VIDEO: ‘Plenković i Vujčić uvode euro DA SE DODVORE Bruxellesu i BAŠ IH BRIGA za ŠTETE koje će imati Hrvatska!’ VIDEO: ‘Plenković i Vujčić uvode euro DA SE DODVORE Bruxellesu i BAŠ IH BRIGA za ŠTETE koje će imati Hrvatska!’
TweetEmailPrint ‘Zemlje koje nisu uvele euro a članice su EU imale su najviše stope rasta BDP-a od krize 2008. do danas. Plenković i Vujčić... VIDEO: ‘Plenković i Vujčić uvode euro DA SE DODVORE Bruxellesu i BAŠ IH BRIGA za ŠTETE koje će imati Hrvatska!’


‘Zemlje koje nisu uvele euro a članice su EU imale su najviše stope rasta BDP-a od krize 2008. do danas. Plenković i Vujčić čine sve da uvedu euro unatoč upozorenjima vodećih ekonomista u Hrvatskoj i EU. Nije njih briga za ogromne štete koje bismo imali, već im treba taj projekt za osobne interese. HNB je uz pravosuđe najvažniji uzročnik naših nevolja i propadanja’, istaknuo je Lovrinović, a slične istupe Škibole, Bunjca, Pernara, Ribiča, Aleksića…, mediji su prešutjeli i sakrili!

Saborski zastupnici Marin Škibola i dr. sc. Ivan Lovrinović upozorili su ovih dana, neovisno jedan od drugoga, na zabrinjavajuću činjenicu da hrvatski mediji ne žele ni retka objaviti o svim onim događajima na kojima bilo tko argumentirano govori protiv uvođenja eura!

Ne čine to čak niti kada je u pitanju veliki i vrlo značajni skup u Hrvatskom saboru, na kojem govore guverner HNB-a s jedne, te saborski zastupnici i čelnici sindikata – protivnici uvođenja eura s druge strane (slično se dogodilo i nedavno kada je Ivan Pernar vrlo nadahnuto u Saboru odgovorio  Günther Oettingeru, europskom povjereniku za financije – niti jedan veći medij to nije prenio).

”Mediji ne žele prenositi što se događa na saborskim odborima kada se raspravlja o eurozoni. U 49. minuti predsjednica odbora me prekida u izlaganju jer ne govorim onako kako bi oni htjeli.

U četvrtak se u Hrvatskom saboru vodila rasprava o uvođenju eura na moju inicijativu. Nakon što je guverner u pola sata iznio svoje izlaganje koje je bilo afirmativno,  ja sam iznosio kritičko razmišljanje. Kada sam počeo govoriti da će doći do porasta cijena nakon uvođenja eura u 49. minuti videa predsjednica saborskog odbora za financije me počela prekidati i govoriti kako ja predugo pričam.

Znači propaganda o uvođenju eura se može pola sata slušati, ali kritika na implementaciju ne može. Vrlo je zanimljivo što je u prostoriji bilo medija, ali niti jedan medij nije objavio da se sjednica održala, a niti prenio informaciju o prekidanju govornika protiv eura. Sherajte ovaj VIDEO kako bi građani mogli čuti kako se prekida svakog tko ne razmišljao kao establishment”, istaknuo je nezavisni zastupnik Marin Škibola.

Sličnu poruku nakon sjednice poslao je i sveučilišni profesor, ekspert za financije, dr. Ivan Lovrinović, inače žestoki protivnik preranog uvođenja eura u hrvatski platni promet.

NE IGRAJTE SE EUROM NA NAŠU ŠTETU!

Zemlje koje nisu uvele euro a članice su EU imale su najviše stope rasta BDP-a od financijske krize 2008.g. do danas. Plenković i Vujčić čine sve da uvedu euro unatoč upozorenjima vodećih ekonomista u Hrvatskoj i EU. Nije njih briga za ogromne štete koje bismo imali, već im treba taj projekt za osobne interese. Plenkoviću da se dodvori Briselu i Frankfurtu za svoju daljnju karijeru a Vujčiću da izbori drugi mandat usprkos činjenici da je svojom monetarnom politikom sistematski iscrpljivao gospodarstvo i građane.

