Evo zašto je KOLAKUŠIĆ U PRAVU i zašto će mu ugled samo rasti: OVRHE mnogima PLANSKI PODMEĆU?! Evo zašto je KOLAKUŠIĆ U PRAVU i zašto će mu ugled samo rasti: OVRHE mnogima PLANSKI PODMEĆU?!
TweetEmailPrint ”Terete me za 2012. jednu ratu, za 2013. jednu ratu, za 2014. dvije rate i za 2017. dvije rate. Ja te potvrde imam, stoje... Evo zašto je KOLAKUŠIĆ U PRAVU i zašto će mu ugled samo rasti: OVRHE mnogima PLANSKI PODMEĆU?!


”Terete me za 2012. jednu ratu, za 2013. jednu ratu, za 2014. dvije rate i za 2017. dvije rate. Ja te potvrde imam, stoje kod mene da su plaćene”, žali se Ljiljana Novina, koja račune redovito plaća i koju ljuti što su računi nejasni i netransparetni pa potrošači, ako su i propustili platiti neki račun, za to saznaju tek kad dobiju ovrhu

Ovrhe su postale naša svakodnevica. Mnogi se iznenade kad shvate da na računu nemaju novca jer ga je pojela ovrha za dug za koji nisu znali da postoji. Takvo neugodno iskustvo doživjela je i sugovornica novinarke Potrošačkog koda Hrvatske televizije, kada je doznala da je ovršena zbog (navodnog) duga za vodu od prije šest godina! Račune redovito plaća i nije joj jasno zašto opomene nisu jasne i transparentne.

Umirovljenica Ljiljana Novina iz Oroslavja ovršena je prošlog mjeseca zbog duga Hrvatskim vodama od 339 kuna. Dug i troškove ovrhe platila je gotovo 1000 kuna! Drugog izbora, kaže, nije imala. No sumnja da su Hrvatske vode pogrešno knjižile njezine uplate.

Jesu li računi namjerno nejasni i ‘zbrčkani’?

”Terete me za 2012. jednu ratu, za 2013. jednu ratu, za 2014. dvije rate i za 2017. dvije rate. Ja te potvrde imam, stoje kod mene da su plaćene. Oni sve to prebijaju, zatvaraju stari dug s ovim uplatama koje sam ja nabrojila”, žali se Novina.

Sve račune redovito plaća. Ljuti ju što su računi nejasni i netransparetni pa potrošači, ako su i propustili platiti neki račun, za to saznaju tek kad dobiju ovrhu.

Tvrdi da je u Hrvatskim vodama dobila usmeno objašnjenje da se stari dug, još iz 2010. “zatvarao” uplatama s novih uplatnica. Kaže da su je zbunili, da su sve zapetljali. Novinarki je pokazala potvrde o plaćenim računima Hrvatskih voda, za koje oni tvrde da nisu plaćeni!

Smatra da je za dio duga, ako takav uopće postoji, nastupila zastara. U Hrvatskom vodama kažu da nije.

Ne mijenjaju zakon, da bi neki mogli zaraditi stotine milijuna!

Rok zastare za vodu, struju plin i ostale komunalne usluge je godinu dana, za obaveze osiguranja tri godine, Hrvatske vode 6 godina.

Zakon o zaštiti potrošača obvezuje pružatelja usluge da na novim uplatnicama potrošača obavijesti koliki mu je dug. To je ujedno i opomena, koja produljuje rokove zastare. Veće su tako šanse da će se stari račun naplatiti ovrhom nego otići u zastaru – kao što je bilo u slučaju gospođe Ljiljane Novine.

Jasno je, dakle, da i ovaj slučaj, kao i mnogi drugi, potvrđuje da ovrhe nisu transparentne i da one i dalje služe kako bi se pojedinci na njima bogatili. Da nije tako, ne bi navodni dug od 399 kuna, za kojega umirovljenica iz Oroslavlja nije ni znala, odjednom narastao na čak gotovo 1000 kuna.

Na skandalozni ovršni zakon koji omogućava ovakve ‘muljaže’ i strašne nepravde, koje su glavni razlog masovnog iseljavanja iz Hrvatske, ustrajno upozorava sudac Mislav Kolakušić, koji je i u posljednjoj emisiji Nedjeljom u dva jasno i glasno kazao da bi se novi i pravedniji Ovršni zakon mogao napraviti za svega nekoliko dana, no vladajući to ne žele, već odugovlače s donošenjem zakona – kako bi pojedinci, kojima aktualni zakon ide na ruku, do donošenja novog zakona mogli zaraditi najmanje  stotinjak milijuna kuna!

I zato gospođa iz Orosavlja navodni dug od 399 kuna mora platiti čak 1000 kuna!

Slučajno ili ne, već su počeli žestoki napadi na suca Kolakušića na pojedinim portalima