‘Glasajte za one koji će zaustaviti iseljavanje, zabraniti prodaju zemlje, poništiti privatizaciju…’ ‘Glasajte za one koji će zaustaviti iseljavanje, zabraniti prodaju zemlje, poništiti privatizaciju…’
TweetEmailPrint Želimo vlast koja će raditi za interese RH i hrvatskog naroda, pritom poštujući sve građane i manjine, koja će omogućiti demografsku obnovu, povratak... ‘Glasajte za one koji će zaustaviti iseljavanje, zabraniti prodaju zemlje, poništiti privatizaciju…’


Želimo vlast koja će raditi za interese RH i hrvatskog naroda, pritom poštujući sve građane i manjine, koja će omogućiti demografsku obnovu, povratak iseljenika, gospodarsku obnovu, koja će prestati s rasprodajom strateških državnih potencijala, koja će objaviti registar agresora, urediti novi Izborni zakon…, ističe Hrvatsko nacionalno vijeće

karlo starčevićHrvatsko nacionalno vijeće, koje se zalaže za zajedništvo izvandomovinstva i domovine, uputilo je proglas svim  Hrvaticama i Hrvatima, građanima  Hrvatske  u  domovini  i  izvan  domovine povodom prestojećih izbora te ih pozvalo da bezuvjetno izađu na izbore.

Proglas su uputili posebice onima ‘koji se još nisu odlučili ili nisu mislili izaći na izbore, jer smatraju da nemaju koga birati;  koji  će birati  neku od 166 lista koje neće osvojiti 5 posto glasova; koji će birati iz oportunizma za manje zlo ili iz prosvjeda protiv dosadašnjih vlasti.

”S obzirom na svima poznate okolnosti koje Republici Hrvatskoj kao državi i hrvatskom narodu prijete izvana i iznutra pozivamo, potičemo i molimo sve hrvatske  stranke, pojedince, udruge, organizacije da se ujedine oko zajedničkog cilja – izbora nove hrvatske vlasti na predstojećim parlamentarnim izborima.

Vlast u Hrvatskoj zaslužuju samo oni kojima većina birača ukaže povjerenje. Birači imaju moć (i dužnost) odlučiti kakvu vlast hoće.

Želimo i hoćemo:

Vlast onih koji nemaju ništa s komunističkim i protuhrvatskim nasljeđem, koji sami, i čiji preci, nisu bili u protuhrvatskim državnim i političkim strukturama. Hoćemo vlast koja će raditi za interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda pritom poštujući sve građane,  nacionalne, vjerske i druge manjine.

Vlast koja će promicati i štititi cjelovitost i suverenitet države, jasno se ograditi od bilo kakvih balkanskih integracija.

Vlast koja će omogućiti demografsku obnovu zemlje (poticati natalitet i zaustaviti iseljavanje, omogućiti povratak iseljenika); gospodarsku obnovu, (uvesti potpuni gospodarski pojas, dozvoliti tradicionalni mali ribolov bez ograničenja, zabraniti prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, dati na dugogodišnju koncesiju državna zemljišta i objekte sudionicima Domovinskog rata); prestati s rasprodajom strateških državnih potencijala;  poništiti privatizaciju i štetne ugovore i koncesije te sankcionirati sve koji su u njoj na nepravedan način sudjelovali; iskoristi mogućnosti hrvatskog izvandomovinstva u svim područjima djelovanja države i društva; provesti lustraciju (Sve tranzicijske države koje su provele lustraciju gospodarski su napredovale): objaviti registar agresora na RH, ukinuti državljanstvo svim sudionicima oružane pobune 1990 protiv RH, napraviti reviziju i novu klasifikaciju branitelja, otvoriti sve državne arhive. Urediti novi IZBORNI ZAKON kojim se SUSTAV decentralizira u uvodi vlast samo na dvije razine – lokalna i državna, uvesti obvezno glasovanje, referendumski način odlučivanja i urediti odnose sa okružjem na načelu pravednosti i reciprociteta.

Za to je potrebno Izaći na izbore u što većem broju (neizlaskom na izbore vi glasujete za one kojima zapravo ne želite dati svoj glas).

Dati svoj PREFERENCIJALNI glas za VAMA poznatog i povjerljivog pojedinca koji se nalazi na NEZAVISNOJ ili na STRANAČKOJ IZBORNOJ LISTI.

Uskratiti svoj glas onima koji:

su na nemoralan način koristili političke položaje za privatne, stranačke/partijske i ideološke interese, tj. koji su sudjelovali u pljački društvene imovine tijekom pretvorbe i time oštetili državu i porezne obveznike, potpisivali štetne ugovore u zemlji i inozemstvu (INA, fondovi EU u poljoprivredi …).

su povezani s bilo kakvim aferama koje štete ugledu RH te koji su kažnjavani zbog krađa, prevara, kriminala, a postali su čelnici stranaka i obnašaju važne političke i društvene dužnosti.

su varali birače neprovođenjem izbornih obećanja, a u sadašnjoj izbornoj kampanji lažima obmanjuju birače i kupuju glasove te se služe zakonski nedopuštenim sredstvima u promicanju svojih stranačkih programa.

izdaju nacionalne interesa (sramote RH u EU i svijetu te djeluju protuhrvatski (nazivaju Hrvatsku „slučajnom državom“) i koji sustavno provode podjele u društvu („mi ili oni“, napadi na branitelje, ideološke hajke na neistomišljenike, sotonizacija nacionalnih vrjednota uz istodobno prešućivanje i toleriranje pa i poticanje svih napada na hrvatski narod).

se zalažu za obnovu balkanskih integracija, štite totalitarne sustave i komunističke zločince – takvi ne bi trebali imati pravo ni kandidirati se na ovim niti ijednim budućim izborima”, stoji u proglasu Hrvatskog nacionalnog vijeća, čije je predsjednik Karlo Starčević, povodom ovonedjeljnih prijevremenih parlamentarnih izbora.