17. TREPS susreti ponovno u Centru za kulturu Trešnjevka 17. TREPS susreti ponovno u Centru za kulturu Trešnjevka
Uživajte u klasičnom baletu i suvremenom plesu

17. TREPS susreti ponovno u Centru za kulturu Trešnjevka

KulturaZagreb 22. travnja 2022. S.P.K

TweetEmailPrint Nakon dvije godine pauze u Centar za kulturu Trešnjevka vraća se TREPS! Prve će nam se u travnju predstaviti grupe iz cijele Hrvatske... 17. TREPS susreti ponovno u Centru za kulturu Trešnjevka


Nakon dvije godine pauze u Centar za kulturu Trešnjevka vraća se TREPS! Prve će nam se u travnju predstaviti grupe iz cijele Hrvatske u kategorijama klasični balet i suvremeni ples.

Trešnjevačka plesna scena “TREPS”, nakon dvije godine stanke, 17. put okuplja plesne grupe iz cijele Hrvatske na Susretima plesnih grupa na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. Ples kao, neverbalna komunikacija koju razumiju svi, od onih najmlađih do najstarijih, povezao je plesače različitih izričaja u veliku plesnu obitelj. TREPS susreti postali su neizostavan događaj u kalendaru amaterskih plesnih grupa iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjim Susretima nastupiti će 43. plesne grupe iz cijele Hrvatske. Tijekom devet dana susreta 128 koreografija izvest će gotovo 800 mladih plesačica i plesača, koji će prikazati svoja umijeća u klasičnom baletu i suvremenom plesu, urbanim plesnim izrazima te show i jazz danceu.
Stručno povjerenstvo među njima odabrat će 35 plesnih točaka za nastup na trodnevnom TREPS festivalu plesa u studenom 2022. godine.
TREPS susreti omogućuju kontinuirano prezentiranje i praćenje plesnih programa za djecu i mlade, te potiču na osnivanje plesnih grupa i u drugim sredinama

Susreti počinju uoči Svjetskoga dana plesa, 28. travnja 2022. s početkom u 19.30 sati s baletom i suvremnim plesom. Članove ocjenjivačkoga suda za klasični balet i suvremeni ples 17. TREPS susreta čine pedagoginja klasičnoga baleta Ljiljana Gvozdenović, prvak baleta Andrei Izmestjev te koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana Strmečki.

Početak programa 28., 29. i 30. travnja 2022.: 19.30 sati
Cijena ulaznice: 30 kuna
Rezervacija na rezervacije@cekate.hr
Prodaja ulaznica sat vremena prije početka susreta.
Maksimalan broj gledatelja: 238

Više informacija: cekate.hr/program/treps-2022-balet-suvremeni/

Foto: Pixabay