I devetnaest kineskih izlagača na velikoj Ambienti u čak sedam paviljona na Velesajmu I devetnaest kineskih izlagača na velikoj Ambienti u čak sedam paviljona na Velesajmu
MILAN BANDIĆ NAJAVIO RASKOŠNI SAJAM NAMJEŠTAJA

I devetnaest kineskih izlagača na velikoj Ambienti u čak sedam paviljona na Velesajmu

Zagreb 11. listopada 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Ovogodišnja Ambienta bit će prezentirana u redizajniranom obliku, kroz četiri tematske cjeline – AmbiDOM (sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora), AmbiPRO... I devetnaest kineskih izlagača na velikoj Ambienti u čak sedam paviljona na Velesajmu


Ovogodišnja Ambienta bit će prezentirana u redizajniranom obliku, kroz četiri tematske cjeline – AmbiDOM (sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora), AmbiPRO (materijal, oprema i strojevi), AmbiENERGO (predstavlja drvo u energetici) i AmbiDESIGN DESTRICT (noviteti u industriji namještaja te novi trendovi uređenja interijera)

bandic-ambientaAmbienta, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom velesajmu, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, na današnjoj konferenciji za novinare što se održala u Gradskoj upravi.

Na 20.000 četvornih metara, u sedam paviljona, predstavit će se 323 izlagača iz 25 zemalja, istaknuto je. Sajam će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovogodišnja Ambienta bit će prezentirana u redizajniranom obliku, kroz četiri tematske cjeline – AmbiDOM (sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora), AmbiPRO (materijal, oprema i strojevi), AmbiENERGO (predstavlja drvo u energetici) i AmbiDESIGN DESTRICT (noviteti u industriji namještaja te novi trendovi uređenja interijera).

Ambienta ove godine, kako je rečeno, kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj.

U partnerskoj suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri HGK, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će najznačajniji domaći proizvođači kao što su Spin Valis, Contore, Prima namještaj, Spačva, DI Slavonija itd.
Design district kao jedna od cjelina na Ambienti održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera.

Reprezentativni izložbeni program pokazat će i kolektivni nastup 19 kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, (CCOIC), Hebei. Svoj program izložit će i hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK).

U sklopu Ambiente održat će se niz stručnih skupova među kojima konferencija o drvno-prerađivačkoj industriji pod nazivom “Izgradimo smeđu magistralu”, znanstveno savjetovanje o primjeni znanosti u drvoprerađivačkom sektoru itd.
Također, u sklopu sajma bit će dodijeljena prizananja i nagrade izlagačima – priznanje kvalitete Mobil Optimum, Dizajn plus za najbolje dizajnerska rješenja te novinarska nagrada najboljim proizvodima.

U realizaciju i pripremu Ambiente izravno su uključeni grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora (HGK), te sve sastavnice Zagrebačkog holdinga. Potporu projektu dala su i resorna ministarstva poljoprivrede, obrta i poduzetništva, gospodarstva te HOK, HUP i Hrvatske šume.