U vrijeme općeg siromaštva, POREZ na nekretnine jest IZVLAŠTENJE BEZ NAKNADE! U vrijeme općeg siromaštva, POREZ na nekretnine jest IZVLAŠTENJE BEZ NAKNADE!
RAZGOVOR: MISLAV KOLAKUŠIĆ O UVOĐENJU 'HARAČA' NA DJEDOVINU

U vrijeme općeg siromaštva, POREZ na nekretnine jest IZVLAŠTENJE BEZ NAKNADE!

Izbor urednikaIzdvojeno 29. ožujka 2017. D.K.

TweetEmailPrint Građani moraju početi prakticirati demokraciju i iskazati nezadovoljstvo lošim zakonima i zahtijevati njihovu promjenu. Političari, suci, državni i lokalni službenici su samo zaposlenici... U vrijeme općeg siromaštva, POREZ na nekretnine jest IZVLAŠTENJE BEZ NAKNADE!


Građani moraju početi prakticirati demokraciju i iskazati nezadovoljstvo lošim zakonima i zahtijevati njihovu promjenu. Političari, suci, državni i lokalni službenici su samo zaposlenici naroda i ne smiju raditi na njegovu štetu, već isključivo za njegovu dobrobit! Uvjeren sam da bi Hrvatska bila država s visokim standardom građana da su suci Ustavnog suda imali hrabrosti odlučivati o Zakonima o pretvorbi i privatizaciji, predstečajnom,  stečajnom i ovršnom zakonu

Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, hrabro i ustrajno već godinama ukazuje na mnoge koruptivne hrvatske propise, bez pardona ističe da su mnogi zakoni pisani samo zato da bi se pojedincima omogućilo da se obogate na račun većine, a u zadnje vrijeme posebno upozorava na zločinački ovršni zakon te na činjenicu da je Hrvatska vlada ovih dana otišla u dosad neviđenu krajnost – jer poseban zakon pišu samo zbog jednog čovjeka!

Što sudac – kojega ni Slavko Linić ni ljigavi ‘Linićevi mediji’ nisu uspjeli slomiti – misli o uvođenju ‘harača na djedovinu’ u zemlji masovno opljačkanih i osiromašenih stanovnika, pokušali smo doznati u razgovoru s najpoznatijim sucem Trgovačkog suda.

Kako komentirate uvođenja poreza na nekretnina u okolnostima nesređenih zemljišnih knjiga, nesređenog vlasništva nad mnogim nekretninama, raširene korupcije te običaja da se u Hrvatskoj zakoni pišu uglavnom za povlaštenu manjinu, a na štetu većine?

-Upravo tako, Hrvatska je očiti primjer kako je lako donositi propise u isključivom interesu pojedinaca. Živimo u društvu u kojem se konstantno donose zakoni za unaprijed poznate pojedince na štetu većine. Razočaravajuća je činjenica da se za neodrživu socijalnu situaciju skoro milijun građana RH ne želi odvojiti vrijeme za kvalitetnu izmjenu propisa kojima bi im se pomoglo i spriječila eksplozija novo blokiranih građana.

Sudeći po privatizacijskom zakonu (koji je poslužio za pljačku društvenog vlasništva) , stečajnom i predstečajnom zakonu (koji su poslužili za dovšetak te pljačke), ovršnom zakonu (koji je poslužio da bi se manjina besramno obogatila na račun većine) , što možemo očekivati od poreza na nekretnine?

-Porez na nekretnine u državi kakva smo morali biti, s obzirom na sve prirodne preduvjete uz visoki standard građana, svakako! Međutim, u vrijeme općeg siromaštva hrvatskih građana uvođenje poreza na nekretnine nije ništa drugo nego donošenje Zakona o izvlaštenju bez naknade. Odnosno početak postupka odvajanja građana od vlasništva nekretnina.

Ustavni sud nažalost više od četvrt stoljeća uopće ne obavlja svoju temeljnu zadaću, a to je ocjena ustavnosti zakona. Uobičajeno se čeka da stupi na snagu izmjena zakona ili novi zakon te se odbacuju zahtjevi i prijedlozi za ocjenu ustavnosti. Uvjeren sam da bi Hrvatska bila država s visokim standardom građana da su suci Ustavnog suda imali hrabrosti odlučivati o Zakonima o pretvorbi i privatizaciji, predstečajnom, stečajnom i ovršnom zakonu, itd. Kada se radi o zabrani rada nedjeljom, onda se promptno odlučuje.

Je li opravdana bojazan da opljačkana i osiromašena većina neće moći plaćati porez na nekretnine te da će im svu djedovinu oduzeti i rasprodati za desetinu realne cijene?

-Svakako! Upravo će se to dogoditi za par godina. Građanima se govori da visina poreza neće prelaziti visinu komunalne naknade, a predviđaju se veći prihodi. Pa kako je to moguće? Ako visina ostaje ista, onda bi trebalo odustati od uvođenja novog poreza. Nekretnine nisu pale s neba, kupljene su sredstvima koja su preostala nakon plaćanja nepreglednog niza ranije nametnutih poreza.

Što građani Hrvatske mogu i trebaju učiniti da bi zaustavili pljačku kroz nepravedne zakone?

-Građani moraju početi prakticirati demokraciju. Mi smo jedini narod u Europi koji uopće ne ostvaruje svoja građanska prava. Građani moraju iskazati nezadovoljstvo lošim zakonima i zahtijevati njihovu promjenu, potpisivanjem peticija, zahtijevanjem provođenja referenduma, korištenjem prava iz Zakona o javnom okupljanju, itd. Temeljem Ustava RH vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu. Političari, suci, državni i lokalni službenici su samo zaposlenici naroda i ne smiju raditi na njegovu štetu, već isključivo za njegovu dobrobit.

OTET ĆE I DJEDOVINU! Zašto nitko ne reagira na vijest da uvode porez na nekretnine?!