Bandić o Izmjenama GUP-a: Oporba bi ulicu umjesto demokracije, no sve su to tek ubodi komarca Bandić o Izmjenama GUP-a: Oporba bi ulicu umjesto demokracije, no sve su to tek ubodi komarca
TweetEmailPrint Premijer  Plenković sastao se uoči večerašnjeg sastanka zagrebačkog HDZ-a s čelnikom te organizacije Andrijom Mikulićem. Rekao je da je važno da odluku o GUP-u donese gradska organizacija. S... Bandić o Izmjenama GUP-a: Oporba bi ulicu umjesto demokracije, no sve su to tek ubodi komarca


Premijer  Plenković sastao se uoči večerašnjeg sastanka zagrebačkog HDZ-a s čelnikom te organizacije Andrijom Mikulićem. Rekao je da je važno da odluku o GUP-u donese gradska organizacija. S nacionalne razine, važno mu je, kaže, da je cijela procedura obavljena prema zakonu i da je ”GUP u skladu s višim planom”

Izmjene Generalnog urbanističkog plana najvažniji je prijedlog o kojem se raspravlja danas na skupštinskoj sjednici. Kakav će stav imati o tome, gradski HDZ raspravit će večeras. O izmjenama GUP-a uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba govorio je i gradonačelnik Bandić.

“Svatko tko je protiv GUP-a, protiv je razvoja grada. Ja jedino znam da će zastupnici Stranke rada i solidarnosti biti za razvoj grada i za GUP koji je abecedarij razvoja grada. To nije Bandićev GUP, to je GUP građana ovoga grada”, kazao je.

Bandić je ponovio da je GUP dobio zeleno svjetlo i Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zaštite okoliša – Kako možete dati suglasnost i biti protiv GUP-a? Ne samo suglasnost nego i uvjete su nam diktirali u toj suglasnoti.

“Ubod komarca”, tako je opisao kritike koje dobiva na račun predloženog GUP-a. Posebno se osvrnuo na nedavne prosvjede protiv njega – Mene ne zapanjuje to što su među tim prosvjednicima bili čelnici oporbe, već što bi oni ulicu, umjesto demokracije. Je li demokracija da se bez dokaza čovjeka sudi? To je mizerija od ljudi. Pa gdje mi živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja?

Novinare je zanimalo: ako gradski HDZ sutra ne podrži GUP, znači li to raskid koalicije na na državnoj razini? Bandić odgovara – Ja o tome ne razmišljam. Hoće li netko biti za zaustavljanje projekata i razvoj grada, to pitajte njih. Ja ništa nisam dužan ni SDP-u ni HDZ-u.

Pitalo se gradonačelnika i je li se u vezi ovog čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem – Nisam se čuo. Ja vjerujem premjeru Plenkoviću dok me ne uvjeri u suprotno – rekao je Bandić.

Što će biti s GUP-om znat ćemo sutra, no sada su sve oči uprte u gradske zastupnike HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković sastao se, pak, uoči večerašnjeg sastanka zagrebačkog HDZ-a s čelnikom te organizacije Andrijom Mikulićem. Rekao je da je važno da odluku o GUP-u donese gradska organizacija. S nacionalne razine, važno mu je, kaže, da je cijela procedura obavljena prema zakonu i da je ”GUP u skladu s višim planom”.

‘Cijela je stvar zakonita, a političku odluku donijet će oni”, rekao je predsjednik Vlade. Najavio je da HDZ ima nekoliko amandmana i objašnjava da oni nisu podneseni zbog odgode izglasavanja GUP-a, nego da njima žele poboljšati GUP.

”Kada budu izbori, neka ljudi biraju one za koje misle da će najbolje voditi grad”, komentirao je inicijativu SDP-a o referendumu za smjenu Milana Bandića.