MAJKE ODGAJATELJICE, srijedom u Prašku 5 po savjet o pravima i obavezama MAJKE ODGAJATELJICE, srijedom u Prašku 5 po savjet o pravima i obavezama
ZAŽIVJELO SAVJETOVALIŠTE ZA RANJIVE SKUPINE GRAĐANA

MAJKE ODGAJATELJICE, srijedom u Prašku 5 po savjet o pravima i obavezama

Zagreb 2. listopada 2016. D.K.

TweetEmailPrint Premda je prošlo tek nešto više od mjesec dana od otvaranja, Savjetovalište je puno blokiranih građana, osoba s invaliditetom, roditelja djece s teškoćama... MAJKE ODGAJATELJICE, srijedom u Prašku 5 po savjet o pravima i obavezama


Premda je prošlo tek nešto više od mjesec dana od otvaranja, Savjetovalište je puno blokiranih građana, osoba s invaliditetom, roditelja djece s teškoćama u razvoju, umirovljenika… te ostalih građana koji pitaju za pomoć

troje-djeceSavjetovalište za pomoć ranjivih skupina građana – odnosno za blokirane, branitelje i njihove obitelji, osobe s invaliditetom i roditelje djece s teškoćama u razvoju te druge skupine socijalno ugroženih i potrebitih ljudi – u kratko je vrijeme zaživjelo ‘punim plućima’, tvrdi Etna Mustapić, voditeljica te institucije koju je osnovala Stranka rada i solidarnosti, Milana Bandića.

Savjetovalište je otvoreno prva četiri dana u tjednu u vremenu od 16.30 do 19.30 sati i tu u Praškoj ulici 5 u Zagrebu. I premda je prošlo tek nešto više od mjesec dana od otvaranja, Savjetovalište je, kažu nam u Stranci rada i solidarnosti, svakodnevno puno blokiranih građana, osoba s invaliditetom, roditelja djece s teškoćama u razvoju, umirovljenika… te ostalih građana koji trebaju pomoć.

Etna Mustapić, voditeljica Savjetovališta, ističe da i majke troje i više male djece iz Zagreba, koje žele ostvariti status majke odgajateljice i dobivati mjesečno oko 5700 kuna bruto naknade, mogu doći srijedom u Savjetovalište u Prašku 5, gdje se mogu raspitati o uvjetima ostvarivanja tog prava.

Gospođa Mustapić potvrdila je za Promise.hr da postoji veliko zanimanje Zagrepčanki za ostvarivanje prava ‘majke odgajateljice’, odnosno za mogućnost da se potpuno posvete odgoju svoje djece i da za to budu pristojno plaćene.

Radi boljeg snalaženja, valja napomenuti da ponedjeljkom od 16.30 do 19.30 sati po savjet u Prašku 5 mogu doći građani s blokiranim računima, utorkom branitelji i članovi njihove obitelji, srijedom – osobe s invaliditetom, roditelji i djeca s teškoćama u razvoju, te roditelji koji žele ostvariti status majke odgajateljice ili oca odgajatelja, dok je četvrtak rezerviran za savjete o mirovinskom osiguranju.

Savjete zainteresiranim građanima daju članovi Stranke rada i solidarnosti te stručnjaci za navedena područja. Svoj dolazak građani mogu najaviti radnim danom od 9:00 do 19:00 sati, a subotom od 10:00 do 13:00 sati na telefon (01) 6460 693, odnosno e-mailom na adresu savjetovaliste@365ris.hr”, navedeno je na web stranici MB 365 – Stranke rada i solidarnosti.