I Bunjac i Pernar prstom uprli u Sinčićevu suprugu: VLADIMIRA o svemu ODLUČUJE, Sinčić više ni o čemu! I Bunjac i Pernar prstom uprli u Sinčićevu suprugu: VLADIMIRA o svemu ODLUČUJE, Sinčić više ni o čemu!
TweetEmailPrint ”Pitam se, poslije svega ovoga, koliko bi glasova mogla dobiti Vladimira Palfi. Kolega Bunjac je dobar zastupnik. Na jučerašnjoj snimci odrezali su prvi... I Bunjac i Pernar prstom uprli u Sinčićevu suprugu: VLADIMIRA o svemu ODLUČUJE, Sinčić više ni o čemu!


”Pitam se, poslije svega ovoga, koliko bi glasova mogla dobiti Vladimira Palfi. Kolega Bunjac je dobar zastupnik. Na jučerašnjoj snimci odrezali su prvi dio, maknuli kontekst i ostavili onaj dio gdje on ispada baba roga. Nakon što su objavili snimku, rekao sam da u tome neću više sudjelovati. Najmoralnija stvar koju bi mogla napraviti Palfi je njena ostavka”, rekao je Pernar

Nakon što smo jučer čuli jednu stranu, danas smo imali prilike doznati i drugu stranu vrlo ružne priče o ratu u Živom zidu, sukobu koji, prema svemu sudeći, ima itekako veze s osobom za koju – u dobro informiranim krugovima – već duže tvrde da drži sve konce u rukama i odlučuje iz sjene.

I Ivan Pernar i Vladimir Bunjac u nju su danas uprli prstom: to je Vladimira Palfi, supruga predsjednika stranke.

Saborski zastupnik Ivan Pernar kroz suze je najprije rekao kako sve manje vjeruje svojim kolegama koje je u više navrata nazvao bivšima. Ponovno je zaprijetio izlaskom iz Živog zida.

Sa suzama u očima osudio kolege koji su okrenuli leđa Bunjcu

“Moja odluka je konačna. Uvijek sam bio za razumno rješenje i da se unutarstranačke stvari rješavaju putem medija. Osuđujem one koji su organizirali presicu na Zrinjevcu”, rekao je Pernar.

“Dogovor je uvijek moguć ali je potrebno više strana. S moje strane je uvijek bio poziv na razgovor. Volio bih da mogu nazvati Sinčića na telefon i pričati s njim”, rekao je Pernar

Novinari su ga pitali zašto ne može.

“Teško mi je govoriti o tome”, rekao je Pernar sa suzama u očima.

“Ne želim govoriti ružno o bivšim kolegama”, dodao je, na što su ga novinari upozorili da mu nisu još bivši.

“Kad sam vidio video kojim pokušavaju difamirati Bunjca, u meni se prelomilo. Sumnjam da je ista osoba plasirala video, snimila ga i organizirala presicu na Zrinjevcu”, rekao je Pernar. Iako je nije imenovao, bilo je jasno kako misli na Vladimiru Palfi”, naveo je Index.hr.

Novinar ga je pitao zašto je ne imenuje i čega ga je strah.

Zašto ranije nisu rekli ‘da je cijela stranka Vladimirino vlasništvo’?

“Ha, prijatelju moj, ja znam da neki mene ne podnose. Ja nemam ništa protiv bivših kolega. Ne osjećam se kao dio te grupe, predosjećam iz odluka koje Vladimira planira da će ona uzeti mandat. Ako ne dođe do kompromisa, sigurno ću osnovati novu stranku i ići ću na izbore”, rekao je.

Potom je kazao u kojem će trenutku napustiti Živi zid.

“Onog trena kada se Bunjca makne iz sabora, ja ću tada izaći iz Živog zida”, zaključio je u saboru.

Odmah nakon Pernara, suspendirani član Živog zida Branimir Bunjac progovorio je također o problemima u stranci. Rekao je kako je cijela stranka postala vlasništvo supruge Ivana Vilibora Sinčića – Vladimire Palfi koja o svemu odlučuje i bez čijeg odobrenja ništa nije moguće provesti

Osnovni problem proizlazi iz toga što je u posljednje vrijeme Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a ta osoba se zove Vladimira Palfi koja u Živom zidu doslovce odlučuje o svemu i to neograničeno i samovoljno. Ona sama sastavlja izborne liste, daje naloge za trošenje novca, a zabranila je bilo kojem članu javno istupanje u medijima bez njenog odobrenja. Zabranila je i bilo kakve unutarstranačke izbore. Svatko tko se usudi suprotstaviti njenoj samovolji, odmah dolazi na listu za odstrel, kaže Bunjac.

Bunjac dodaje i kako je pod pritiskom svoje supruge Sinčić odustao od vođenja stranke i sve prepustio njoj:

– On danas u Živom zidu ne odlučuje ni o čemu.

