BANDIĆ UVEO NOVOST: Građani određuju redoslijed SVIH kandidata na listama BANDIĆ UVEO NOVOST: Građani određuju redoslijed SVIH kandidata na listama
NEPOSREDNO GLASOVANJE KOD KOALICIJE ZA PREMIJERA

BANDIĆ UVEO NOVOST: Građani određuju redoslijed SVIH kandidata na listama

Politika 12. kolovoza 2016. Fran Podoreški

TweetEmailPrint Ako smo od hrvatske motropole mogli napraviti europsku metropolu, onda od Hrvatske, možemo napraviti europsku Hrvatsku”, ističe Bandić i poručuje kako je više... BANDIĆ UVEO NOVOST: Građani određuju redoslijed SVIH kandidata na listama


Ako smo od hrvatske motropole mogli napraviti europsku metropolu, onda od Hrvatske, možemo napraviti europsku Hrvatsku”, ističe Bandić i poručuje kako je više nego optimist

bandić izjavaPrije predaje kandidacijskih lista Državnom izbornom povjerenstvu, predstavnici Koalicije za Premijera u petak su u središnjici BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, pred javnim bilježnikom, potpisali Izjavu kojom su utvrdili pravilima zamjene zastupnika u okviru zakona.

Izjavom je utvrđeno da će stranke Koalicije za Premijera, u određivanju zamjenika zastupnika poštovati zakon i preferencijalne glasove, uzimajući u obzir sve preferencijalne glasove, a ne samo one iznad 10 posto u odnosu na glasove koje je dobila lista.

Predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti naglasio je kako je potpisivanje ove Izjave samo naizgled formalna stvar, ali je on zbog toga svojedobno zaradio i kaznenu prijavu.

„Ja sam želeći pomoći Udruzi za obitelj, za referendum o izmjeni Zakona o većinskom izbornom sustavu dobio kaznenu prijavu koja je još u tijeku. Ne smijem ju komentirati, ali sam ponosan na nju. Ponekad u životu čovjek može biti ponosan i na kaznenu prijavu. Kada sam ja u pitanju, evo i to je moguće”, kazao je Bandić.

Većinski izborni sustav je budućnost Hrvatske, a ovom Izjavom Koalicija za Premijera daje svoj doprinos demokratizaciji političke scene.

„Nema naprijed Hrvatskoj dok se to ne napravi. Mi danas, ne kršeći proceduru, zakon ni Ustav, stavljamo potpis na dokument koji će vrijediti interno među nama. Mi smo – čelnici stranaka – uvjetno napravili redoslijed na izbornim listama, ali će redoslijed ustvari određivati građani. Prepustimo to njima“, poručio je Bandić.

Nakon potpisivanja izjave, Stranka “Bandić Milan 365″ – Stranka rada i solidarnosti s koalicijskim partnerima predala je izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) za svih 12 izbornih jedinica, a Bandić je poručio kako nema puno počekivanja, osim pobjede.

“Čovjek sam koji je 16 godina na čelu Zagreba, koji je 40 posto Hrvatske, nemamo puno očekivanja osim da pobijedimo”, rekao je Bandić čija stranka na parlamentrane izbore izlazi u koaliciji sa još 14 manjih stranaka.

Bandić nije želio precizirati broj saborskih mandata koje planira osvojiti.

“Osvojit ćemo ih onoliko koliko treba da ne bude nitko mogao tvoriti vlast bez koalicije Rada i solidarnosti”, rekao je.

“Priča je jednostavna, ako ljudi u Hrvatskoj budu više vjerovali djelima nego riječima, glasat će za koaliciju Rada i solidarnosti”, ističe Bandić.  Poručuje i da Hrvatsku iz krize, odnosno tmurnog gospodarskog trenutka može izvući samo pet stvari: rad, struka, zajedništvo, solidarnost i odgovornost.

“U Zagrebu smo zadnjh 16 godina to pokazali na djelu, sve što je Zagreb kao istinska europska metropola, zasluga je mojih sugrađana, mog tima i mene. Ako smo od hrvatske motropole mogli napraviti europsku metropolu, onda od Hrvatske, možemo napraviti europsku Hrvatsku”, ističe Bandić i poručuje kako je više nego optimist.

“Mi smo na neki način već pobijedili, 14 stranaka zajedno, mi smo Hrvatska u malom”, zaključio je Milan Bandić.