Do petka na Europskom trgu traje Tjedan udruga, više od 100 udruga pokazat će građanima zašto su korisne Do petka na Europskom trgu traje Tjedan udruga, više od 100 udruga pokazat će građanima zašto su korisne
TweetEmailPrint Udruge dolaze iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike... Do petka na Europskom trgu traje Tjedan udruga, više od 100 udruga pokazat će građanima zašto su korisne


Udruge dolaze iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe na njih, zaštite okoliša i održivog razvoja, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca Drugog svjetskog rata i civilnih invalida rata, socijalnoga i humanitarnog značaja, prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži te promicanja zdravlja

Do petka, 14. lipnja  Zagrepčani će u sklopu tradicionalne manifestacije Tjedan udruga na Europskome trgu moći obići štandove brojnih zagrebačkih udruga i pobliže se upoznati s njihovim aktivnostima i programima. Svakodnevno od 08:00 do 16:00 sati svoje će radove, odnosno područja svojih djelovanja, aktivnosti, ciljeve i uspjehe prezentirat više od 105 udruga, svakog dana po 30-ak.

Manifestaciju koju na inicijativu i u suradnji s različitim udrugama s područja Grada Zagreba  već 19. godinu zaredom organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je važnost dobre suradnje i partnerstva lokalne zajednice i udruga radi brige za naše sugrađane.

„Kada nešto traje devetnaest godina, znači da vrijedi, da je dobro i da ima smisla. Devetnaest godina suradnje, podržavanja i prepoznavanja vrijednosti koje nas čine boljim ljudima, stručnjacima, prijateljima.“, rekao je gradonačelnik Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Đurđa Novaković je gradonačelniku  uručila Diplomu i Plaketu za pokroviteljstvo Međunarodnog festivala kulture i sporta  Život je lijep za  osobe starije dobi u svibnju ove godine, a koje je organizirao Grad Zagreba i Matica na Rabu.

Udruge koje sudjeluju na ovogodišnjoj manifestaciji dolaze iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe na njih, zaštite okoliša i održivog razvoja, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca Drugog svjetskog rata i civilnih invalida rata, socijalnoga i humanitarnog značaja, prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži te promicanja zdravlja.

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je dodala da u Zagrebu djeluje više od 12 000 udruga, a veći dio ih na temelju javnog poziva ili natječaja financira Grad.

Program svečanog otvorenja su uveličali nastupi Jasmina Stavrosa i Plesnog studija Universe Dance Crewa.