Danijela Dolenec na završnoj konferenciji gradskog projekta „KUĆICA – korak u dječji vrtić…“ Danijela Dolenec na završnoj konferenciji gradskog projekta „KUĆICA – korak u dječji vrtić…“
TweetEmailPrint Aktivnosti kroz koje se provodi projekt uključuju provedbu i subvencioniranje cjelodnevnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece pripadnika ciljne skupine, u 33 dječja... Danijela Dolenec na završnoj konferenciji gradskog projekta „KUĆICA – korak u dječji vrtić…“


Aktivnosti kroz koje se provodi projekt uključuju provedbu i subvencioniranje cjelodnevnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece pripadnika ciljne skupine, u 33 dječja vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec sudjelovala je na završnoj konferenciji gradskog projekta „KUĆICA – korak u dječji vrtić – za dobrobit djeteta i razvoj potencijala“ u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić.

„Projekt KUĆICA izuzetno je važan i u širim ciljevima Grada Zagreba jer smatramo da su socijalna dimenzija obrazovanja i sve aktivnosti usmjerene ka poboljšanju sudjelovanja djece iz slabijeg socioekonomskog statusa vrlo važni.“, rekla je zamjenica gradonačelnika Dolenec, dodavši kako suvremena istraživanja nedvosmisleno ukazuju na to da sudjelovanje u predškolskom obrazovanju ima izniman i pozitivan učinak na kasnija obrazovna postignuća, ali i sve što je potrebno kako bi se u životu izbjegli rizici siromaštva i socijalne isključenosti.

Zamjenica gradonačelnika Dolenec je istaknula kako će Grad Zagreb proračunskim sredstvima nastaviti pratiti ciljeve ovog projekta te je čestitala DV Šegrt Hlapić 15. rođendan.

Ravnateljica DV Šegrt Hlapić Branka Benčec iskazala je zadovoljstvo biti dijelom ovog hvalevrijednog projekta te je naglasila kako vjeruje da će se projektnim aktivnostima pridonijeti razvoju dječjih potencijala na najbolji način.

Projekt je predstavila voditeljica Odjela za predškolski odgoj i obrazovanje Martina Glasnović, rekavši kako je opći cilj projekta povećanje sudjelovanja djece u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolskim programima, u svrhu smanjenja rizika ranog napuštanja školovanja te rizika od siromaštva i socijalne isključenosti. Aktivnosti kroz koje se provodi projekt uključuju provedbu i subvencioniranje cjelodnevnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece pripadnika ciljne skupine, u 33 dječja vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. rujna 2020. do 1. rujna 2022., a financiran je iz Proračuna Grada Zagreba i Europskog socijalnog fonda.

FOTO: zagreb.hr