‘Plenković iz osvete naredio smjenu šefice Uskoka jer je dala dokaze tužiteljima ratnice Laure’ ‘Plenković iz osvete naredio smjenu šefice Uskoka jer je dala dokaze tužiteljima ratnice Laure’
iz nacionalova teksta može se zaključiti da je eppo sve bliže premijeru:

‘Plenković iz osvete naredio smjenu šefice Uskoka jer je dala dokaze tužiteljima ratnice Laure’

HrvatskaIzdvojenoPolitika 25. travnja 2023. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Šefica USKOK-a dopustila je da njezin zamjenik Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon... ‘Plenković iz osvete naredio smjenu šefice Uskoka jer je dala dokaze tužiteljima ratnice Laure’


”Šefica USKOK-a dopustila je da njezin zamjenik Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon čega je on iz Uskoka prešao izravno u Ured europskog tužitelja gdje i danas radi”, piše Nacional te dodaje da im je informaciju o tome da je smjena Marušić direktna osveta Plenkovića prenio visoki izvor neposredno upoznat s detaljima, a potvrdio drugi neovisni izvor blizak Uskoku i DORH-u

”Pravi razlog naprasne smjene ravnateljice Uskoka nije zataškana prometna nesreća, nego transkript prepiske dostavljen Uredu europskog tužitelja koji stavlja premijera u srce korupcijskog skandala”, piše tjednik Nacional u današnjem izdanju.

Afera s vozačem Vanje Marušić koja je prošloga tjedna dovela do njezine naprasne smjene, plasirana je u javnost iz osvete što je kao šefica USKOK-a dopustila da njezin zamjenik Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku s WhatsAppa iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon čega je on iz Uskoka prešao izravno u Ured europskog tužitelja gdje danas radi, piše tjednik.

Riječ je o porukama u kojima se Plenkovića spominje inicijalima AP.

Kako navodi tjednik, više njegovih sugovornika povezanih s pravosudnim sustavom uvjereno je da je Vanja Marušić “odstrijeljena” i da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek samo čekala pravi trenutak za to, kao i da je prometna bila tek prigodan razlog izvučen iz ladice.

Novinarka Nacionala, Orhidea Gaura, izjavila je danas na N1 televiziji kako su razlog za smjenu Vanje Marušić transkripti prepiske između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojoj se spominje AP, a ne nekakva prometna nesreća, kao što se javno tvrdi.

“Prema našim saznanjima, to je apsolutno jedan od glavnih razloga, ali ne i jedini”, kaže Gaura. Dodaje da je riječ o transkriptima koji su već poznati javnosti jer su bili objavljeni u aferi Softwer.

“U tim porukama one spominju famoznog AP-a, a poruke su se našle u spisu brojnih afera jer Josipa Rimac već bila prisluškivana”, navodi novinarka Nacionala.

Podsjeća da je nakon što je spis afere Žalac u kojem u USKOK-u nisu našli ništa sporno, završio u uredu Europskog tužitelja te da je netko iz USKOK-a dostavio te poruke iz afere Rimac europskim tužiteljima i da se one nalaze u optužnici protiv Gabrijele Žalac.

“Sada smo saznali da je te poruke europskim tužiteljima dao zamjenik Vanje Marušić koji se zove Vjekoslav Tolnaj. On je to dao uz odobrenje i znanje Vanje Marušić, ali ne znamo da li je dao uz odobrenje šefoce DORH-a“, kaže Gaura.  U razgovoru za N1 naglasila je da je to bio razlog zbog kojeg je premijer Andrej Plenković ‘pobjesnio i poludio’ kada je to doznao…

Iz svega navedenog, kao i iz ranije objavljenih informacija, može se zaključiti da su tužitelji pod vodstvom ‘ratnice’, Laure Kovesi (iznimno učinkovite i neustrašive glavne europske tužiteljice), sve bliže hrvatskom premijeru.

FOTO: Screenshot videosnimki; preslika s nacional.hr

‘Plenković vikao na Tramišak i tražio da mu otkrije što je pričala europskim tužiteljima’, piše Nacional

HRVATSKA JE REKORDER: ‘Laurini tužitelji su neovisni od vlasti i zato su uspješni u progonu političara’

LAURA KAO BULDOŽER: Remetinec će biti pun ministara i sudaca, kao što su i rumunjski zatvori bili?!

‘BILA JE SJAJNA’ Laurini tužitelji dignuli optužnicu protiv ex ministrice koju je Plenković toliko hvalio