Direktor Međimurje-plina: ‘Mi smo nabavili plin, za razliku od Gradske plinare Zagreb opskrbe’ Direktor Međimurje-plina: ‘Mi smo nabavili plin, za razliku od Gradske plinare Zagreb opskrbe’
TweetEmailPrint ”Mi smo bili obvezni prema odluci HERA-e dostaviti sve dokumente iz kojih je vidljivo da smo osigurali plin. Imamo i osigurana skladišta što... Direktor Međimurje-plina: ‘Mi smo nabavili plin, za razliku od Gradske plinare Zagreb opskrbe’


”Mi smo bili obvezni prema odluci HERA-e dostaviti sve dokumente iz kojih je vidljivo da smo osigurali plin. Imamo i osigurana skladišta što naša konkurencija nema. Međimurje plin je stabilna tvrtka koja bilježi godišnje prihode više od 50 milijuna eura, sa 75 zaposlenih, bez onih koje će zaposliti u Zagrebu”, kaže direktor Nenad Hranilović

Preostalo je još samo sedam dana u kojima bi Zagrepčani, Velikogoričani i Zaprešićani trebali odlučiti hoće li prihvatiti ponudu Gradske plinare i tržišnu uslugu opskrbe plinom ili će se zadržati uz opskrbljivača u javnoj usluzi, Međimurje-plin.  Razlika u cijeni nije takva da bi bila presudna, no sugrađani često iznose strahove vezane uz opskrbljivača iz Međimurja. Jesu li oni opravdani, provjerili su novinari Radio Sljemena.

– Međimurje plin je stabilna tvrtka koja bilježi godišnje prihode više od 50 milijuna eura, sa 75 zaposlenih, bez onih koje će zaposliti u Zagrebu, kaže direktor Nenad Hranilović.

Opskrbljuju po cijeloj Hrvatskoj

– Mi opskrbljujemo gotovo po cijeloj Hrvatskoj, imamo više od 2 tisuće obračunskih mjernih mjesta, od institucija, poduzeća, ministarstava, imamo taj segment poduzetništva zaista dobro pokriven. Smatramo da smo treći ili četvrti opskrbljivač s ovim poslovnim rezultatima u Hrvatskoj, ističe.

Što je najvažnije, Hranilović tvrdi da je njegova tvrtka već nabavila dovoljne količine plina za opskrbu po zajamčenoj cijeni koju je utvrdila HERA:

– Mi smo za razliku od GPZO nabavili plin. Mi smo bili obvezni prema odluci HERA-e dostaviti sve dokumente iz kojih je vidljivo da smo osigurali plin. Imamo i osigurana skladišta što naša konkurencija nema.

Uskoro ured u Zagrebu

U Zagrebu će uskoro otvoriti i ured, u blizini sjedišta Gradske plinare u Radničkoj, najavljuje:

– Otvorit ćemo prostor u Zagrebu, te u Velikoj Gorici i Zaprešiću, gdje Gradska plinara nema prostor.

Oni koji žele ostati s dosadašnjim opskrbljivačem, Gradskom plinarom Zagreb – Opskrbom, moraju do 23. rujna s njima sklopiti ugovor. Oni koji ništa ne poduzmu, automatski će biti prebačeni na Međimurje – plin, koji će im tijekom listopada dostaviti ugovore.

Bolji uvjeti za potrošače

Direktor Međimurje-plina poručuje da je upravo njegova tvrtka otvorila hrvatsko tržište plina i omogućila bolje uvjete za potrošače. Konačno, tijekom listopada ponudit će još povoljniju cijenu plina u tržišnoj usluzi od one koju je ponudila Gradska plinara:

– I mi se spremamo za tržišne ugovore i ponudit ćemo za 20 centi nižu cijenu od one u javnoj usluzi, zaključuje Hranilović.

Potrošači koji odaberu ostati na opskrbi u javnoj usluzi mogu i nakon 1. listopada u bilo kojem trenutku prijeći na tržišnu uslugu, baš kao što je i potrošačima koji odaberu tržišnog opskrbljivača moguće zatražiti povratak pod okrilje javne usluge”, piše Radio Sljeme.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s medjimurje-plin.hr