TONE LI ZAGREB? ”Grad nikad nije imao više novca, a sve je zapušteniji” TONE LI ZAGREB? ”Grad nikad nije imao više novca, a sve je zapušteniji”
TweetEmailPrint ”Zagrebu su prihodi od poreza na dohodak porasli u siječnju za čak 25 posto, odnosno 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac 2023.... TONE LI ZAGREB? ”Grad nikad nije imao više novca, a sve je zapušteniji”


”Zagrebu su prihodi od poreza na dohodak porasli u siječnju za čak 25 posto, odnosno 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac 2023. godine, te iako Grad ima više novca, sve je zapušteniji, razvojno paraliziran i zatrpan smećem. Od sanacije Jakuševca – ništa, a kupuju se ‘moderni’ tramvaji stari 30 godina, nabijanje Tomaševićeva harača potpuno je neopravdano”, istaknuli su iz zagrebačkog HDZ-a

”Otkako nema Bandića, Zagreb sve više tone”, tim riječima je novi sudar tramvaja te česte prometne kolapse i tramvajske zastoje komentirala jedna Zagrepčanka u sinoćnjoj središnjoj informativnoj emisiji RTL-a.

Novinar RTL-a razgovarao je tim povodom s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, ali i sa sindikalistom Draženom Jovićem.

Tomašević je izjavio da ne misli da je problem u starim i neispravnim tramvajima te da bi odgovoran mogao biti i vozač, naglasivši da je poznato da ZET ima problema s nedostatkom vozača. Sindikalist pak kaže da se s time ne slaže.

Česti problemi kod skretanja i kočenja

“Lakše je reći da je vozač odgovoran za to. Ono što je indikativno je da je nekoliko portala danas tijekom dana navelo izjave očevidaca koji su rekli da je vozačica u ovom slučaju dva-tri puta naglo zakočila. Moramo reći da se radi o seriji tramvaja iz 2100, za koje dosta vozača kaže da ima problema s manipuliranjem kod skretnica i sa zaustavljanjem. Tako da ne možemo se složiti s gradonačelnikom koji može unaprijed reći da je odgovornost za to isključivo na vozačica”, rekao je, između ostaloga, sindikalist Dražen Jović za RTL Danas.

O stanju u Gradu Zagrebu oglasio se i Zagrebački HDZ.

Istaknuli su u priopćenju, kako su Zagrebu prihodi od poreza na dohodak porasli u siječnju za čak 25 posto, odnosno 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac 2023. godine, te iako Grad ima više novca, sve je zapušteniji, razvojno paraliziran i zatrpan smećem. “Od sanacije Jakuševca – ništa, a kupuju se ‘moderni’ tramvaji stari 30 godina, nabijanje Tomaševićeva harača potpuno je neopravdano”, kažu iz HDZ-a, i zaključuju da je Možemo! “varao Zagrepčane”, zaključuje gradski HDZ, a prenosi Radio Sljeme

”Nabili najveće poreze na plaće”

Nakon što je Vlada RH poreznom reformom ukinula prirez jedinicama lokalne samouprave, u priopćenju između ostalog navode, stanovnici Zagreba “ponadali su se da će im porasti primanja, ali to je povećanje bilo znatno manje, zahvaljujući gradonačelniku Tomaševiću i antirazvojnoj družini NeMožemo, koji su nabili najveći porez na plaće u Hrvatskoj”. Ocjenjuju da je to “socijalno bešćutan potez” kojeg je gradonačelnik Tomislav Tomašević pokušao opravdati tvrdnjom da će Zagreb pretrpjeti nenadoknadive financijske gubitke zbog ukidanja prireza.

S obzirom na danas objavljene podatke o enormnom porastu poreznih prihoda Grada Zagreba za siječanj ove godine, pokazalo se da je to bila tek jedna od mnogobrojnih laži zagrebačkog gradonačelnika, priopćila je zagrebačka organizacija HDZ-a. Ocjenjuju da Grad Zagreb nikad nije imao više novca na raspolaganju, no ipak je sve zapušteniji, prometno i razvojno paraliziran, zatrpan smećem. “Od sanacije Jakuševca – ništa, a kupuju se ‘moderni’ tramvaji stari 30 godina. Nabijanje Tomaševićeva harača potpuno je neopravdano”, kažu iz HDZ-a, i zaključuju da je Možemo! “varao Zagrepčane”, piše portal Radio Sljemena.

FOTO: Screenshot videosnimki