Čelnik PN USKOK-a OREPIĆU PRIZNAO da je šef krim policije planirao ubojstvo djece?! Čelnik PN USKOK-a OREPIĆU PRIZNAO da je šef krim policije planirao ubojstvo djece?!
TweetEmailPrint Kopija zapisnika sastavljenog u DORH-u, u kojem se navodi da je šef riječkog policijskog USKOK-a Božo Barbarić ministru Vlahi Orepiću potvrdio da je... Čelnik PN USKOK-a OREPIĆU PRIZNAO da je šef krim policije planirao ubojstvo djece?!


Kopija zapisnika sastavljenog u DORH-u, u kojem se navodi da je šef riječkog policijskog USKOK-a Božo Barbarić ministru Vlahi Orepiću potvrdio da je istina da je bilo pokušaja ubojstva djece te da postoji osnovana sumnja da je Željko Kruneš, načelnik riječke kriminalističke policije, planirao ubojstvo unuka Slavice Šota, u posjedu je novinara Promise.hr-a!

božo barbarić”Ja Slavica Šota izjavljujem da sam 19. veljače 2016. bila kod ministra unutarnjih poslova gospodina Vlahe Orepića gdje je upriličeno da bude nazočan i načelnik PNUSKOK-a Rijeka Božo Barbarić, uz prisustvo još pet osoba. Na upit ministra MUP-a RH je li istina da se planiralo ubojstvo unuka Slavica Šote, Božo Barbarić, načelnik PNUSKOK-a Rijeka, je potvrdio da je to točno! Tražim, stoga, daljnje postupanje iste državne odvjetnice i povlačenje svih rješenja u kojima se navodi da je kaznena prijava (zbog naručenog ubojstva djece) odbačena kao neutemeljena dok se ne utvrde moji navodi”, stoji u ‘Zapisniku’ sastavljenom u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu danas (u ponedjeljak) 06. lipnja 2016. godine.

Kopija tog zapisnika, koji potvrđuje, kako se čini, da je šef riječkog policijskog USKOK-a Božo Barbarić ministru Vlahi Orepiću potvrdio da je istina da je Željko Kruneš, načelnik riječke kriminalističke policije, planirao – po svemu sudeći – ubojstvo unuka Slavice Šota, u posjedu je novinara Promise.hr-a.

Posjedujemo, osim toga, i više zajedničkih fotografija Slavice Šote, njezine kćeri Josipe Novaković i ministra Vlahe Orepića, snimljene u protorijama MUP-a u Savskoj ulici u Zagrebu (Ministar Orepić u više je navrata u svoj ured tijekom posljednja tri mjeseca primio Slavicu Šota i članove riječkog Pokreta otpora te razgovarao s njima o brojnim prijavama korupcije i kriminala, pa i o prijavi za naručeno ubojstvo unuka Slavice Šota.Te informacije novinaru Promise.hr odavno su poznate, no nismo ih objavljivali kako ne bi ometali daljnju istragu. U trenutku kada je ODO u Karlovcu odbacilo kaznenu prijavu zbog naručenog ubojstva djece, unatoč potvrdi prvog čovjeka PN USKOK-a da posjeduje četiri ključna dokaza koji ukazuju na činjenicu da je doista riječ u pokušaju ubojstva dječaka koje je planirao Željko Kruneš, odlučili smo objaviti sva saznanja i sve dokaze koje imamo – op.a.)

”Odbijam preuzeti ‘pismeno’ od 23. Svibnja 2016. koje nema nikakvog naziva. Ovoj mojoj izjavi prisutna je i moja kćerka Josipa Novaković. Svjedočenjem visoko pozicionirane osobe, tj načelnika PNUSKOK-a Rijeka, a istovremeno uvidom u spis konstatiramo da je spis vođen protuzakonito s puno proceduralnih pogrešaka, sa zakašnjenjem, što nas navodi na misao da se radi o namjernom zataškavanju predmeta, opstrukciji kako bi se zaštitio djelatnik policije ovdje osumnjičeni načelnik krim sektora Rijeke Željko Kruneš. Slijedom ovoga navodim da su se dogodile mnoge greške, a sada vjerujem i s namjerom koje sam ja kao običan trgovac primijetila, a što će stručne osobe provjeriti kroz daljnje postupanje”, stoji dalje u izjavi Slavice Šote, diktiranoj u ‘Zapisnik’ Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu (čiju kopiju posjedujemo).

Valja istaknuti da je Šota u istom zapisniku navela da je u spisu namjerno navedeno krivo prezime osumnjičenoga, pa nije napisano ‘Željko Kruneš’, već ‘Željko Kruneša’, što je načelniku riječke krim policije omogućilo, po svemu sudeći, da se cijelo vrijeme vodi kao osoba protiv koje se ne vodi istraga! Istaknula je također da u spisu nedostaje dvadesetak stranica (između 160 i 180 stranice?!)stečjana

‘Sve upućuje na pogodovanje osumnjičeniku te na zlouporabu položaja i ovlasti. Ovo izjavljujem kao baka navedenih dječaka, podnositeljica kaznene prijave, kao trgovac po struci, što govori da ne morate imati pravni fakultet, ni krim fakultet da bi otkrili korupciju i kriminal u institucijama. Ovo, osim izjave, služi i kao kaznena prijava za državnu odvjetnicu koja je predmet vodila. Tražim da se po žurnom postupku napravi ono što se nije napravilo u prva 24 sata nakon podnošenja kaznene prijave, odnosno da se ispitaju novi navodi te osobe spomenute u izjavi”, stoji u zapisniku kojega je potpisala zamjenica općinske državne odvjetnice Irena Lipka Krajačić s jedne, te Slavica Šota s druge strane.