HNB je, ponavljam to stalno, uz pravosuđe najvažniji uzročnik naših nevolja i propadanja. HNB je najveća mjenjačnica u zemlji i od njega tek moramo napraviti središnju banku u interesu razvoja gospodarstva i blagostanja građana.
Upravo će to napraviti stranka Promijenimo Hrvatsku uz vašu podršku”, napisao je profesor Lovrinović na svojoj Facebook stranici te podijelio VIDEO SNIMKU svog istupa u Hrvatskom saboru od listopada prošle godine, u kojem je argumentirano govorio o tome koliko bi pogubno za Hrvatsku bilo uvođenje eura.

Ako želite istinu, poslušajte VIDEO; medijima zabranjeno izvijestiti? 

Naknadno je na službenoj stranici Hrvatskog sabora objavljeno tek sažeto izvješće sa spomenutog skupa.  Ovdje prenosimo dijelove tog reduciranog izvješća, no onima koji žele saznati pravu istinu, odnosno atmosferu na prešućenoj sjednici, predlažemo da poslušaju video zapise koje su podijelili Marin Škibola, potom profesor Ivan Lovrinović te Živi zid , odnosno Ivan Pernar (Bunjac i Pernar govorili su protiv uvođenja eura, no predsjedavajući su ih brzo prekidali, baš kao i Lovrinovića te Škibolu!)

”Nakon što su hrvatska Vlada i Hrvatska narodna banka u listopadu 2017. godine predstavile Strategiju uvođenja eura u Hrvatskoj, na inicijativu zastupnika Marina Škibole u četvrtak je održana zajednička sjednica Odbora za financije i državni proračun i Odbora za europske poslove o toj temi”, stoji u izvješću na službenim stranicama Hrvatskog sabora.

”Predstavljanju Strategije na tematskoj sjednici dvaju odbora nazočili su brojni zastupnici i članovi odbora, ministar financija Zdravko Marić, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, sindikata, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora te ekonomski stručnjaci.

”Empirijski je dokazivo kako male zemlje imaju veće koristi od uvođenja, rekao je guverner Vujčić te naveo kako je Hrvatska trgovinski snažno integrirana s europodručjem te visoko euroizirano gospodarstvo (75% domaće štednje i 67% ukupnih dužničkih obveza vezano je uz euro)…

Velika većina građana je protiv eura, no to se ne smije objaviti!

U žustroj raspravi koja je uslijedila, izneseni su brojni stavovi protiv uvođenja eura. Marin Škibola ukazao je na sve jače glasove europskih građana koji se protive sve većem utjecaju Europske unije na njihove živote, percepciju kako projekt eurozone nije polučio željene ishode, opasnost prebacivanja troškova uvođenja eura na trgovce i građane te na opasnost takozvanih asimetričnih

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja „srljanje u euro“ smatra nacionalnom katastrofom, apelirajući na sporiji i oprezniji pristup, s čime se složio i Ivan Lovrinović koji Europsku uniju smatra nedovršenim projektom, a euro valutom bez države.

Kako Hrvatska nije spremna za uvođenje eura smatra i Goran Aleksić koji se ne slaže s ulaskom u savez s pravnim subjektima i bankama koje krše hrvatske propise, te je guvernera upitao kada će naložiti bankama da prestanu s nepoštenim praksama te da poštuju presudu u slučaju Franak. –Smatram kako ste kao regulator u ovom slučaju pali na ispitu, zaključio je Aleksić.

Ivan Pernar se tijekom svoje rasprave založio za referendum o uvođenju eura, a njegov stranački kolega Branimir Bunjac je naglasio kako će Živi zid poduzeti sve što je moguće protiv uvođenja eura.

–Sedamdeset posto hrvatskih građana protivi se uvođenju eura, a jedna od najvažnijih opasnosti jest i nepostojanje mehanizma za izlazak iz eurozone, kazao je Bunjac.”, a prenijela web stranica Hrvatskog sabora.


FOTO: Emisija Konflikt, FB stranice Ivana Lovrinovića, Marina Škibole, i Ivana Pernara

 

Ivan Pernar povjereniku EU sasuo u lice kritike o uzrocima kriza u svijetu