EVO DOKAZA da će STROGE KAZNE plaćati samo obični smrtnici, dok će političari i moćnici biti izuzeti! EVO DOKAZA da će STROGE KAZNE plaćati samo obični smrtnici, dok će političari i moćnici biti izuzeti!
TweetEmailPrint RTL je jučer snimio Josip Đakića kako vozi moćni motor bez kacige, no kaznu on zasigurno platiti neće. Gabrijela Žalac neće odgovarati jer... EVO DOKAZA da će STROGE KAZNE plaćati samo obični smrtnici, dok će političari i moćnici biti izuzeti!


RTL je jučer snimio Josip Đakića kako vozi moćni motor bez kacige, no kaznu on zasigurno platiti neće. Gabrijela Žalac neće odgovarati jer je vozeći bez vozačke dozvole udarila automobilom dijete na cesti i nanijela mu teške tjelesne ozljede, prijava je odbačena. Ne treba ni spominjati skandalozne slučajeve tajkuna i HDZ-ovog donatora Horvatinčića, koji je u prometu u više navrata usmrtio više ljudi, a nije ni dana proveo u zatvoru! Valja se prisjetiti tragične sudbine nepopustljivog policajca Dine Molnara, kao i spornih izmjena Zakona o policiji, prema kojima će politika moći kazniti sve one ‘nepodobne’ policajce koji neće htjeti zažmiriti na kršenje zakona političara i drugih moćnika…, nakon čega zaključak nije teško donijeti

Ono čega su se mnogi pribojavali, kada je u medijima najavljeno da će Sabor usvojiti vrlo strogi Zakon o sigurnosti prometa – koji donosi izuzetno visoke novčane kazne pa čak i mogućnost oduzimanja automobila, već se, čini se, događa.
Hrvatski političari, tajkuni koji doniraju političke stranke, njihovi kume i kumovi, članovi obitelji te svi drugi pripadnici tobožnje ‘elite‘ bit će, prema svemu sudeći, izuzeti od drakonskih kazni za prekršaje u prometu, dok će kazne morati plaćati samo obični smrtnici; dakle oni koji rjeđe izazivaju teške prometne nesreće!
Na osnovu čega to zaključujemo?
RTL-ova Potraga jučer je objavila zanimljivu videosnimku na kojoj se vidi da saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić vozi snažan motor u blizini hotela svoga sina i to – bez kacige.
Novinari su u Virovitici došli istražiti priču o pronevjeri milijunskih iznosa iz gradske blagajne i misterioznoj smrti pročelnika za financije.

Đakić im poklopio slušalicu

Novinari RTL-a nazvali su ga kako bi ga pitali zašto krši zakon i vozi bez kacige i to u vrijeme snažne javne kampanje njegove Vlade o nužnosti vrlo strogog kažnjavanja svih prekršaja u prometu. Odgovorio je samo “ne želim s vama razgovarati” i poklopio slušalicu…, objavio je RTL.

Jasno je da Đakić nije i neće platiti kaznu – koja prema zakonu iznosi 1000 kuna, a koju bi obični smrtnici zasigurno morali platiti.

Slično je, bez posljedica, prošla i njegova kolegica, dojučerašnja ministrica Gabrijela Žalac, koja neće odgovarati jer je vozeći bez vozačke dozvole udarila automobilom dijete na cesti i nanijela mu teške tjelesne ozljede!

DORH je, naime, odbacio kaznenu prijavu protiv utjecajne HDZ-ovke. Prije toga, policija je prešutjela objaviti najvažniji detalj: da je ministrica vozila s vozačkom koja je istekla gotovo tri godine prije nesreće!

Ne treba ni spominjati skandalozne slučajeve tajkuna i HDZ-ovog donatora Tomislava Horvatinčića, koji ni nakon što je u prometu u više navrata usmrtio više ljudi, nije ni dana proveo u zatvoru(?!), kao ni sramotno blagu presudu sinu moćnog tajkuna ‘iz ugledne obitelji’ koji je suludom vožnjom u bijesnom automobilu bez vozačke dozvole ubio maloljetne djevojke…

Policajac ubijen jer nije htio moćnicima gledati kroz prste?!

