Duška Markov Glavaš nova je ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak Duška Markov Glavaš nova je ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak
TweetEmailPrint Na sjednici Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, održanoj 15. srpnja 2022., većinom glasova (5:2) za ravnateljicu Dječje bolnice Srebrnjak izabrana je prim. mr.sc. Duška Markov Glavaš, dr.... Duška Markov Glavaš nova je ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak


Na sjednici Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, održanoj 15. srpnja 2022., većinom glasova (5:2) za ravnateljicu Dječje bolnice Srebrnjak izabrana je prim. mr.sc. Duška Markov Glavaš, dr. med.

U tom kratkom razdoblju, doktorica Markov Glavaš je pokrenula niz mjera kako bi stabilizirala poslovanje bolnice. Prvi put nakon 2015. godine ugovoreni su veći limiti s HZZO-om, prosječni mjesečni prihodi bolnice su u proteklih šest mjeseci povećani s 2.5 na 3.3. milijuna kn. Racionalizacijom poslovanja značajno su smanjeni troškovi vanjskih usluga, uvedena je stroža kontrola nad evidencijom prekovremenog rada i bolja kontrola nad procesima naručivanja.

Upravno vijeće bolnice je 1. lipnja 2022. godine raspisalo natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak s rokom za prijavu kandidata od 15 dana. Na natječaj se prijavilo šest kandidata, Ada Barić Grgurević, dr. med.; izv. prof dr. sc. Mirjana Turkalj, dr. med.; Saša Lamza, dipl. oec; doc. dr. sc. Boro Nogalo, dr. med; Tihomir Majić, dr. med;  i  prim. mr.sc. Duška Markov Glavaš dr. med. Nakon provjere natječajne dokumentacije Saša Lamza je izuzet iz daljnjeg procesa jer nije zadovoljio formalne uvjete natječaja.

Ovlašteni službenik za pravo na pristup informacijama Dječje bolnice Srebrnjak donio je odluku da se informacija o imenima i prezimenima kandidata za izbor i imenovanje ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, kao informacija od javnog interesa, objavi nakon što Upravno vijeće donese odluku o izboru i imenovanju.

Upravno vijeće je u ponedjeljak 11. srpnja održalo intervjue s pet kandidata i kandidatkinja te je odlučeno da će se odluka o izboru i imenovanju donijeti na nastavku sjednice Upravnog vijeća u petak, 15. srpnja 2022.