‘HDZ je taj koji je predao Fortenovu Rusima, ako negdje ima komunista onda je to u HDZ-u’ ‘HDZ je taj koji je predao Fortenovu Rusima, ako negdje ima komunista onda je to u HDZ-u’
I VANĐELIĆ PROSVJEDOVAO, NO MEDIJI TO PREŠUĆUJU:

‘HDZ je taj koji je predao Fortenovu Rusima, ako negdje ima komunista onda je to u HDZ-u’

Hrvatska 19. veljače 2024. D.K.

TweetEmailPrint ”Plenkovićev buldog Turudić, postavljen da štiti koruptivnu vlast, ukinuo bi EPPO koji istražuje sumnjivu ministricu. Sad se vidi i zašto – da zaštiti koruptivnu... ‘HDZ je taj koji je predao Fortenovu Rusima, ako negdje ima komunista onda je to u HDZ-u’


”Plenkovićev buldog Turudić, postavljen da štiti koruptivnu vlast, ukinuo bi EPPO koji istražuje sumnjivu ministricu. Sad se vidi i zašto – da zaštiti koruptivnu vlast i njihove fotelje dok oni mirno potkradaju našu republiku i građane”, napisao je Damir Vanđelić, koji je građane danima pozivao na subotnji prosvjed, no hrvatski mediji su to, iz nekog razloga, prešutjeli

Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika, jučer je na društvenim mrežama komentirao Plenkovićevu izjavu prema kojoj je subotnji prosvjed na Markovom trgu ”bio skup radikalne ljevice, odnosno proruskih političkih stranaka”.

”U strahu su velike oči. Andrej Plenković, poznat kao Aleksandar Vučić za siromašne, valjda živi u nekom paralelnom svemiru pa ne shvaća kako to što je vulgarno nisu poruke s jučerašnjeg prosvjeda već njegovi pokušaji da uništi demokraciju i dodatno ponizi institucije.
A kada se već dotaknuo rusofila, podsjećam ga da je HDZ taj koji je predao Fortenovu Rusima, podijelio Rusima državljanstva, a da je njegov ministar vanjskih poslova ne tako davno citirao ljubavne pjesme na ruskom i na uho Sergeju Lavrovu te da je njegovom ministru Butkoviću ispred nosa nestala zaplijenjena jahta u vlasništvu ruskog oligarha pod sankcijama.
Tko o čemu, Andrej o poštenju.
A što se tiče toga da je jučerašnji prosvjed bio skup radikalnih ljevičara, očito su proradili njegovi famozni radari.
Očekivano, rekao bih, jer ako negdje ima komunista onda je to u HDZ-u. Srećom, Plenković nema takav pedigre i ranjen je gustim sokom u Domovinskom ratu.

Danima pozivali građane na prosvjed

No, lako prepoznaje komuniste obzirom da mu je djetinjstvo obilježila privilegiranost koju su imali samo onih 1% važnih članova KPJ.
I zato dragi naši sugrađani ne bojte se! Nastavimo se boriti za slobodne i učinkovite institucije te društvo građeno na demokratskim vrijednostima.
Mi znamo da postoje samo dva smjera – Plenković i diktatura ili Republika i demokracija”, napisao je Vanđelić na svom Facebook profilu.
Valja ovdje napomenuti da je Stranka Republika danima pozivala građane na subotnji prosvjed, da su brojni članovi i simpatizeri ‘Republike’ sudjelovali na prosvjedu i to odjeveni u majice s natpisom ‘Republika’, a da sve to hrvatski mediji nisu, iz nekog razloga, zabilježili?!

Zašto mediji iskrivljuju činjenice?

”Zajedno smo stali u obranu budućnosti demokracije u Hrvatskoj. Ovaj prosvjed nije bio samo borba za institucije koje štite pravni poredak i sigurnost nacije, već je to jasan izbor između demokracije i autokracije.
Dali smo jasan odgovor na pokušaje potkopavanja institucija i sigurnosnog sustava. Hrvatska ne smije ići putem kakvim svjedočimo u susjednim zemljama!
Nastavit ćemo se boriti za pravdu, integritet i transparentnost. Hvala svima koji su danas bili s nama na Trgu sv. Marka. Naša borba za demokraciju tek počinje”, objavili su u nedjelju 18. veljače administratori FB stranice Stranke Republika, a tu objavu ilustrirali su brojnim fotografijama (slika gore i fotografije dolje).
Vanđelić je, pak, na svom FB profilu napisao zbog čega pozivaju građane na prosvjed (koji je u hrvatskim medijima predstavljen kao prosvjed isključivo lijevih političkih stranaka).

‘Turudić bi ukinuo EPPO da zaštiti koruptivnu vlast!’

”Plenkovićev buldog Turudić, postavljen da štiti koruptivnu vlast, ukinuo bi EPPO koji istražuje sumnjivu ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek.
Sramota je da ministrica pod istragom i dalje vodi sektor kulture i to uz podršku premijera. Isti taj Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) novoimenovani Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u svom prvom javnom istupu nazvao je bespotrebnim.
Sad se vidi i zašto – a to je da zaštiti koruptivnu vlast i njihove fotelje dok oni mirno pokradaju našu republiku i građane.
Vrijeme je da se situacija promijeni, zato će stranka Republika sudjelovati sutra na Markovom trgu od 11 sati na prosvjedu protiv novoimenovanog Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, a s kojim premijer Plenković u potpunosti želi ugušiti demokraciju u Hrvatskoj. Svi bismo se trebali odazvati, jer konačno moramo stati i zauzeti se za sebe i svoj boljitak.
Prosvjed je prvi korak, neprestano ukazivanje na korupciju drugi, a konačni korak kojim će se Hrvatska iz autokratske države pod vodstvom Andreja Plenkovića ponovo pretvoriti u demokraciju – parlamentarni su izbori.
Stranka Republika zna kako osigurati željenu promjenu u Hrvatskoj i stvoriti državu koja je – prijatelj svojih građana”, istaknuo je Vanđelić u FB objavi od petka.

Samo ljevica zaslužuje medijsku pozornost?

Budući da su u svojim brojnim javnim objavama i Damir Vanđelić i Stranka Republika danima pozivali na prosvjed, te budući da je više od dvadeset osoba odjenulo majice s natpisom Republika te su u društvu Damira Vanđelića prosvjedovali na Markovom trgu, nameće se pitanje – zbog čega tu činjenicu glavni hrvatski mediji ignoriraju, odnosno prešućuju?