HDZ zaprijetio Bandiću povjerenikom, on će o odnosu s HDZ-om progovoriti 20. prosinca HDZ zaprijetio Bandiću povjerenikom, on će o odnosu s HDZ-om progovoriti 20. prosinca
TweetEmailPrint ‘Kada jednom narušite povjerenje, teško ga je ponovno vratiti. Neizglasavanje proračuna, zatim neizglasavanje privremenog financiranja i dolazak povjerenika na čelo grada je realna... HDZ zaprijetio Bandiću povjerenikom, on će o odnosu s HDZ-om progovoriti 20. prosinca


‘Kada jednom narušite povjerenje, teško ga je ponovno vratiti. Neizglasavanje proračuna, zatim neizglasavanje privremenog financiranja i dolazak povjerenika na čelo grada je realna opcija’, rekao je Mikulić. Bandić je poručio kako će se o svemu vezano za proračun i za odnos s HDZ-om pričati za 20 dana

skupstinaPrihvaćanjem dnevnog reda s 25 točaka, među kojima je i prijedlog gradskog proračuna za 2017. u prvom čitanju, u četvrtak je počela sjednica zagrebačke Gradske skupštine.

Na skupštinskoj sjednici zastupnici će u prvom čitanju razmotriti prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu, koji je povećan za oko 155 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji te iznosi 7,3 milijardi kuna, bez proračunskih korisnika koji sudjeluju s još dodatnih 1,8 milijardi kuna. “Tako, kad se to zbroji, dobije se nešto više od 9 milijardi kuna”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Gradonačelnik Bandić u srijedu je poručio kako za prijedlog proračuna očekuje podršku svih gradskih zastupnika.

Oni će, među ostalim, na skupštinskoj sjednici razmotriti i Bandićev prijedlog za promjenu Statuta Grada Zagreba te njegov prijedlog odluke o financiranju mjesne samouprave, u kojemu se izdvajanje za mjesnu samoupravu povećava s 5 na 15 posto gradskog proračuna.

Pred gradskim zastupnicima bit će i gradonačelnikov prijedlog zaključka o namjeri sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada.

Već neko vrijeme u kuloarima se spominje da je HDZ šest mjeseci prije izbora odlučio okrenuti leđa Bandiću. Plan uključuje nepodržavanje proračuna, koje je danas u prvom čitanju, a odbijanje podrške trebalo bi se dogoditi za dvadesetak dana. Nakon toga ne bi podržali ni odluku o privremenom financiranju Grada. Potom bi Vlada HDZ-a i Mosta morala imenovati povjerenika. To je indirektno za 24 sata potvrdio i sam predsjednik zagrebačke gradske skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić.

‘Kada jednom narušite povjerenje, teško ga je ponovno vratiti. Neizglasavanje proračuna, zatim neizglasavanje privremenog financiranja i dolazak povjerenika na čelo grada je jedna od opcija. Ona je vrlo realna’, rekao je Mikulić za 24 sata.

Bandić je danas tek kratko poručio kako će se o svemu vezano za proračun i za njegov odnos s HDZ-om doznati u popodnevnim satima 20. prosinca kada je zakazana slijedeća sjednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o izmjenama Statuta i Proračunu za 2017.