Darku Granosi, DRAGOVOLJCU i AKTIVISTU kojega tuže RBA zadruge, POZLILO U SUDNICI, intervenirala HITNA! Darku Granosi, DRAGOVOLJCU i AKTIVISTU kojega tuže RBA zadruge, POZLILO U SUDNICI, intervenirala HITNA!
TweetEmailPrint ”Darko Granosa, dragovoljac kojem su u Domovinskom ratu poginula 3 brata danas je zamalo i sam usmrćen”, napisao je Ante Vranković na Facebooku.... Darku Granosi, DRAGOVOLJCU i AKTIVISTU kojega tuže RBA zadruge, POZLILO U SUDNICI, intervenirala HITNA!


”Darko Granosa, dragovoljac kojem su u Domovinskom ratu poginula 3 brata danas je zamalo i sam usmrćen”, napisao je Ante Vranković na Facebooku. Prozvao je ‘nelegalne RBA zadruge’ ali i oholi pravosudni aparat te sutkinju koja nije dozvolila predstavnicima javnosti da uđu u sudnicu

Tijekom rasprave na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas (u ponedjeljak 9. travnja) pozlilo je Darku Granosi, koji se, prema informacijama koje smo dobili, srušio u sudnici, nakon čega je pred sud stigla hitna pomoć!

Neno Koljaja, aktivist udurge Ovršeni koji je došao na sud kao podrška Granosi, javio nam je tu uznemirujuću vijest danas popodne, baš kada je po Granosu došla hitna.  Koljaja je bio šokiran. Kazao je da je čovjeku pozlilo od silnog stresa i nepravde, odnosno uslijed višegodišnjeg maltretiranja na sudu. Granosu tuže austrijske RBA zadruge, navodno zbog klevete.

Ovako je današnji mučan događaj na sudu opisao Ante Vranković, koordinator Udruge za zaštitu žrtava hrvatskoga pravosuđa Veronika Vere:

”Darko Granosa, dragovoljac kojem su u Domovinskom ratu poginula 3 brata danas je zamalo i sam usmrćen”, napisao je Vranković na Facebooku. Prozvao je, pri tom ‘nelegalne RBA zadruge koje ga obijesno tuže’, ali i oholi pravosudni aparat!

”Iako nas je solidarno došlo sedmero kao javnost na suđenje Darku:
Drago Raspudić (predsjednik Udruge Veronika Vere)
Božena Dugan (podpredsjednica Udruge Veronika Vere)
Neno Koljaja (Ovršeni)
Ksenija Koljaja
Radivan Bakran
Mirko Dukic
Ante Vranković  te usprkos tome što je u sudnici bilo mjesta, sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu je u sudnicu pustila samo dvoje iz javnosti (B. Dugan, M. Dukić) što je krajnje neobično jer je primjerica na suđenju Mirku Dukiću sudac istog suda V. Blažeković pustio sve koji smo došli, nas sedmero!

Na suđenju u Zadru Stipi Petrini sutkinja Sonja Miljak je čak pustila i da 10 ljudi stoji jer nisu remetili mir u sudnici!

Svojim “treniranjem strogoće” koje je nezakonito, navedena sutkinja nam je svima utjerala strah u kosti pa nije ni čudo da je Darku, dobričini kakav je, to bilo previše. Pozlilo mu je, pa je intervenirala i hitna!
Promptno ćemo kao Udruga zatražiti očitovanje predsjednika suda, ali ćemo o tome obavijestiti i medije kao i druge instance”, naveo je  Ante Vranković, koordinator Udruge za zaštitu žrtava hrvatskoga pravosuđa Veronika Vere, u objavi na Facebooku, uz koju je podijelio i fotografije s mučnog događaja sa suda.


FOTO: FB profil OVRŠENI