Čak 800.000 kuna za najbolje timove Startup Factory osigurao je Grad Zagreb Čak 800.000 kuna za najbolje timove Startup Factory osigurao je Grad Zagreb
TweetEmailPrint Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva... Čak 800.000 kuna za najbolje timove Startup Factory osigurao je Grad Zagreb


Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija

Startup Factory, prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program Zagrebačkog inovacijskog centra, otvara prijave za svoju sedmu generaciju!

Uz intenzivan raspored i jaku edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku, najbolje timove očekuje novčani fond od 800.000 kuna koje je za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao Grad Zagreb.

Program je kroz posljednjih šest godina uspješno prošlo 88 razvojnih timova, a 32 startupa su ostvarila bespovratna financijska sredstva (preseed no equity) u iznosu većem od 4,3 milijuna kuna.

Čuli ste za OmoLab, BiteMe Nutrition, Iron Bull, Sportreact, Makabi Agritech, HUBBIG, Peekator…? Oni su svoj uspješan startup put započeli kroz Startup Factory!

Startup Factory provodi ZICER, najveći startup hub u Hrvatskoj. Želite li i vi postati dio ove jedinstvene zajednice pametnih, vrijednih i proaktivnih ljudi, sada je pravi trenutak za to. Prijave za Startup Factory otvorene su i traju do 4. rujna 2022. putem web stranice zicer.hr. Na ovoj stranici pronaći ćete sve detalje o uvjetima i mogućnostima prijave.

Zašto Startup Factory?

Zato jer ovaj akceleracijski program ubrzava razvoj tehnološki orijentiranih timova i startupova te pomaže u validaciji, izlasku na tržište i pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. Svi izabrani sudionici dobit će znanje kroz radionice, predavanja i mentoriranje, a najbolji i financijsku podršku Grada Zagreba iz ukupnog fonda od 800.000 kuna.

Za koga vrijedi poziv?

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija.

Kakav je plan?

Prijave su otvorene do nedjelje, 4. rujna u 23:59 h. Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva, a potom slijede intervjui. U sedmu generaciju programa će biti odabrano 13 timova. Timove čeka sveobuhvatna podrška, ali i intenzivan rad koji će rezultirati ubrzanim razvojem ideja i proizvoda.

Startup Factory završava velikim finalom 17. studenoga na startup konferenciji Zagreb Connect.

Domaći tehnološki startupovi postižu globalne uspjehe. Naš zadatak i misija je stvoriti preduvjete kroz koje će inovativne ideje s potencijalom unapređenja života u bilo kojem pogledu dobiti čvrst temelj i odskočnu dasku za rješavanje tržišnih izazova. Kroz ZICER to uspješno postižemo. Za uspjeh je potrebna ciljana i sveobuhvatna podrška. Kroz Startup Factory program ta podrška obuhvaća intenzivne edukacije i radionice kroz koje se uči od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka. Kroz ovaj je program već prošlo 88 timova. Oni otvoreno dijele iskustva o svojim pokušajima, pivotiranjima, učenju na greškama i putu kroz koji su došli do međunarodnih tržišta. Takva iskustva su neprocjenjiva i daju poticaj novim generacijama.

