DOKAZANO: TJERA IH NEPRAVDA; Hrvati odlaze jer misle da se hrvatsko društvo MORALNO SLOMILO! DOKAZANO: TJERA IH NEPRAVDA; Hrvati odlaze jer misle da se hrvatsko društvo MORALNO SLOMILO!
TweetEmailPrint ‘Migracije nikada nisu interesno neutralne i ne događaju se slučajno, nego se proizvode. Dok Njemačka usisava Hrvate, odgovor hrvatske države je slab ili... DOKAZANO: TJERA IH NEPRAVDA; Hrvati odlaze jer misle da se hrvatsko društvo MORALNO SLOMILO!


‘Migracije nikada nisu interesno neutralne i ne događaju se slučajno, nego se proizvode. Dok Njemačka usisava Hrvate, odgovor hrvatske države je slab ili nikakav. Riječ je o strateškom pomicanju hrvatskog naroda iz etnički hrvatskih krajeva u etnički njemačke krajeve. Svjedočimo zapravo velikoj seobi hrvatskog naroda’, stoji u knjizi dr. sc. Tade Jurića, koja će biti predstavljena u utorak

Hrvati iseljavaju zbog nepravde, a ne zbog siromaštva. Provedena istraživanja ukazuju na jasnu vezu između političke etike, slabih institucija i iseljavanja. Nemoral političkih elita, pravna nesigurnost, nepotizam i korupcija su pri vrhu motiva koji su pridonijeli iseljavanju. Iseljeni Hrvati svojim odlaskom nedvojbeno kažnjavaju loše politike i političare, no ne htijući to – kažnjavaju zapravo i sve koji ostaju”, stoji između ostaloga u knjizi ‘Iseljavanje Hrvata u Njemačku. Gubimo li Hrvatsku?‘, doc. dr. sc. Tade Jurića, s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U knjizi su predstavljeni rezultati prvoga znanstvenoga istraživanja uzroka i posljedica te obilježja novijih iseljavanja Hrvata u Saveznu Republiku Njemačku. Istraživanje je provedeno u Njemačkoj među hrvatskim iseljenicima koji su iselili u razdoblju od priključenja Hrvatske EU-u, i to na uzorku od 1200 ispitanika.

U percepciji samih iseljenika, glavni motivi za iseljavanje nisu ekonomski. Analiza stajališta iseljenika pokazala je kako hrvatski iseljenici imaju predodžbu da u Hrvatskoj nisu institucionalizirane vrijednosti radne etike i uopće poštenja te smatraju da se hrvatsko društvo moralno slomilo.

U isto vrijeme dok se Hrvatska socijalno, moralno i gospodarski lomi, u populacijski oslabljenoj su Njemačkoj Hrvati i više nego dobrodošli jer je cijena uključivanja Hrvata u njemačko društvo vrlo mala ili nikakava što pak nije slučaj s useljenicima iz drugih kultura.

Migracije nikada nisu interesno neutralne i ne događaju se slučajno, nego se proizvode. Dok Njemačka usisava Hrvate, odgovor hrvatske države je slab ili gotovo nikakav.

U BiH svjedočimo vrlo vjerojatno povijesnom odlasku Hrvata nakon kojega više nema povratka.. Očito je riječ o strateškom pomicanju hrvatskog naroda iz etnički hrvatskih krajeva u etnički njemačke krajeve. Svjedočimo zapravo velikoj seobi hrvatskog naroda, stoji u zaključku knjige doc. dr. sc. Tade Jurića, s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Predstavljanje Jurićeve knjige neugodne istine, utemeljene na temeljitim znanstvenim istraživanjima, održati će se u utorak 23. listopada 2018., u 18 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

U sklopu predstavljanja knjige održat će se i okrugli stol na kojem će sudjelovati  doc. dr. sc. Marin Strmota, Ekonomski fakultet Zagreb, prof. dr. Tihomir Cipek, Fakultet političkih znanosti, Zagreb, prof. dr. sc. Anđelko Akrap, posebni savjetnik Predsjednice RH za pitanje demografije, doc. dr. sc. Sanja Klempić Bogadi, Institut za migracije i narodnosti te autor knjige doc. dr. sc. Tado Jurić, s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Šterc: Hrvatski političari ŽELE DA SE HRVATSKA PRAZNI i to nije slučajno; samo nas iseljeništvo može spasiti!