Valja se ovdje prisjetiti i slučaja međimurskog policajca Dine Molnara koji se prije smrti u više navrata žalio na mobbing kojemu je bio izložen od strane policijskih šefova, jer nije htio poništiti kazne za prekršaje u prometu napisane lokalnim moćnicima.

Nakon što nije htio pognuti glavu i savinuti kičmu i nakon što je njegova priča objavljena u medijima, Molnar je, navodno, počinio samoubojstvo, premda postoji mnogo indicija da je Dino Molnar ubijen!

Dodamo li svemu činjenicu da je Sabor nedavno usvojio vrlo sporne izmjene Zakona o policiji, zbog kojih su se pojedini sindikati u policiji digli na noge, tvrdeći da će novi zakon omogućiti politici da kažnjava sve one poštene policajce koji neće htjeti progledati kroz prste nekom moćniku uhvaćenom u kršenju zakona, dolazimo do zaključka da će strože kazne udarati samo po običnom narodu, dok će ‘elita’ biti izuzeta, iako pripadnici tobožnje elite najčešće izazivaju teške prometne nesreće! Da i ne govorimo o korupciji, pogodovanju, gospodarskom kriminalu…


Policijski službenici vraćeni u doba poslušnosti i podobnosti

Mario Puškarić, čelnik Sindikata policijskih službenika, premijera Plenkovića nedavno je u otvorenom pismu upozorio da će novi zakon o policiji, ako bude usvojen, policijske službenika ‘vratiti u doba poslušnosti i podobnosti’ te da će politika u potpunosti preuzeti kontrolu i nadzor nad radom policije i to ne samo najviših rukovoditelja u MUP-u, već do razine ‘najnižih službenika’ u policijskim postajama – koji su prvi u doticaju s građanima.

”Policijske službenike – izvršitelje policijskog posla će se zbog famozne „potrebe službe“ moći premještati kada i gdje se hoće pa primjerice ako određeni policijski službenik u svom radu naiđe na nečije ime i prezime u svakom trenutku će moći biti premješten i taj predmet će biti dodijeljen nekome drugome, a njega će se zbog „potrebe službe“ premjesti na drugo radno mjesto ako odbije poslušati svog rukovoditelja i pokuša posao obaviti zakonito i profesionalno”, navodi Mario Puškarić, objašnjavajući suštinu spornih izmjena zakona:

”I slijepcu je sasvim jasno da time želite očito promijeniti ljude na svim razinama rukovodećih policijskih funkcija, pa čak i one najniže, postavljajući svoje i poslušne ljude u čemu Vas trenutno dosadašnji Zakon o policiji sprječava. Sve u svemu ovom izmjenom Zakona činite nepopravljivu i nesagledivu štetu policijskoj struci te nas vraćate u ono doba kada su osnovni kriteriji bili podobnost i poslušnost, a s tim se očito slažu i sindikati koji su svo ovo vrijeme i surađivali s pomoćnikom ministra Antom Delipetrom i na ovakav način ne poštujući minimalne demokratske standarde ovakav Zakon „provukli“ na sjednicu Vlade Republike Hrvatske.

Stoga jasan je stav ovog Sindikata da ne podržava ovakav Zakon i da nam ne preostaje ništa drugo nego ovakav loš Zakon osporavati u Hrvatskom saboru i na Ustavnom sudu Republike Hrvatske, a na Vama je da preispitate način rada Vaših suradnika kojima ste dali povjerenje da u Vaše ime, ime Vlade Republike Hrvatske i ime samog ministra ne poštuju niti minimum demokratskih standarda na koje se Republika Hrvatska obvezala i ponašaju se kao da je MUP njihova privatna tvrtka u kojoj rade što žele ne poštujući propise i javni interes”, stoji u pismu kojega je potpisao Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.

Plenković nije odgovorio Puškariću, a sporne izmjene zakona o policiji, na koncu su usvojene.

‘POLITIKA u potpunosti preuzima KONTROLU nad POLICIJOM, onaj tko bude nepristran, moći će biti premješten!’

FOTO: Screenshot videosnimke RTL-a