‘Ako Ćorušić vodi najveću bolnicu u Hrvatskoj, onda je jasno zašto se zdravstvo raspada’ ‘Ako Ćorušić vodi najveću bolnicu u Hrvatskoj, onda je jasno zašto se zdravstvo raspada’
TweetEmailPrint ”Gledao sam istup i zgrozio sam se u svim elementima tog intervjua. Način na koji se ponaša i na koji radi svoj posao,... ‘Ako Ćorušić vodi najveću bolnicu u Hrvatskoj, onda je jasno zašto se zdravstvo raspada’


”Gledao sam istup i zgrozio sam se u svim elementima tog intervjua. Način na koji se ponaša i na koji radi svoj posao, koji bi trebao biti poseban, on blati ne samo sebe, nego sve nas doktore”, rekao je Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Mediji su, podsjetimo, pisali da je ravnatelj KBC-a Zagreb i dugogodišnji šef HDZ-ova Odbora za zdravstvo sudjelovao prije nekoliko godina u dva ozbiljna incidenta, da je pijan prijetio pištoljem, vikao da će se ubiti, te pucao u Šestinama, te da ga je oba puta policija odvela u psihijatrijsku bolnicu Vrapče! I nakon svega toga, postao je ravnatelj najveće bolnice u Hrvatskoj?!

Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, gostovao je u emisiji N1 studio uživo, gdje je osudio istup ravnatelja Ante Ćorušića na javnoj televiziji koji je izazvao niz reakcija.

“Gledao sam istup i zgrozio sam se u svim elementima tog intervjua. Način na koji se ponaša i na koji radi svoj posao, koji bi trebao biti poseban, on blati ne samo sebe, nego sve nas doktore. Ako je on osoba koja vodi najveću dječju bolnicu u državi, ako je osoba koja je stalno potencijalni ministar, ako je u HDZ-u predsjednik Odbora za zdravstvo, onda mi je potpuno jasno da je zdravstvo potpuno u banani u svakom pogledu”, rekao je Nogalo.

Govoreći o postupcima u slučaju kada se pogreške dogode, Nogalo je kazao da su pogreške uvijek moguće, ali da je neprihvatljiv stav bez pokajanja.

“Uvijek se može dogoditi nešto što nije predviđeno. On kao konzervativan i demokršćanin mora znati da Bog oprašta pokajnicima, a ne grešnicima. On se ponaša kao da ništa nije zgriješio i to je ono što mene posebno nervira. On nema nimalo skrušenosti u tom svom držanju”, rekao je Nogalo.

Mediji su, podsjetimo, ovih dana pisali da je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, najveće bolnice u Hrvatskoj, i dugogodišnji šef HDZ-ova Odbora za zdravstvo koji je pretendirao na mjesto ministra u čak dvije HDZ-ove vlade, sudjelovao prije nekoliko godina u čak dva vrlo ozbiljna incidenta te da ga je oba puta policija odvezla u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče!

Nacional je objavio da je policija Ćorušića 22. rujna 2009. godine dovela u  bolnicu Vrapče nakon što je pijan u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti, a prema pisanju Nacionala, Ćorušić je par godina nakon obiteljskog incidenta pijan pucao iz pištolja u zagrebačkom naselju Šestine gdje ima obiteljsku kuću, a sve je policiji prijavila jedna strana ambasada koja tamo ima rezidenciju. Policija je i tog puta privela Ćorušića u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Izvori Nacionala tvrde da je Ćorušić imao zaštitu policije u oba slučaja jer mu je trebala biti oduzeta dozvola za posjedovanje oružja, a koju on navodno posjeduje jer se bavi lovom.