OGORČENE ŽRTVE PITAJU: Premijeru, tko vam je nametnuo Macana, zaštitnika nelegalnih RBA zadruga, za savjetnika?! OGORČENE ŽRTVE PITAJU: Premijeru, tko vam je nametnuo Macana, zaštitnika nelegalnih RBA zadruga, za savjetnika?!
TweetEmailPrint ”Darko Granoša i dalje je loše. Zlo mu je od spoznaje da ga kazneno progone oni koji bi zbog protuzakonitog rada trebali biti... OGORČENE ŽRTVE PITAJU: Premijeru, tko vam je nametnuo Macana, zaštitnika nelegalnih RBA zadruga, za savjetnika?!


”Darko Granoša i dalje je loše. Zlo mu je od spoznaje da ga kazneno progone oni koji bi zbog protuzakonitog rada trebali biti predmet progona, jer se bave zabranjenom i neregistriranom djelatnošću u RH.  Svoju djelatnost obavljaju u prostorijama tvrtke MANGJURA Krešimira Macana – koji je savjetnik premijeru! Premijerov savjetnik je hodajući sukob interesa, koji podgrijava nadu direktorima nelegalnih rba zadruga da će Lex Škibola poništiti na Ustavnom Sudu”, tvrdi Neno Koljaja, aktivist Ovršenih

Ogorčeni oštećenici RBA zadruga, okupljeni oko Facebook stranice ‘Ovršeni’,  iznijeli su nove informacije oko dramatičnih događaja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, o kojima smo pisali u tekstu ‘Darku Granosi, DRAGOVOLJCU i AKTIVISTU kojega tuže RBA zadruge, POZLILO U SUDNICI, intervenirala HITNA!’

Novosti o zdravstvenom stanju hrvatskog dragovoljca, koji je u Domovinskom ratu izgubio tri brata, a kojemu je pozlilo na ročištu, objavio je aktivist Neno Koljaja:

”Nakon drame na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, dužan sam vam nekoliko informacija.
Darko Granoša, kome je u ponedjeljak pozlilo usred rasprave, ni danas nije dobro. Vrti mu se i osjeća slabost i pritisak u prsima. Osjeća se loše i zbog  spoznaje da ga kazneno progone oni koji bi zbog svog protuzakonitog rada trebali biti predmet progona po službenoj dužnosti, budući da se bave zabranjenom i neregistriranom djelatnošću na teritoriju Republike Hrvatske.
Svoju djelatnost, između ostaloga, obavljaju u službenim prostorijama tvrtke MANGJURA vlasnika Krešimira Macana – koji je u isto vrijeme PR savjetnik premijeru Plenkoviću i glasnogovornik i zaštitnik nelegalnih RBA zadruga!

‘Oštećenicima govore da je zakon pred rušenjem?!’

Da prevedem – premijerov savjetnik je hodajući sukob interesa koji podgrijava nadu direktorima nelegalnih rba zadruga da će zakon Lex Škibola poništiti na Ustavnom Sudu!
Na svakom sastanku u Macanovim prostorijama, direktori oštećenicima govore kako je zakon pred rušenjem. Macan se toliko osilio da svoj sukob interesa niti ne skriva,  a upravo njegovom djelatnošću je i Darko Granoša doveden u ovakvo zdravstveno stanje. Na žalost, u još gorem stanju je branitelj iz Čakovca komu zadruga prijeti deložacijom – mada je čovjek u kolicima. Kada će vam biti dosta pljačke i otimačine?”, piše u objavi Nene Koljaje na FB stranici Ovršeni.

‘Ne progone pranje novca već oštećene hrvatske branitelje!’

Koljaja je nastavio obraćanje pitanjem predsjedniku Hrvatske vlade:
”Premijeru, tko Vam je nametnuo savjetnika koji je hodajući sukob interesa? Da Vas podsjetim, Vi i svi ministri ste glasali za zakon. U Saboru je sa 134 glasa zakon donesen jednoglasno. Nitko nije bio protiv, ni suzdržan, a sada Vas savjetuje netko tko je glasnogovornik nelegalnih rba zadruga i tko ruši zakon na Ustavnom Sudu, a u svojim prostorijama podupire neregistriranu djelatnost”, tvrdi Koljaja u svom obraćanju.

”Mi oštećenici smo odavno izrazili sumnju u međunarodno pranje novca i utaju poreza, kako u Austriji tako i u Hrvatskoj. I umjesto da njih progone, progone se branitelji i ostali oštećenici zadruga.
Na kraju još samo jedno pitanje: Kako za Luku Modrića ima elemenata za kazneni progon, a za rba zadrugare nema?  Iako smo mi oštećenici podnijeli više stotina kaznenih prijava, na kojima Slobodan Šačić spava svoj zimski san, mirno čekajući mirovinu”, stoji u javnoj objavi Nene Koljaje potpisanoj s: ‘Oštećenici RBA zadruga‘, na FB stranici Ovršeni.