DIRAJU LI IH BARIČINE SUZE? ‘Preče su im knjige nego dva ljudska života’ DIRAJU LI IH BARIČINE SUZE? ‘Preče su im knjige nego dva ljudska života’
Nova tv nastavlja priču koju je 'PROMISE' OTVORIO

DIRAJU LI IH BARIČINE SUZE? ‘Preče su im knjige nego dva ljudska života’

IzdvojenoZagreb 17. veljače 2022. Promise.hr

TweetEmailPrint “Više puta se idemo kod moje sestre otuširati tijekom vikenda. Sram me! Ali ruke su mi svezane. Meni je vilica otišla, a zglobovi... DIRAJU LI IH BARIČINE SUZE? ‘Preče su im knjige nego dva ljudska života’


“Više puta se idemo kod moje sestre otuširati tijekom vikenda. Sram me! Ali ruke su mi svezane. Meni je vilica otišla, a zglobovi su mi se upalili perući ovdje. A u mirovinu sam otišla kao 60-postotni invalid”, kaže Barica Kadić. Vlaga se vidi i još gore se osjeti. Neugodno sjeda na pluća. Barica je u ovom stanu 25 godina. Mjesečno plaća 517 kuna. Frka-Petešić za stan od 96 luksuznih kvadrata plaća 483 kune”, istaknuo je reporter Nove TV

Podrum u vlasništvu državnih nekretnina - 4Nova TV ponovno je sinoć, drugi dan za redom, objavila potresnu priču o Barici K., udovici prerano preminulog branitelja Vukovara i hrvatskog ratnog vojnog invalida, koja živi u posve nehumanim uvjetima, u vlažnom i mračnom podrumu u kojem ljudi, zbog opasnosti za zdravlje, ne bi trebali boraviti.

Novinar Ivan Ćorkalo skrenuo je, u novom prilogu, pozornost javnosti na skandaloznu činjenicu da tvrtka Državne nekretnine gospođi Barici naplaćuju nevjerojatno skupu najamninu za tu vlagu i mrak! Iznos na računu kojega svaki mjesec šalju Barici K. viši je od iznosa kojega Državnim nekretninama plaća Zvonimir Frka Petešić, koji živi u svijetlom i svježe obnovljenom stanu od gotovo stotinu kvadrata(!), a o čemu je Promise.hr prvi pisao.

Ovdje prenosimo tekst Dnevnik.hr-a:

”Bez obzira što je vani dan, u stanu gospođe Barice uvijek je mrak… Tmurnih 27 kvadrata podruma u središtu Zagreba u vlasništvu je Državnih nekretnina. Tamo živi Barica sa svojom kćeri. Vidjela je kako je uređen podrum u kojem je premijerov šef kabineta ranije skladištio knjige.

“Ja se samo pitam, dal’ je preče, što se toliki novac sasuo u tom državnom podrumu, držati knjige ili su preča dva ljudska života. Meni se čini da su im preče knjige. Njima su izgleda preče njihove knjige nego dva ljudska života”, kaže ona.

Obnovljeni podrum u državnoj zgradi u zagrebačkoj Palmotićevoj, gdje je premijerov šef kabineta držao zbirku knjiga, ima i kupaonicu s tuš kabinom kojom će se služiti osoblje koje održava dužnosničku zgradu. A kupaonica gospođe Barice, također u vlasništvu države nema ni osnovne uvjete.

“Više puta se idemo kod moje sestre otuširati tijekom vikenda. Sram me! Ali ruke su mi svezane, doslovce su mi svezane. Meni je vilica otišla, a zglobovi su mi se upalili perući ovdje. A u mirovinu sam otišla kao 60-postotni invalid”, kaže Barica Kadić.

Vlaga se vidi i još gore se osjeti. Neugodno sjeda na pluća. Barica je u ovom stanu 25 godina. Mjesečno plaća 517 kunaFrka-Petešić za stan od 96 luksuznih kvadrata plaća 483.