Također, kroz program je timovima osigurana i ZICER-ova infrastrukturna podrška u vidu poticajnog prostora i vrhunskih laboratorija. Financijska podrška je presudna za razvoj startupa. Zato smo za podršku razvoju iz proračuna osigurali 800.000 kuna bespovratnih sredstava koji će biti dodijeljeni za pet najboljih Startup Factory finalista. Pozivam sve s dobrom tehnološkom idejom na prijavu u Startup Factory. Ovaj program daje relevantna znanja te otvara vrata uspjehu koji je iz našeg grada moguć! – poručuje  Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Startup Factory, akceleracijski program koji smo pokrenuli prije sedam godina, daje rezultate. Tome svjedoče uspjesi 88 timova koji ostvaruju svjetske uspjehe i izlaze na globalna tržišta. Ponosni smo na brojke koje potvrđuju vrijednost programa. Naime, 90% startupova koji su prošli program uspješno posluju. Sve koji će biti izabrani u program očekuje intenzivan rad koji usmjeravaju vrhunski stručnjaci – naši mentori, predavači i ZICER-ov tim. Ove godine novčana sredstva za razvoj od ukupno 800.000 kuna bit će raspoređena na pet najboljih timova – dva puta po 250.000 kuna za drugu razvojnu fazu i tri puta po 100.000 kuna za prvu razvojnu fazu. Ovakvom dinamikom doprinosimo postizanju optimalnih rezultata po individualiziranom principu. Veselim se novoj generaciji startupova spremnih za izgradnju održivost svojih tehnoloških ideja. – ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

Oni su uspjeli. Sada je na vama red!

U Startap Factory smo ušli kao razvojni tim s hrpom pitanja i nedoumica, a usuđujem se reći i strahom od nepoznatog. Tijekom programa smo stekli neprocjenjivo znanje koje nam je pomoglo u razvoju rješenja. Nadogradili smo vještine javnog nastupa, a imali smo i priliku suočiti se sa sobom i onime kako nas okolina doživljava. Stekli smo i mnogo novih prijatelja, kolega koji naše nove poduzetničke dane čine dinamičnima. Sada smo registrirana tvrtka GREENER s uredom u ZICER-u, nekoliko započetih novih projekata i velikim entuzijazmom za nastavak. Hvala ZICER-u na vjetru u leđa i što su uvijek tu kao naša podrška, a svim novim ekipama mogu poručiti: „Upadajte na vlak, čekamo vas!“ – kaže Helena Virić Gašparić, znanstvenica i suosnivačica startupa GREENER koji je bio jedan od pobjednika lanjske Startup Factory generacije.

SeaCras smo pokrenuli nakon dobitka proof-of-concept PARSEC granta gdje smo prošli fazu ideacije, tako da smo se za Startup Factory prijavili kao postojeći startup. Kroz Startup Factory program upoznali smo se sa svim aspektima startup svijeta, vođenja poslovanja i razvoja kompanije. S obzirom da smo bili jedni od pobjednika, financijska potpora kroz jednogodišnji projekt omogućila nam je da napravimo daljnji korak u razvoju kompanije te da spremni dočekamo izlazak na tržište. Trenutno poslujemo s prvim klijentima te smo u intenzivnoj fazi privlačenja investicija. Svima koji imaju vlastitu startup ideju svakako preporučujemo da se prijave na Startup Factory kako bi dobili validaciju i dali si šansu za uspjeh! – ističe Tomislav Stolar, direktor marketinga startupa SeaCras koji je bio jedan od pobjednika pete startup Factory generacije.

Naš tim razvija digitalni ekosistem Museit koji povezuje glazbenike i poslovne subjekte kroz kreativne projekte s fokusom na trenutno rastuće društvene mreže poput Tik Toka. Trenutno kao agencija testiramo model u praksi gdje bilježimo uspješne suradnje s brendovima, ali i zajednicu od preko 65 000 pratitelja na Tik Toku. Na Startup Factory smo se prijavili samo s idejom, a program nam je pomogao da u kratkom vremenom napravimo veliki iskorak u smislu razvoja projekta. Vjerujemo kako slično iskustvo očekuje i nove timove te ih ovim putem pozivamo da se prijave. – Tomislav Rašković, osnivač startupa Museit koji je uspješnu karijeru u velikoj korporaciji zamijenio uzbudljivom startupovskom karijerom.

Nemojte čekati. Ohrabrite se, prijavite se i uz ZICER-ovu podršku razvijte tržišno održivo rješenje!

LINK ZA PRIJAVU

PPT prezentaciju možete preuzeti OVDJE

FOTO: zagreb.hr