I Eko Sever među 300 izlagača na festivalu hrane i vina u Areni I Eko Sever među 300 izlagača na festivalu hrane i vina u Areni
TweetEmailPrint 3. hrvatski festival hrane i vina održavat će se od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni, a svojim će posjetiteljima ponuditi atraktivan... I Eko Sever među 300 izlagača na festivalu hrane i vina u Areni


3. hrvatski festival hrane i vina održavat će se od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni, a svojim će posjetiteljima ponuditi atraktivan eno-gastronomski program s brojnim domaćim i međunarodnim gostima

festival hrane i vinaTreće izdanje Hrvatskog festivala hrane i vina održavat će se od 13. do 15. studenoga u Areni Zagreb.
Na festivalu će biti predstavljena cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije.
Cilj festivala je promocija domaće gastronomije i enologije i pozicioniranje Hrvatske kao uzbudljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.
Posjetitelji festivala imat će priliku upoznati se s više od 300 domaćih i stranih izlagača, degustirati njihove proizvode koji će se prodavati po atraktivnim cijenama, razmjeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove.
Među 300 izlagača nastupit će i Eko Sever, tako da na licu mjesta možete doznati više informacija o proizvodima koje nudi te aferi koja ga je zatekla.

Popratni program

Posebnost Hrvatskog festivala hrane i vina čini i raznolik popratni program koji će se održavati tijekom sva tri festivalska dana.
Na čak dvije pozornice posjetitelji će imati priliku pratiti atraktivne kuharske showove vodećih domaćih i inozemnih kuhara, slastičara, autora kuharica, gastro blogera i domaćih zvijezda.
Brojne kuharske radionice i tečajevi, posjetiteljima će omogućiti da uz pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka besplatno savladaju brojne recepte i kulinarske trikove.
Pored brojnih vinskih degustacija domaćih i stranih vinara, ljubitelji vina moći će sudjelovati na raznim vinskim radionicama, tečajevima sommelierstva, upoznati se s rijetkim autohtonim sortama i pratiti atraktivna predavanja i okrugle stolove mnogobrojnih enologa, sommeliera, autora i vinskih kritičara.

Cijena jednodnevne ulaznice je 35 kuna, a za sva tri dana 90 kuna.
Popis izlagača, kao i program po danima, te raspored kulinarskih i vinskih radionica potražite na www.festivalhraneivina.hr.


Festivalski vrtić

Roditelji će na Hrvatskom festivalu hrane i vina moći ostaviti djecu u sigurnim rukama. Klince će zabavljati kuhanjem, pečenjem kolača, igranjem i plesom dok će mame i tate moći bezbrižno uživati u bogatom programu.

Foto: Hrvatski festival hrane & vina