I u Zagrebu nasilje u školi: jednog dječaka istukao na hodniku, drugog pred profesoricom usred nastave! I u Zagrebu nasilje u školi: jednog dječaka istukao na hodniku, drugog pred profesoricom usred nastave!
TweetEmailPrint Nasilnik je u školu ušao tijekom odmora s učenicima. Nije bilo nikoga na ulazu u školu tko bi ga zaustavio, pa je  šakama... I u Zagrebu nasilje u školi: jednog dječaka istukao na hodniku, drugog pred profesoricom usred nastave!


Nasilnik je u školu ušao tijekom odmora s učenicima. Nije bilo nikoga na ulazu u školu tko bi ga zaustavio, pa je  šakama i nogama ubrzo pretukao  dvojicu učenika 8. razreda, jednog na hodniku, a drugoga je slijedio u učionicu te ga izudarao pred profesoricom! Djeca su u šoku, boje se ići u školu nakon toga jer su čula da je počinitelj pušten. U šoku je i profesorica koja je svemu tome svjedočila

Stravični pokolj u beogradskoj osnovnoj školi te novi masakr u kojem su sinoć (oko 23 sata s četvrtka na petak) ponovno stradala djeca i mladi u okolici Beograda, skrenuli su, s razlogom, pažnju hrvatske javnosti na opasne incidente u hrvatskim školama. I kod nas je, nažalost, sve više nasilja u školama, ali i alarmantno mnogo djece koja traže ili trebaju pomoć psihijatra i psihologa.

Prije nepuna dva mjeseca osamnaestogodišnjak je s mačetom u ruci upao u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu prijeteći jednom učeniku. Nije, srećom, došlo do tragedije (policija je uhitila napadača), ali situacija je, prema riječima ravnateljice gimnazije, Zdravke Martinić-Jerčić, bila itekako traumatična…

Brutalno nasilje dogodilo se pak prije nekoliko dana u jednoj osnovnoj školi na području zagrebačke Dubrave.

Dvadesetpetogišnji muškarac šakama i nogama tukao je dvojicu učenika 8. razreda, jednog na hodniku, a drugoga je slijedio u učionicu te ga izudarao pred profesoricom! Djeca su u šoku, boje se ići u školu nakon toga jer su čula da je počinitelj pušten. U šoku je i profesorica koja je svemu tome svjedočila, ispričao je prijatelj obitelji jednog od napadnutih učenika novinarkama 24 sata,.

”Nasilnik je u školu ušao tijekom odmora s učenicima. Na porti, kažu upućeni, obično bude domar ili netko od tehničkog osoblja, no u tom trenutku je domar, koji ima i druge obveze i zaduženja, navodno kosio travu. Nije bilo nikoga na ulazu u školu tko bi zaustavio napadača i pitao ga tko je i zašto je došao.

Nakon napada pokušao je pobjeći, no domar, kojemu su telefonom javili što se dogodilo, odmah je potrčao za nasilnikom te ga uspio zaustaviti i zadržati do dolaska policije. Dvojicu učenika prevezli su u KBC Zagreb, gdje su utvrdili da, nasreću, nisu teže ozlijeđeni.

 Dječak ima potres mozga, no pušten je na kućnu njegu. Još ga muče vrtoglavice, a po savjetu liječnika ne ide u školu”, otkrio je 24sata.

Povod incidentu navodno je raniji događaj u hodniku tijekom školskog odmora između osmaša i učenika iz 6. razreda. Taj je učenik 6. razreda nazvao 25-godišnjaka, inače člana svoje obitelji, i požalio se da na osmaše, pa je napadač došao u školu rješavati razmirice šakama.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem učeniku škole.

Iz škole su, prema navodima 24sata, odmah izvijestili roditelje te obavili razgovore s učenicima i pružili im psihološku pomoć. O svemu su izvijestili i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

FOTO: Ilustracija Pixabay; preslika s 24sata.hr