U strahu od financijskih lobija, i Milanovićeva i Plenkovićeva vlada namjerno držali ljude u DUŽNIČKOM ROPSTVU?! U strahu od financijskih lobija, i Milanovićeva i Plenkovićeva vlada namjerno držali ljude u DUŽNIČKOM ROPSTVU?!
TweetEmailPrint ”U ovom trenutku na sudovima leži preko 80.000 predmeta iz ovog područja koje nitko ne rješava i sudovi su zamolili FINA-u da im... U strahu od financijskih lobija, i Milanovićeva i Plenkovićeva vlada namjerno držali ljude u DUŽNIČKOM ROPSTVU?!


”U ovom trenutku na sudovima leži preko 80.000 predmeta iz ovog područja koje nitko ne rješava i sudovi su zamolili FINA-u da im više ne dostavljaju predmete jer ih nema tko riješiti. Hrvatska ulazi u desetu godinu od kako je na snazi ovaj Ovršni model. Volio bih da premijer RH, kao europska sveznalica, kaže  javnosti u kojoj je to zemlji Europske unije netko blokiran 10 godina, a da nije diler droge i kriminalac ? Nema te zemlje u EU”, upozorava Strinavić iz Blokiranih, koji je razotkrio i izrečene neistine Zorana Milanovića, za čijeg mandata je broj blokiranih građana narastao ‘do neba’

Prije nekoliko dana, u tekstu ‘Obmana, a ne pomoć ljudima…’, podsjetili smo da su u Plenkovićevoj Vladi mjesecima lagali da suštinski rješavaju problem blokiranih građana te da su pompozno najavljivanje Vladine mjere za najsiromašnije bile najobičnija farsa, odnosno mazanje očiju javnosti…(jer je čak trećina nedavno deblokiranih građana sada ponovno blokirana – čim im sjedne neki iznos na račun, ponovno ih blokiraju!)

Analizom iste teme se ovih dana bavio i Mario Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani, koji je na svom Facebook profilu iznio vrlo slične zaključke.

Strinavić je, osim toga, nakon gostovanja Zorana Milanovića u Nedjeljom u dva i njegovog hvalisanja kako je, tobože, pomogao ovršenima i blokiranima, upozorio da Milanović obmanjuje javnost te je podsjetio na katastrofalnu politiku njegove vlade koja je dovela do naglog i u povijesti nezapamćenog bujanja broja blokiranih i ovršenih građana u Hrvatskoj:

”Sad sam odgledao NU2 i odavno nisam gledao konfuzniju emisiju iz koje definitivno nitko i ništa nije razumio. Ali, to je Zoran Milanović. Ono što me definitivno zarezalo po bubnjiću su zadnje dvije rečenice. “Prvi dan sam ukinuo javne ovršitelje, zadnji dan konverziju. Više nisam znao!”. Da, ukinuo je javne ovršitelje koji su bili pod izričitom ingerencijom suda i lansirao u orbitu javne bilježnike sa faraonskim ovlastima. Vlast od Jadranke Kosor preuzeo je sa 25.000 blokiranih građana, na kraju njegovog mandata ih je bilo ravno 325.000!, podsjetio je Mario Strinavić na najveći grijeh Vlade Zorana Milanovića.

Prije toga se osvrnuo i na sramotnu propast ‘mjera za siromašne‘ Plenkovićeve vlade:

“Moram reći da ovo što se događa svakome normalnom ostavlja gorak okus u ustima, pogotovo nama koji sustavno upozoravamo vlast i javnost da sustavne greške koje Vlada očito radi namjerno u nedostatku hrabrosti ili strahu da se ne zamjeri financijsko interesnim lobijima.

Vlada je bombastično najavila sve tri mjere kojima se hvalila da je riješila problem blokiranih građana, ili barem dobrog djela onih koji u u dugotrajnoj blokadi no, mi koji se bavimo time znali smo da je to samo opsjenarski trik prvog računovođe vlade i njegovog šefa po istom modelu kao što je to napravio i Zoran Milanović lagavši Europsku komisiju da je njegova vlada otpisom duga riješila problem blokiranih građana. Paradoks ovih mjera je time veći što je Zakon o ovrsi nad novčanim sredstvima ukomponiran u novi Ovršni zakon koji na jesen treba ići u saborsku proceduru, i onda neka javnost i struka ocijeni kako će isti funkcionirati.

Potpuno isti debakl doživio je i Jednostavni stečaj potrošača koji je postao sastavni dio Stečajnog zakona. U ovom trenutku na Sudovima leži preko 80.000 predmeta iz ovog područja koje nitko ne rješava i Sudovi su zamolili FINA-u da im više ne dostavljaju predmete jer ih nema tko riješiti.
Hrvatska ulazi u desetu godinu od kako je na snazi ovaj Ovršni model u Hrvatskoj i javno postavljam hipotezu da HDZ Vlada i njezini koalicijski partneri imaju velikih problema s razumijevanjem temeljnih dokumenata kojima se štite ljudska prava, npr. Ustavom ili Općom deklaracijom o pravima čovjeka, čl. 4 “Nitko ne smije biti držan u dužničkom ropstvu.

Volio bih da premijer Republike Hrvatske, kao europska sveznalica, kaže Hrvatskoj javnosti u kojoj je to zemlji Europske unije netko blokiran 10 godina, a da nije diler droge i kriminalac ? Nema te zemlje u EU u kojoj je baka,djeda ili bilo tko drugi sveden na razinu perača novaca,dilera i kriminalaca kao u Hrvatskoj.

Udruga Blokirani nudila je održiva rješenja, ista je prihvatila i predlagala i Predsjednica Republike, no Vlada nije imala hrabrosti to provesti i samim time neka snose i odgovornost za to. Za podsjetnik predsjedniku Vlade – Hrvatska je u recesiju 2008. godine ušla “sa NULA” blokiranih građana, u najavljenu recesiju će ući bez industrije i teretom od 300.000 blokiranih građana i bez ikakvog protukriznog elementa”, napisao je Mario Strinavić na svom FB profilu.

FOTO: Screenshot videosnimki

OBMANA, A NE POMOĆ LJUDIMA: Propale Vladine mjere za prezadužene: Deblokirani su opet BLOKIRANI!