Hoda, SKAČE i PLEŠE NA UŽETU VISOKO IZNAD zapjenjene KORANE i stijena u vodi! Hoda, SKAČE i PLEŠE NA UŽETU VISOKO IZNAD zapjenjene KORANE i stijena u vodi!
TweetEmailPrint Sve one koji planiraju posjetiti Slunj i Rastoke pozivamo da povire u kanjon Korane te pogledaju akrobacije koje izvodi mladi Slunjanin, a po... Hoda, SKAČE i PLEŠE NA UŽETU VISOKO IZNAD zapjenjene KORANE i stijena u vodi!


Sve one koji planiraju posjetiti Slunj i Rastoke pozivamo da povire u kanjon Korane te pogledaju akrobacije koje izvodi mladi Slunjanin, a po mogućnosti ga i podrže  makar simboličnom donacijom

Na jedinstvenu i veliku atrakciju naišli su ovih dana brojni strani i domaći turisti u slunjskim Rastokama: užetom rastegnutim petnaestak metara iznad rijeke Korane, nad stijenama i zapjenjenom vodom, hodao je, pa čak i skakao te plesao Darko Matešić iz Slunja.

Zanimljivo je da taj izniman spektakl gledateljima nije ni naplaćivao (postavio je tek par škrabica u koje su turisti i domaći mogli ostaviti dobrovoljni prilog za novo i još duže uže).

Na slackline-u mu se povremeno pridruživala Vanja Bastaja, mlada Slunjanka, također zaljubljenica u prirodu te u hodanje užetom podignutim visoko iznad tla.

Vježbao u šumi

U kratkoj pauzi između dvije šetnje 135 metara dugačkom sajlom, Darko je otkrio da je vještinu hodanja naučio sam, bez trenera ili stručne poduke, da vježba već osam godina, da je trenirao uglavnom u šumi, a da je hodati i skakati iznad vode i stijena u kanjonu rijeke Korane započeo prije više mjeseci.

”Slackline i opremu za hodanje sam sam kupio, stajalo me oko 560 eura. Nitko me zasad financijski ne podupire. Grad Slunj, doduše, nisam ni pitao za potporu”, kazao je za Promise.hr Darko Majstorović.

Djed Božićnjak hodao iznad slapova

Zanimljivo je da je taj slunjski akrobat na užetu zimus osvanuo na originalnoj božićnoj čestitki Turističke zajednice Grada Slunja – kao djed Božićnjak koji hoda visoko iznad slapova te zapjenjene i hladne Korane.

Sve one koji planiraju posjetiti Slunj i Rastoke pozivamo, stoga, da svakako povire u kanjon Korane te da pogledaju vratolomije koje izvodi mladi Slunjanin, a po mogućnosti ga i podrže makar simboličnom donacijom.

FOTO: Promise.hr, TZ Grada Slunja, screenshot videosnimke