Besplatan bežični internet u gradskim autobusima, uskoro u svim vozilima ZET-a! Besplatan bežični internet u gradskim autobusima, uskoro u svim vozilima ZET-a!
TweetEmailPrint Autobusi s pristupom internetskoj mreži će zasada prometovati na frekventnijim linijama, a uređaji su ugrađeni na autobusima linija 109 Črnomerec – Dugave i... Besplatan bežični internet u gradskim autobusima, uskoro u svim vozilima ZET-a!


Autobusi s pristupom internetskoj mreži će zasada prometovati na frekventnijim linijama, a uređaji su ugrađeni na autobusima linija 109 Črnomerec – Dugave i 118 Mažuranićev trg – Voltino

Nakon što je u sklopu pilot-projekta krajem prošle godine Zagrebački električni tramvaj s uređajima za bežični pristup internetskoj mreži opremio tri tramvaja, istu je uslugu, također u okviru pilot-projekta, osigurao i u trima autobusima. Tako će se putnici tijekom vožnje moći besplatno koristiti internetom.

Jutros je u nazočnosti Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba i njegovih suradnika predstavljena usluga u autobusu na liniji 109.

”U
skladu s najavom da ćemo u svim ZET-ovim vozilima uvesti besplatan internet, danas krećemo s pilot- projektom u busevima, a u naredna 3 mjeseca će se internet moći koristiti u svim ZET-ovim vozilima”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Prema riječima Ljube Žgela, voditeljice podružnice ZET, pilot-projekt će trajati 3 mjeseca. Internet se može koristiti pola sata, a nakon spajanja na mrežu korisnik se automatski preusmjerava na ZET-ovu internetsku stranicu i može pregledavati sve stranice, osim one neprimjerena sadržaja. Autobusi s pristupom internetskoj mreži će zasada prometovati na frekventnijim linijama, a uređaji su ugrađeni na autobusima linija 109 Črnomerec – Dugave i 118 Mažuranićev trg – Voltino.