TRAŽI ZATVORENU SJEDNICU: SOA i HNB moraju objasniti kako su banke mjenicama bez pokrića financirale Agrokor TRAŽI ZATVORENU SJEDNICU: SOA i HNB moraju objasniti kako su banke mjenicama bez pokrića financirale Agrokor
TweetEmailPrint ”Ni HNB ni Hanfa ne žele dati podatke o tome kako su banke kreditirale Agrokor i ulozi faktoring društava. Sve to oni proglašavaju... TRAŽI ZATVORENU SJEDNICU: SOA i HNB moraju objasniti kako su banke mjenicama bez pokrića financirale Agrokor


”Ni HNB ni Hanfa ne žele dati podatke o tome kako su banke kreditirale Agrokor i ulozi faktoring društava. Sve to oni proglašavaju tajnom?! Tako nitko ne može doći do istine, što se sve događalo glede financiranja Agrokora. Zatražio sam da se na zatvorenu sjednicu pozove sadašnji i bivši guverner HNB.a, šef Hanfe i ravnatelj SOA-e”, upozorava Lovrinović, no o ovoje prevažnoj temi mediji ne pišu?!

Saborski zatupnik i čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku, profesor Ivan Lovrinović, upozorava ponovno na teme od nacionalnog interesa i neistražene velike korupcijske afere koje su pale u posve drugi plan ili su ostale posve prešućene i skrivene – zbog planskog skretanja pažnje javnosti uz pomoć Istanbulske konvencije.

”Pismeno sam zatražio zatvorenu sjednicu Odbora za financije i Odbora za nacionalnu sigurnost. Zašto? Jer niti HNB niti Hanfa ne žele dati nikakve podatke o tome kako su banke kreditirale Agrokor, o mjenicama bez pokrića i ulozi faktoring društava. Sve te podatke oni proglašavaju tajnima. Na taj način nitko ne može doći do istine, što se sve uistinu događalo glede financiranja Agrokora.

Zatražio sam da se na zatvorenu sjednicu pozove sadašnji i bivši guverner HNB.a, šef Hanfe i ravnatelj SOA-e i nama zastupnicima iznesu pravo stanje stvari. Posebno moraju objasniti zašto nisu poduzimali ono što su morali.

Stranka Promijenimo Hrvatsku ima stav da tajnost podataka ne smije biti pokriće za manipulacije i zaštitu onih koji moraju odgovarati”, stoji u objavi na Facebooku profesora Lovrinovića.