‘Darinko Kosor trebao je ostavku dati još prije tri mjeseca’ ‘Darinko Kosor trebao je ostavku dati još prije tri mjeseca’
BANDIĆ O KOSOROVOJ OSTAVCI:

‘Darinko Kosor trebao je ostavku dati još prije tri mjeseca’

Zagreb 3. svibnja 2016. D.K.

TweetEmailPrint Osvrćući se na optužbe Darinka Kosora koji bandićevce proziva za nedonošenje GUP-a, nabavu automobila i sporost u rješavanju brojnih problema, Pavičić Vukičević je... ‘Darinko Kosor trebao je ostavku dati još prije tri mjeseca’


Osvrćući se na optužbe Darinka Kosora koji bandićevce proziva za nedonošenje GUP-a, nabavu automobila i sporost u rješavanju brojnih problema, Pavičić Vukičević je izravno prozvala Kosora da si je pogodovao donošenjem GUP-a 2002. godine kada je bio Bandićev zamjenik na mjestu dogradonačelnika

kosor pričaZagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor ostavku trebao dati još prije tri mjeseca.

“Želim mu puno uspjeha. Trebao je to napraviti davno, trebao je to napraviti prije tri mjeseca”, rekao je Bandić komentirajući Kosorovu neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Skupštine jer “više nije mogao kontrolirati donošenje štetnih odluka za građane i Grad u cjelini”, piše Večernji list.

Bandić nije htio komentirati Kosorove riječi koji je kao razloge ostavke naveonedonošenje GUP-a, privođenje bivšeg pročelnika Zvonimira Šostara kao i posljednji natječaj za nabavu automobila.

“Ne bih ja to komentirao”, kazao je zagrebački gradonačelnik novinarima nakon završetka tematskog sastanka “Samoupravna uloga i razvojne mogućnosti hrvatskih županija” održanog u Uredu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Nakon Kosorovih optužbi, pred novinare je izašla i Jelena Pavičić Vukičević,potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Kluba zastupnika Milan Bandić 365. Kazala je da nije znala da će Kosor podnijeti ostavku pa se nakon konzultacija s gradonačelnikom Milanom Bandićem odlučila odgovoriti na niz optužbi.

– Darinko Kosor je rekao da daje ostavku, no nije ju potpisao. Potpisao je odluku da me ovlašćuje da ga mijenjam, no nije nam jasno zašto ostavku nije odmah i potpisao – kazala je Pavičić Vukičević. Ipak, priznala je da će se ovime presjeći duga agonija između dvije strane koja je vrhunac doživjela kada Kosor nije u Skupštini podržao gradski proračun.

– Na sjednici 19. svibnja imat ćemo prijedlog ostavke, a ujedno i prijedlog za novog predsjednika Skupštine – rekla je Pavičić Vukičević ne skrivajući da bi to mogao biti netko iz HDZ-a, odnosno, čelnik gradske organizacije Andrija Mikulić.

– HDZ je podržao proračun, a funkcioniramo i na državnoj razini, gdje se nakon dugo godina vide pomaci jer grad i država napokon surađuju – ispričala je.

Osvrćući se na optužbe Darinka Kosora koji bandićevce proziva za nedonošenje GUP-a, nabavu automobila i sporost u rješavanju brojnih problema, Pavičić Vukičević je izravno prozvala Kosora da si je pogodovao donošenjem GUP-a 2002. godine kada je bio Bandićev zamjenik na mjestu dogradonačelnika.

– Tim GUP-om omogućio si je gradnju vile na Pantovčaku. Kosor spominje i da ne može kontrolirati Bandića i očito ga to i boli i smeta – jasna je Pavičić Vukičević.

– Kosor je čekao da se posloži državna vlast i kada je vidio da će to s Mostom funkcionirati, odlučio se pripremati za lokalne izbore za koje očito više vjeruje da će imati uspjeha u oporbi – zaključila je Pavičić Vukičević.