Dala cijelu sebe pomažući najtežim pacijentima pa oboljela od rijetkog karcinoma; POMOZIMO DA ŽIVI! Dala cijelu sebe pomažući najtežim pacijentima pa oboljela od rijetkog karcinoma; POMOZIMO DA ŽIVI!
TweetEmailPrint 46-godišnja Ljiljana dosad je zbog teške bolesti 2018. godine morala odstraniti gušteraču, slezenu, pola želuca te pola tankog i debelog crijeva. Kako bi... Dala cijelu sebe pomažući najtežim pacijentima pa oboljela od rijetkog karcinoma; POMOZIMO DA ŽIVI!


46-godišnja Ljiljana dosad je zbog teške bolesti 2018. godine morala odstraniti gušteraču, slezenu, pola želuca te pola tankog i debelog crijeva. Kako bi mogla prebroditi ovu tešku bolest, mora nastaviti svoje liječenje u Istanbulu, a troškovi su preveliki. ”Potrebno je skupiti 500,000,00 kuna za put, liječenje i smještaj. Liječnici u Istanbulu smatraju kako se Ljiljani može pomoći i stoga od sveg srca molim da se svi odreknemo barem jedne kave, i uplatimo za liječenje ove mlade žene kojoj je tek 46 godina”, istaknula je prijateljica Inja za ovu mladu majku dvije kćeri

Medicinskoj sestri Ljiljani Raguž Hoić iz Cavtata potrebna je velika pomoć građana kako bi svoje liječenje od rijetkog karcinoma gušterače mogla nastaviti u Turskoj. U nadi da joj pomognu, njene prijateljice pokrenule su humanitarnu akciju pod nazivom ‘ZA SPAS ŽIVOTA’.

– Naša heroina i žena velikoga srca koja je nesebično dala cijelu sebe radeći s najtežim pacijentima na Palijativi kao medicinska sestra, a onda je i sama oboljela od rijetkoga karcinoma. Bolest ne bira, ona jednostavno dođe, napisala je na Facebooku Ljiljanina prijateljica Inja Borović.

Kako govori, 46-godišnja Ljiljana dosad je zbog ove teške bolesti 2018. godine morala odstraniti gušteraču, slezenu, pola želuca te pola tankog i debelog crijeva. Kako bi mogla prebroditi ovu tešku bolest, mora nastaviti svoje liječenje u Istanbulu, a troškovi su preveliki, piše Večernji list u tekstu kojega potpisuje Paula Hađur.

– Potrebno je skupiti 500,000,00 kuna za put, liječenje i smještaj. Liječnici u Istanbulu smatraju kako se Ljiljani može pomoći i stoga od sveg srca molim da se svi odreknemo barem jedne kave, i uplatimo za liječenje ove mlade žene kojoj je tek 46 godina, kazala je Inja za ovu mladu majku dvije kćeri.

Ljiljana je drugo mišljenje odlučila potražiti u Klinici u Istanbulu Atakent Aci badem koja se inače bavi teškim oblicima karcinoma kao što je njen. Nakon što su joj izdali pozitivno mišljenje te ju pozvali da dođe kako bi obavila sve potrebne pretrage i gdje bi joj dali probnu dozu tzv. pametnog lijeka koji precizno djeluje na promjene na stanicama raka koje uzrokuju njihov rast, Ljiljana se zapitala kako će sve to skupa platiti, u čemu je odlučila pomoći Gordana Skočan.

– Rekla sam joj da je jedini način pokretanje humanitarne akcije. Tako sam odlučila upustiti se u borbu sa šturom birokracijom, a zapravo mi je za cijeli postupak trebalo oko dva tjedna. Jedna doza pametnog lijeka iznosi oko 25.000 kuna i primjenjuje se i u Hrvatskoj, no to HZZO ne pokriva.

Ako bi ova probna terapija uspjela, Liljana bi se vratila u Hrvatsku gdje bi primila i ostalih 14  doza koje su joj potrebne, kaže nam Gordana.  Kako govori, svi prikupljeni novci koji se ne bi iskoristili proslijedili bi se onima koji su u sličnoj situaciji.

– Ljiljana je božje čudo, nitko ne može vjerovati da je ona s tolikim zdravstvenim problemima i dalje živa. Ima dana kada je loše, no zasad liječnici u Turskoj govore kako sve ide svojim tijekom i da za nju ima spasa, nadodaje.

Ako želite pomoći Ljiljani u njenoj borbi, možete uplatiti na navedeni žiro račun:

Žiro račun je otvoren u ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. IBAN računa na koji možete izvršiti uplatu: HR 4224020063104012464

FOTO: Preslike s FB profila Inja Borović