Grbin zatajio da je u Saboru bio i prokurist tvrtke koju povezuju s mafijom! Grbin zatajio da je u Saboru bio i prokurist tvrtke koju povezuju s mafijom!
TweetEmailPrint Mladi SDP-ovac je bio prokurist, a u isto je vrijeme bio i gradski vijećnik i saborski zastupnik. Svoju ulogu u tvrtki nije prijavio... Grbin zatajio da je u Saboru bio i prokurist tvrtke koju povezuju s mafijom!


Mladi SDP-ovac je bio prokurist, a u isto je vrijeme bio i gradski vijećnik i saborski zastupnik. Svoju ulogu u tvrtki nije prijavio Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Iako je morao

grbinPedantni je bloger Marko Rakar sastavio Tablicu poslovne povezanosti svih kandidata za Hrvatski Sabor. A u njoj … gle čuda! Peđa Grbin, 2010-2014. – prokurist tvrtke Victoria Delfin!? Što je sad to? Kakav prokurist, kada je u isto vrijeme bio gradski vijećnik i saborski zastupnik? Što je to, kakva Victoria Delfin!?

Zakon o trgovačkim drustvima kaže: “Prokurist je ovlašten poduzimati sve pravne radnje u ime i za račun trgovačkog društva, te ga zastupati u postupcima pred upravnim i drugim državnim tijelima, ustanovama, te državnim i izabranim sudovima (arbitražama)”, piše portal Hrsvijet.

Sudski registar kaže da je tvrtka Victoria Delfin d.o.o. osnovana 2010. u Puli i da se bavi… svime! Od turizma, preko ugostiteljstva, građevine, do cateringa, wellnessa i javnoga prijevoza. Popis je podugačak, čak i zagonetan, jer lakše bi bilo nabrojati čime se sve ne bave u toj Victoriji… Prava mala državica

Osnivači Jakupi, prokurist Grbin

Sudski registar kaze dalje: osnivači i članovi Uprave Anton i Aferdita Jakupi. Prokurist Peđa Grbin. I to bi otprilike bilo to.

E sad… što uvaženi saborski zastupnik i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav radi u toj tvrtki od 2010., znači od njezina osnutka, pa sve do 2014.?
I zašto je, taj podatak USKRATIO Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, iako ga je bio DUŽAN prijaviti? Znači četiri je godine kao pulski gradski vijećnik te dvije godine kao saborski zastupnik bio u očitom SUKOBU INTERESA!

Zastupnik klana Osmani u Istri

A tko su Anton i Aferdita Jakupi? Možda je lakše pitanje tko je obitelj Jakupi?
Braća Jakupi, Kole, Pjetraj i Anton poznatiji su europskoj nego hrvatskoj javnosti. Ali i policiji. Njihova je imena teško naći u hrvatskim medijima, osim podatka da je Anton Jakupi preuzeo vođenje poslova od svojega brata Koleta, koji odslužuje kaznu zatvora u Puli, zbog naručivanja ubojstva iz 2006. godine.

Više o njima znaju njemački mediji, koji ih dovode u vezu s albanskom mafijom u svojoj zemlji, točnije klanom Osmani iz Hamburga.

Ponešto znaju i česki i slovački mediji, jer se poslovi Jakupijevih odvijaju uglavnom na relaciji Bratislava, Prag, Rovinj. Imaju oni nešto poslovnih kontakata i u Beču…
Uglavnom, u svim ovim europskim metropolama registrirane su njihove tvrtke i oni, kao njihovi vlasnici. S pripadajućim adresama.

Grbin je, dakle, bio prokurist, a u isto je vrijeme bio i gradski vijećnik i saborski zastupnik. Svoju ulogu u tvrtki nije prijavio Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Iako je morao. Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Cijeli skandal u koji je upetljan Peđa Grbin za Promise.hr kratko je komentirao saborski zastupnik Istarskih demokrata Damir Kajin.

”Ovo je vrlo ozbiljna i vrlo zanimljiva priča. Djeluje vrlo vjerodostojno. Iz nje se vidi, u najmanju ruku, da postoji otvorena sprega Peđe Grbina i IDS-a”, primijetio je Kajin.