‘Krdo divljih svinja jutros u krugu bolnice Jankomir! Čekamo da se nešto dogodi pa da reagiramo?! Tomašević?’ ‘Krdo divljih svinja jutros u krugu bolnice Jankomir! Čekamo da se nešto dogodi pa da reagiramo?! Tomašević?’
TweetEmailPrint ”Možemo li se prestati igrati i primiti se posla? Jutros u 6 sati po krugu bolnice u Jankomiru šeće krdo divljih svinja. Gradska... ‘Krdo divljih svinja jutros u krugu bolnice Jankomir! Čekamo da se nešto dogodi pa da reagiramo?! Tomašević?’


”Možemo li se prestati igrati i primiti se posla? Jutros u 6 sati po krugu bolnice u Jankomiru šeće krdo divljih svinja. Gradska vlast? Tomislav Tomašević? Možemo? Dajte, ljudi, ajmo se prestat’ zajebavati i prepucavati i primiti se posla. Za početak smeće, a onda i ostalo”, napisala je na svom FB profilu gospođa koja je na samom ulazu u bolnicu snimila divlje životinje. ”Evo pun ih je Borčec, zelena magistrala. Ne možeš ni u šetnju više”, nadovezao se njezin susjed…

Nakon što su tijekom vikenda tražile hranu pokraj kontejnera u gusto naseljenim dijelovima Španskog i Prečkog (građani su ih snimili na više lokacija), divlje svinje jutros su snimljene na samom ulazu u bolnicu u Jankomiru (samo što nisu ušetale u zgradu)!

Snimka je objavljena danas (ponedjeljak 5. lipnja) na FB stranici Gajnice jučer danas sutra.

”To su nasi susedi”, napisala je druga članica grupe te podijelila novi video na kojem se vidi da više divljih svinja istrčava na cestu ispred samog autom0bila, kako bi prešle gradsku prometnicu.

”Evo pun ih je Borčec, zelena magistrala. Ne možeš ni u šetnju više”, nadovezao se čovjek iz susjedstva.

”Možda je bubani”.

”Došao i on na pregled”, komentirali su neki.

”Vama smiješno, bome pacijentima nije bilo….a ni meni”, nadovezala se autorica jutrošnjeg video uratka.
”Ne napada ljude. Nema straha.”

”Možemo li se prestati igrati i primiti se posla? Jutros u 06h po krugu bolnice u Jankomiru šeće krdo divljih svinja. Čekamo da se nešto dogodi pa da reagiramo? Gradska vlast? Tomislav Tomašević? Možemo? Dajte, ljudi, ajmo se prestat zajebavati i prepucavati i primiti se posla. Za početak smeće, a onda i ostalo”, napisala je na svom FB profilu par sati kasnije sati gospođa koja je na samom ulazu u bolnicu snimila divlje životinje te snimku podijelila na Facebook grupi.

I portal Promise.hr pisao je o sve većim hrpama smeća, koje mjesecima stoje pokraj kontejnera te privlače vrane i divlje svinje, a koje radnici Čistoće uporno ignoriraju  (čekamo još valjda najezdu štakora?!). S tim u vezi poslali smo novinarski upit glasnogovornicima gradonačelnika Tomaševića:

”Jesu li radnicima komunalnih tvrtki smanjene plaće, ili je znatno smanjen njihov broj pa je zato grad sada užasno neuredan i zapušten? Zašto radnici ne kose travu? Zašto redovito ne prazne kante za smeće? Zbog čega ne pokupe otpatke razbacane po ulicama i parkićima?  Zašto građani redovito plaćaju prirez i račune, ako žive zatrpani smećem i obrasli visokom travom?”, upitali smo, između ostaloga, odgovorne u Gradu Zagrebu još 25. svibnja, no do danas nikakve odgovore nismo dobili.

DIVLJE SVINJE U ŠPANSKOM: ‘Grad je u teškom svinjcu. Smeće stoji danima, bit će toga sve više’

‘Ajmo biti najzapušteniji grad u Europi! Zašto bi kosili travu i čistili smeće?’, kao da poručuje Tomašević

FOTO: FB grupa Gajnice jučer danas sutra, arhiva Promise.hr