Dok su djeca pjevala i plesala, roditelji ponovno završili u klupama Dok su djeca pjevala i plesala, roditelji ponovno završili u klupama
40. obljetnica Osnovne škole Nikole Tesle u Zagrebu

Dok su djeca pjevala i plesala, roditelji ponovno završili u klupama

Zagreb 28. travnja 2016. S.P.K

TweetEmailPrint U sklopu obilježavanja obljetnice škole otkrivena je bista Nikole Tesle, remek-djelo našeg poznatog umjetnika Ivana Meštrovića I školski fakini i odlikaši, i učiteljice... Dok su djeca pjevala i plesala, roditelji ponovno završili u klupama


U sklopu obilježavanja obljetnice škole otkrivena je bista Nikole Tesle, remek-djelo našeg poznatog umjetnika Ivana Meštrovića

NTI školski fakini i odlikaši, i učiteljice i profesori, i bake i djedovi, i mame i tate okupili su se danas u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Zagrebu kako bi u svečanom tonu obilježili 40. obljetnicu škole. Tim povodom organiziran je uistinu bogat program događanja za koji su zaslužni učenici te njihovi nastavnici.

Program je započeo već u 17.30 sati, kada su održane čak tri premijere školskih filmova, otvorena izložba fotografija “Škola kroz prošlost”, predstavljena novoizrađena maketa škole te jubilarni broj školskog časopisa “Maslačak”.

I dok su mladi ljubitelji znanosti pred zadivljenom publikom izvodili pokuse koje je izvodio i sam Nikola Tesla, dio učenika je u sklopu aktivnosti “S Teslom na kavu” budno pazio da baš nitko od posjetitelja ne ostane žedan. Sav prihod prikupljen od prodaje kave i sokova, kao i časopisa te sadnica koje su također sadili učenici, namijenjen je za novi školski projekt – uređenje učionica bez zidova.

U sklopu obilježavanja 40. obljetnice škole, održana je i završna aktivnost dvogodišnjeg europskog projekta ERASMUS+, kroz koji se 18 učitelja Osnovne škole Nikole Tesle stručno usavršavalo u zemljama EU na temu “Metode aktivnog učenja”. Tom prilikom su nastavnici održali ogledni sat za roditelje i članove lokalne zajednice putem kojeg su pokazali novostečena znanja. Nastavni je sat, naravno, bio posvećen Nikoli Tesli, dok su učenike u ovom slučaju zamijenili njihovi roditelji. Iako ponovno u klupama, roditeljima su se svidjeli novi načini stjecanja znanja putem istraživanja, međusobne suradnje i igre. Na zanimljive su načine saznali brojne manje poznate informacije o našem osebujnom znanstveniku i izumitelju.

Nakon završne aktivnosti dvogodišnjeg europskog projekta ERASMUS+, a u suradnji s Muzejima Ivana Meštrovića – Atelijerom Meštrović u Zagrebu i Muzejsko dokumentacijskim centrom Zagreb u 19 sati svečano je otkrivena bista Nikole Tesle, remek-djelo našeg poznatog umjetnika Ivana Meštrovića. Ovim je činom Osnovna škola Nikole Tesle ujedno postala i galerija u kojoj će ovo iznimno umjetničko djelo biti izloženo punih godinu dana!

Kruna proslave 40. rođendana Osnovne škole Nikole Tesle održana je u školskoj dvorani, a riječ je o glazbeno-scenskoj priredbi koju su zajedno pripremili sadašnji i bivši učenici te nastavnici škole. Ovom je prilikom po prvi puta predstavljena i himna škole, za koju je stihove napisala 10-godišnja učenica Lea Popović, a uglazbila ju je učiteljica Marijana Kovačić.