VIDEO: SREĆA ZBOG DOMOVNICE Uz kontrabas i gitare zapjevale: CROATIO, IZ DUŠE TE LJUBIM VIDEO: SREĆA ZBOG DOMOVNICE Uz kontrabas i gitare zapjevale: CROATIO, IZ DUŠE TE LJUBIM
TweetEmailPrint Mladi, fakultetski obrazovani povratnici iz Australije i Južne Amerike, istaknuli su da žele ostati živjeti u Hrvatskoj. ”Hrvatska je sigurna zemlja, prelijepa je... VIDEO: SREĆA ZBOG DOMOVNICE Uz kontrabas i gitare zapjevale: CROATIO, IZ DUŠE TE LJUBIM


Mladi, fakultetski obrazovani povratnici iz Australije i Južne Amerike, istaknuli su da žele ostati živjeti u Hrvatskoj. ”Hrvatska je sigurna zemlja, prelijepa je i to je naša domovina”, naglasile su djevojke i mladići, a njihova spontanost i radost učas se proširila Središnjim uredom i Trgom hrvatskih velikana

Neuobičajeno veselo bilo je u četvrtak popodne u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Državni tajnik Zvonko Milas primio je nove hrvatske državljanke i državljane, stipendiste Ureda i polaznika tečaja hrvatskog jezika Croaticum na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu koji su – presretni i ponosni zbog dobivene domovnice – spontano zapjevali „Hrvatica ja sam mlada“ te „Croatio iz duše te ljubim“.

Djevojke su donijele kontrabas, gitare itambure, pa je u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu, bilo uistinu svečano i ugodno.

Državljanstvo su dobili Bosnic Anthony Ivan iz Australije, završio studij ekonomije, Koljanin Vasquez Mariela Volterine iz Čilea, završila studij psihologije, Marachi Gomez Kathia Maria Rocio, iz Paragvaja, završila studij turizma, Romero Perez Rodrigo Ignacio iz Čilea, završio studij novinarstva i ekonomije, Buzolic Contador Javiera Antonia, iz Čilea, završila studij prava, Ivana Maria Valdivia Grubisic iz Perua, završila studij ekonomije i Fiorella Guadalupe Valdivia Grubisic iz Perua, završila studij za upravu i turizam.

Svi oni izrazili su želju i spremnost ostati u Hrvatskoj.

”Hrvatska je prije svega sigurna zemlja, prelijepa je i to je naša domovina”, istaknuli su.
Čestitajući novim državljanima, državni tajnik Milas poručio je kako vjeruje da će njihovo profesionalno iskustvo, stečeno državljanstvo, ali i znanje hrvatskoga jezika doprinijeti izgradnje njihove, ali i bolje budućnosti Hrvatske.

”Na tom putu će vam Ured i cijela Vlada RH pomoći kako bi se što prije i što bolje integrirali u hrvatsko društvo”, rekao je državni tajnik Milas.
A da se i Vlada RH sve intenzivnije uključuje u taj proces, svjedoči i činjenica da je događaju nazočila i Renata Pernek, voditeljica Službe za državljanstva Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Hrvatsku

Državni tajnik Milas primio je nove hrvatske državljanke i državljane, koji su, sretni i ponosni zbog dobivanja domovnice, zapjevali „Hrvatica ja sam mlada“ te „Croatio iz duše te ljubim“. Djevojke su donijele i kontrabas te tambure, pa je u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH bilo doista veselo i svečano.

Gepostet von Zvonko Milas am Donnerstag, 22. März 2018