Bunjac ističe kako je Palfi je odlučila da će u Europski parlament ići njen bliski prijatelj Tihomir Lukanić i zato je s liste maknula sve one koji bi ga mogli preskočiti:

– Nisam pristao da me se makne jer sam rekao da želim doprinijeti našem izbornom uspjehu. Palfi mi je rekla da sam foteljaš i da na mene ne računa u Živom zidu. Ja sam tada napisao ostavku i otišao kući. Ona je potom dotrčala do moga stana i molila me da povučem ostavku zbog svega što Živi zid predstavlja u javnosti. Ja sam magarac, to sam i učinio i vratio se u Sabor.

Bunjac kaže kako je sada on marginaliziran, kao i Pernar, a zabranjeno mu je, tvrdi, i istupanje u javnosti.

– Čak su zabranjeni i videi podrške Živom zidu na kojima se ja pojavljujem na pet sekundi. Kad se sastavljala lista, na njoj su se našli potpuni anonimusi koji mogu dobiti 1 od 2 posto preferencijalnih glasova, a sve pod cijenu da se ne ugrozi miljenika gospođe Palfi i da on svakako uđe u Europski parlament. Tada je na listu stavljen i gospodin Sinčić da povuče preferencijalne glasove i da onda svoj mandat preda Lukaniću. Vidio sam tada da nam prijeti katastrofa iako smo još u prosincu bili druga stranka u popularnosti na razini države. Onda sam odjurio Sinčiću i rekao da moramo krenuti s referendumskom inicijativom kako bismo uopće prešli prag tijekom izbora. Na kraju od navodnih 4000 volontera nismo imali nikoga tko bi skupljao potpise.

– Rješenje za situaciju u Živom zidu je davanje svih mandata članova Glavnog odbora na raspolaganje,  raspisivanje unutarstranačkih izbora i biranje predsjedničkog kandidata po sistemu direktne demokracije na osnovi ideja i programa koji je stvorio Ivan Pernar.

Imam odgovornost prema članstvu, biračima, javnosti.  Ja ostajem po želji članstva koje traži unutarstranačke izbore. Ne budu li uskoro raspisani, u toj stranci nema mjesta za većinu članova.

Zbog čega tek danas progovarate o tome što radi Palfi?

– Zato što želim riješiti probleme u stranci. Posebno nakon jučerašnje snimke prisiljen sam odgovoriti.

Komentirao je prozivke Sinčića da on i Pernar ucjenjuju stranku:

– S čime ga mogu ucjenjivati? Ja nemam mandat za Europski parlament. O tome tko će ići u EP u stranci nije postojao dogovor, Kod nas postoji volja samo jedne osobe.

‘Oteli su mi mobitel, zato sam reagirao…’

Hoćete li osnovati novu stranku s Pernarom?

– Ja Pernara cijenim. O tome hoćemo li osnivati novu stranku prerano je govoriti, mi smo članovi Živoga zida.

Komentirajuću prozivke Sinčića da je agresivac, Bunjac je odgovorio kako nije agresivan:

– Na snimci sam Vuletiću rekao da neće ići u EP. Nemam problema s kontrolom bijesa, bila je to specifična situacija. Oteli su mi mobitel iz ruke, ja sam reagirao kako bi svaki čovjek reagirao.

Novinarima se obratio i Ivan Pernar koji je cijelo vrijeme stajao kraj Bunjca. Izrazio je sumnju u skore izbore unutar stranke:

– Sumnjam da će organizirati unutarstranačke izbore za tri mjeseca. Pitam se, poslije svega ovoga, ne znam koliko bi glasova mogla dobiti Vladimira Palfi. Kolega Bunjac je dobar zastupnik, bila mi je čast s njim raditi, stajao uz mene. Na jučerašnjoj snimci odrezali su prvi dio, maknuli kontekst i ostavili onaj dio gdje on ispada baba roga. Nakon što su objavili snimku, rekao sam da u tome neću više sudjelovati. Najmoralnija stvar koju bi mogla napraviti Palfi je njena ostavka. Ja sam s tom ženom krenuo u političku borbu, spreman sam je s njom i završiti, kaže Pernar.

U isto vrijeme dok je Branimir Bunjac imao konferenciju za medije, javnosti se obratio i Ivan Vilibor Sinčić.

S obzirom na novonastalu situaciju gdje su moji najbliži suradnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac napravili što su napravili, i to, bojim se zbog novca, moći, koristoljublja… nemam druge opcije nego raščistiti situaciju – rekao je Sinčić.

Dodao je potom da su njegovi kolege mjesecima trpili teror dvojice navedenih kolega, te je najavio u sljedeća tri mjeseca održavanje unutarstranačkih izbora.

”Neka stranka ocijeni gdje želi ići – hoće li biti stranka klimavaca i oportunista ili će biti čista i zdrava, onakva kakvu od samog početka stvaram. Nisam uzeo novac za stan i režije koje je Sabor davao, za odvojeni život, za prijevoz…mogao sam dobiti i povlašteni kredit a nisam ga uzeo nego tržišni. Odrekao sam se 200 tisuća kuna privilegija i to su principi kojih želim da se apsolutno svi drže, no bojim se da moji kolege nisu”, kazao je Sinčić.

FOTO: Screenshot videosnimke; arhiva Promise.hr