Da se Bandiću pripisuje AFERA GUNJA kao Mrak Taritaš, odavno bi bio U REMETINCU! Da se Bandiću pripisuje AFERA GUNJA kao Mrak Taritaš, odavno bi bio U REMETINCU!
TweetEmailPrint Ugledni zagrebački odvjetnik i politički analitičar Zvonimir Hodak, smatra da je u slučaju izdavanja naloga za uhićenje Petra Pripuza u najmanju ruku čudan... Da se Bandiću pripisuje AFERA GUNJA kao Mrak Taritaš, odavno bi bio U REMETINCU!


Ugledni zagrebački odvjetnik i politički analitičar Zvonimir Hodak, smatra da je u slučaju izdavanja naloga za uhićenje Petra Pripuza u najmanju ruku čudan ‘tajming’. Još spornije je to, kako kaže, što protukandidatkinja Milana Bandića, Anka Marak-Taritaš, nema za vratom istragu, iako postoje potpisi dotične na spornim dokumentima u slučaju Gunja gdje se sumnja da je na obnovi kuća ‘zamračeno’ najmanje 130 milijuna kuna!

”U srijedu je izdan nalog za uhićenje Petra Pripuza, zbog sumnji u utaju poreza. Pod istragom su, navodno, i njegov sin Ante te nekoliko direktora CIOS-ovih tvrtki kćeri diljem Hrvatske. Ne bi to toliko bilo čudno, da ime Petra Pripuza nije od prije poznato. Naime, Petar Pripuz uhićen je 2014. godine u sklopu akcije Agram, kada je USKOK pokrenuo istragu protiv Milana Bandića i 15 suosumnjičenika te dvije tvrtke zbog zloporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, trgovanja utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem. Upravo sada, nekoliko dana prije izbora, izdan je nalog za uhićenje tog poznatog poduzetnika”, piše portal direktno.hr.

Valja napomenuti da je ono zbog čega je Bandić svojedobno priveden (navodno pogodovanje Pripuzu pri sklapanju ugovora o zbrinjavanju otpada), prema svemu sudeći – na vrlo klimavim nogama. Jer Zagrebački holding je i za mandata Sandre Švaljek (dok je Bandić bio u pritvoru) potpisao ugovor o zbrinjavanju otpada s Pripuzovom tvrtkom CE-ZA-R, ali pod znatno nepovoljnijim uvjetima za Grad Zagreb (po znatno višoj cijeni) nego što je to učinjeno za Bandićeva mandata! No, protiv Sandre Švaljek nije se vodila istraga, a kamoli bi ona završila Remetincu?!

Zbog svega navedenog, mnogi analitičari cijelu tu priču o istrazi i privođenju od početka povezuju s politikom, odnosno sumnjaju u politički motivirana privođenja.

Ugledni zagrebački odvjetnik i politički analitičar Zvonimir Hodak, smatra da je ovo u najmanju ruku čudan ‘tajming’.

Još spornije je to, kako kaže, što protukandidatkinja Milana Bandića, Anka Marak-Taritaš, nema za vratom istragu, iako postoje potpisi dotične na spornim dokumentima u slučaju Gunja gdje se sumnja da je na obnovi kuća zamračeno najmanje 130 milijuna kuna ili oko 20 posto novca, o čemu smo već pisali.

“Ako sve ono što je izrečeno o dotičnoj osobi (Anki Mrak-Taritaš), nije dovoljno da se pokrene preliminarna istraga, onda isto tako nije trebalo to raditi s čovjekom koji je navodno blizak Milanu Bandiću i to tri ili četiri dana prije izbora. Sve se to moglo odgoditi, da se ne bi javile osnovane sumnje u pristranost, recimo za ponedjeljak ili utorak”, kazao je Hodak za direktno.hr

U tom bi se slučaju, smatra, mogla izbjeći ovakva nagađanja.

“Mislim da je sve skupa najblaže rečeno nespretno napravljeno, ako naravno nema nikakvih loših namjera, na koje svatko može posumnjati”, smatra Hodak.

Osobno, Zvonimir Hodak misli da ova situacija neće utjecati na rezultat izbora.

“Da se ono što se njegovoj protukandidatkinji stavlja na teret, stavi Milanu Bandiću, on bi već bio u Remetincu”, zaključio je Zvonimir Hodak.