TRAŽI SMJENU DIVJAK: Zašto je Ministarstvo kupilo duplo skuplje, a LOŠIJE tablete, njih 8000? Što DORH čeka? TRAŽI SMJENU DIVJAK: Zašto je Ministarstvo kupilo duplo skuplje, a LOŠIJE tablete, njih 8000? Što DORH čeka?
TweetEmailPrint Bandić je ustvrdio da je za Školu za život u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu,... TRAŽI SMJENU DIVJAK: Zašto je Ministarstvo kupilo duplo skuplje, a LOŠIJE tablete, njih 8000? Što DORH čeka?


Bandić je ustvrdio da je za Školu za život u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle dvostruko jeftinije te kazao kako će od premijera  Plenkovića zatražiti ostavku ministrice znanosti i obrazovanja. ‘Ministrice, spavate li mirno?’, rečeno je na press konferenciji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj u središtu njegove stranke se osvrnuo na udžbenike i zatražio ostavku ministrice Blaženke Divjak. Bandić je, govoreći o nabavci udžbenika za iduću školsku godinu, rekao kako mu je žao ministrice Divjak te kako ‘ona jadna ništa ne razumije’.

Potom je još jednom kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministrice znanosti i obrazovanja.

”Razumnim se nameće pitanje može li osoba koja svjesno krši pozitivne propise RH obavljati dužnost ministrice znanosti i obrazovanja? Može li osoba koja donosi neodgovorne i štetne odluke za građane biti ministrica?
Ministrice, spavate li mirno?”, rečeno je na press konferenciji.

Gradonačelnik je pozvao  državne institucije da provjere podatke o radu ministrice u vezi izrade metodičkih priručnika, za što je lani utrošeno više od 7,3 milijuna kuna. Unatoč potrošenim novcima metodički priručnici koriste se samo u ovoj školskoj godini, a neće se primjenjivati u “Školi za život” zbog brojnih primjedaba iznesenih tijekom javne rasprave.

Također je ustvrdio da je za “Školu za život” u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle dvostruko jeftinije.

Postavio je i pitanje zašto je Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo kupovinu dvostruko skupljih tableta, a lošije kvalitete, te pozvao Državno odvjetništvo i mjerodavne državne institucije da postupe sukladno svojim ovlastima.