Državljanstvo dobili NAGRAĐIVANI PROMOTOR HRVATSKE Iz Kanade, ekonomisti iz Brazila i Argentine i drugi Državljanstvo dobili NAGRAĐIVANI PROMOTOR HRVATSKE Iz Kanade, ekonomisti iz Brazila i Argentine i drugi
TweetEmailPrint Hrvatska je prelijepa i sigurna zemlja u kojoj želimo ostati živjeti i raditi te tu ostvariti sve svoje snove i potencijale“, istaknuli su... Državljanstvo dobili NAGRAĐIVANI PROMOTOR HRVATSKE Iz Kanade, ekonomisti iz Brazila i Argentine i drugi


Hrvatska je prelijepa i sigurna zemlja u kojoj želimo ostati živjeti i raditi te tu ostvariti sve svoje snove i potencijale“, istaknuli su svi novi hrvatski državljani i državljanke, koji su podrijetlom iz Hrvatske ili im je suprug podrijetlom Hrvat

Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, u utorak, 5. lipnja 2018., Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je nove hrvatske državljane i državljanke, stipendiste Ureda – programa učenja hrvatskoga jezika na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, Splitu i Rijeci, ujedno potomke hrvatskih iseljenika ali i državljanku bez hrvatskog podrijetla kojeg ima njen suprug.
Državljanstvo su dobili Ivan Čosić iz Kanade sa završenim studijem Međunarodnih odnosa te posljediplomskim studijem francuskog jezika. Čosić živi i radi na relaciji Zagreb-Toronto, a osnivač je projekta „Ljeto in Croatia“ te dobitnik nagrade prestižnog časopisa „Travel and leisure“ kao jedan od deset najboljih promotora u svijetu za Europu, a jedini za Hrvatsku.

Također, državljanstvo su dobili Skrapec Lygia iz Brazila koja hrvatsko podrijetlo ima po ocu, ekonomistica je s iskazanim interesom za turizam temeljen na hrvatsko-brazilskoj suradnji, te Iurman Maximiliano Javier iz Argentine koji hrvatsko podrijetlo ima po očevim roditeljima iz Istre, sada živi u Splitu a kao stipendist Središnjeg državnog ureda pohađa tečaj hrvatskog jezika „Croaticum“. Po zanimanju je ekonomist sa završenim studijem turizma.

Quiroga Mabel Esther je iz Argentine i nema hrvatsko podrijetlo, ali ima ga njezin suprug podrijetlom Hvaranin. Quiroga Mabel Esther u Zagrebu je od kraja veljače 2018. godine gdje kao stipendistica Središnjeg državnog ureda pohađa tečaj hrvatskog jezika „Croaticum“, po zanimanju novinarka koja se bavi fotografijom i filmom a interes iskazuje za hrvatski jezik i kulturu.
„Hrvatska je prelijepa i sigurna zemlja u kojoj želimo ostati živjeti i raditi te tu ostvariti sve svoje snove i potencijale“, istaknuli su svi novi hrvatski državljani i državljanke.
Čestitajući novim državljanima, državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo njihovom odlukom o povratku u zemlju svojih predaka.

„Ponosni smo na sve vas što s puno ljubavi njegujete i čuvate svoj hrvatski identitet u svijet, no još nas više raduje kada tu ljubav te stečeno znanje odlučite ugrađivati u bolju budućnost naše zajedničke domovine“, poručio je državni tajnik Milas.