Slavica Šota i njezina kćerka Josipa Novaković, nakon dramatičnog razgovora sa zamjenicom općinske državne odvjetnice u Karlovcu (kažu da su joj se tresle ruke kada je doznala da je pred ministrom Orepićem načelnik PNUSKOK-a potvrdio da je doista bilo planirano ubojstvo djece), posjetile su Unutarnju kontrolu MUP-a, gdje su razgovarale s Damirom Jurasom, šefom Unutarnje kontrole MUP-a.

Šota i njezina kćer kažu da su se žalile na opstrukciju djelatnika Unutarnje kontrole, prvenstveno Prvoslava Kulića, koji je, kako tvrde, odmah dojavio osumnjičenom Željku Krunešu da su ga Slavica Šota i Josipa Novaković kazneno prijavile za pripremanje ubojstva djece, što je omogućilo Krunešu da utječe na ključne svjedoke i prikrije moguće dokaze.

”Umjesto da mu je policija u prva 24 sata uzela sve mobitele, jer su kao dokazi navedene brojne SMS poruke koje je slao svojoj prijateljici Vivian, policija mu je uzela tek službeni mobitel i to tek šest mjeseci nakon podnošenja kaznene priajve! Tražimo da se provjeri je li djelatnik Unutarnje kontrole MUP-a Prvoslav Kulić odmah nazvao osumnjičenog Željka Kruneša, da bi ga obavijestio o podnesenoj kaznenoj priavi. Snimka tog razgovora mora postojati u Operativno komunikacijskom centru policije”, istaknula je Slavica Šota u razgovoru s čelnikom Unutarnje kontrole MUP-a-

Navela je, kako je rekla, i imena osoba koje su svjedočile dramatičnom priznanju Bože Barbarića, šefa PN USKOKA riječke policije, ministru Orepiću, koji je rekao da je istina da je Željko Kruneš planirao ubojstvo unuka Slavice Šota. Svjedoci te izjave su Radovan Smokvina, ugledni hrvatsko – švicarski poduzetnik i član riječkog Pokreta otpora, potom Darko Novaković, zatim Josipa Novaković, te Slavica Šota, kao i ministar Vlaho Orepić.

Slavica Šota istaknula je, osim toga, da je i, dojučerašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, štitio Kruneša te onemogućio daljnju kvalitetnu istragu protiv njega.

”Namjerno smo pustili Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu da odradi posao, da bi smo naknadno pokazali i dokazali da oni u stvari štite kriminal te da zataškavaju pokušaje ubojstva. Jer priznanje Bože Barbarića – prema kojem je istina da je Kruneš planirao ubojstvo djece – izrečeno je pred ministrom još u veljači, a zamjenica općinske državne odvjetnice u Karlovcu našu je kaznenu prijavu odbacila potkraj svibnja. Sada znamo da je cijeli postupak u stvari najobičnija farsa. Želimo istaknuti da smo itekako zahvalne ministru Vlahi Orepiću što nas je više puta primio na razgovor i što smo imale priliku iznijetu mu sve detalje vezane uz naručeno ubojstvo naše djece. Dosad nismo izlazile u javnost s ovim informacijama, no sada više nema razloga šutjeti. Za ovaj skandal nad skandalima hrvaska javnost mora znati”, zaključuje Slavica Šota, članica riječkog Pokreta otpora poznata po borbi protiv kriminala i korupcije.


Državna odvjetnica zabranila Slavici Šoti da nastavi pravnu borbu!

Zanimljivo je da u rješenju Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu stoji da Slavica Šota, koja je i podnijela kaznenu prijavu protiv Željka Kruneša i koja se vodila kao oštećenica u postupku, više nam pravo daljnjeg postupanja, odnosno da sudski progon po privatnoj tužbi protiv Kruneša mogu nastaviti samo Josipa Novaković i njezin suprug?!

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Karlovcu uskratila je pravo, dakle, podnositeljici kaznene prijave da nakon odbačaja te prijave nastavi postupanje protiv osumnjičenoga, upozorava aktivistica Pokreta otpora

”Očito je da me pokušavaju maknuti od predmeta, jer znaju da nikada ne odustajem. No, rekla sam i državnoj odvjetnici i Unutarnjoj kontroli MUP-a da neću odustati jer ne želim da se moja kćer i njezin suprug iscprljuju psihički i fizički te materijalno u nepravednim borbama s korumpiranim hrvatskim pravosuđem. Koliko god me pokušali onemogućiti, nastavit ću  ovu borbu, a oni trebaju nastaviti živjeti i brinuti o svojoj djeci”, naglasila je Slavica Šota.