ALARMANTNO: ‘Dok se govori samo o Konvenciji, Vlada POTIHO priprema PRODAJU NAŠIH ŠUMA!’ ALARMANTNO: ‘Dok se govori samo o Konvenciji, Vlada POTIHO priprema PRODAJU NAŠIH ŠUMA!’
TweetEmailPrint Nakon banaka, strateških tvrtki, brojnih izvora pitke vode te poljoprivrednog zemljišta (kroz propast Agrokora), priprema se i prodaja zadnjih hrvatskih resursa! ”Tražio sam... ALARMANTNO: ‘Dok se govori samo o Konvenciji, Vlada POTIHO priprema PRODAJU NAŠIH ŠUMA!’


Nakon banaka, strateških tvrtki, brojnih izvora pitke vode te poljoprivrednog zemljišta (kroz propast Agrokora), priprema se i prodaja zadnjih hrvatskih resursa! ”Tražio sam da se iz prijedloga Zakona izostavi sporni dio o prodaji šuma, ali vidim da vladajući to ne žele”, ističe Lovrinović. Njegova objava izazvala buru negodovanja na društvenim mrežama

Saborski zastupnik dr. Ivan Lovrinović upozorio je na opasnost na koju on i pojedini dubinski analitičari te domoljubi već duže vrijeme ukazuju i najavljuju: potiho se priprema prodaja hrvatskih šuma!

Nakon gotovo svih banaka, strateških tvrtki, brojnih izvora pitke vode te poljoprivrednog zemljišta (kroz propast Agrokora), sprema se, prema svemu sudeći, i prodaja zadnjih hrvatskih resursa: predragocjenih šuma!

”Ta mogućnost je sasvim realna i na to moram reagirati i upozoriti sve vas.
U prijedlogu izmjena Zakona o šumama u članku 56 piše: “Strane osobe, i to fizička osoba kad nema državljanstvo Republike Hrvatske ili druge države članice Europske unije te pravna osoba koja ima registrirano sjedište izvan područja Republike Hrvatske i drugih država članica Europske unije, ne mogu stjecati pravo vlasništva na šumama i šumskome zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, osim ako međunarodnim ugovorom nije drukčije određeno.”

Dobro ste uočili ovaj završetak “osim ako međunarodnim ugovorom nije drugačije određeno”. Time se otvorio kanal i mogućnost da s razine EU dođe upravo takav neki ugovor. Znajući sluganski i klijentelistički mentalitet naših vladajućih struktura ovo je uistinu realna opasnost.

Šume, voda i obradiva zemlja nisu i ne smiju biti na prodaju strancima. Jučer sam tražio da se iz prijedloga tog Zakona izostavi sporni dio ali vidim da vladajući to ne žele.

Stranka Promijenimo Hrvatsku nikada neće podržati ovakve štetne zakone i pozivamo vas da nas u tome podržite”, napisao je Lovrinović na Facebooku, a ta njegova objava već je podijeljena 450 puta, ispod nje slila se bujica ogorčenih komentara zabrinutih građana.