I VRDOLJAK IMA ‘AFERU ZA ZATVOR’, zato dobro gleda kome će se prikloniti?! I VRDOLJAK IMA ‘AFERU ZA ZATVOR’, zato dobro gleda kome će se prikloniti?!
TweetEmailPrint  Ima li ova Vrdoljakova afera s njegovim okretanjem – čas desno, čas lijevo – ovisno o procjeni tko ima veće šanse da zadrži (osvoji)... I VRDOLJAK IMA ‘AFERU ZA ZATVOR’, zato dobro gleda kome će se prikloniti?!


 Ima li ova Vrdoljakova afera s njegovim okretanjem – čas desno, čas lijevo – ovisno o procjeni tko ima veće šanse da zadrži (osvoji) vlast? Insajderi tvrde da je upravo to razlog njegovog: ‘Vaš sam’ – prvo HDZ-u, potom SDP-u!

vrdoljakIvan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva u Milanovićevoj vladi priskrbio je bivšoj supruzi Jadranki i povezanim osobama i tvrtkama više od 150 milijuna kuna raznih poslova s Hrvatskom elektroprivredom, koja je u to vrijeme bila pod izravnom ingerencijom HNS-a i njegovih kadrova, rečeno je u četvrtak na press konferenciji na kojoj je govorio Željko Fiolić (HDZ)

Iako je riječ o evidentnom sukobu interesa, nitko od nadležnih službi na to nije reagirao.

Vrdoljak je kadrovirao i postavljao svugdje svoje ljude. Prema podacima iz sudskog registra još 2014. godine Vrdoljak je bio vlasnik 16,67% firme ATO INŽENJERING koja je isključivo radila s HEP-om!

Taj udjel mu je prema zapisu u registru prebacila bivša supruga i to bez naknade. Tvrtka je prihodila 14-15 milijuna kuna s oko 1 milijun kn dobiti, u vrijeme kad je u njoj radio Vrdoljak sa svojom bivšom suprugom, pišu Jutarnji list i portal direktno.hr, koji je objavio i dokumente koji – po svemu sudeći – potvrđuju skandal.

Međutim, rezultati za 2011. 2012. i 2013. pokazuju rast prometa na unosnih 26 milijuna kuna i dobiti na 8,5 milijuna. Tako se nastavilo i dalje za vrijeme Milanovićeve vlade.

Tako je u samo četiri godine vladavine Milanovića i ekipe u poslovanju s državom ATO dobio više od 150 milijuna kuna poslova, a ekipa koja je povezana s tom tvrtkom i Vrdoljakom? Riječ je o 55 vezanih osoba i poslovnih subjekata. 

Iz tog i sličnih razloga 2014. godine iz HNS u Vukovarsko – srijemskoj županiji je istupilo više od 100 članova. HNS je na koljenima, tvrdio je tada predsjednik Gradske organizacije HNS-a Županja Mladen Huber, žaleći se na autokratsko Vrdoljakovo vođenje stranke i “postavljanje svojih ljudi gdje god stigne”.

Vrdoljak je u HEP-u postavio jako puno svojih ljudi, osječkih pizza majstora, slatinskih očitavača brojila i to većinom prijatelja kojima je namjestio bolje plaćene poslove. Vraćaju li to kroz pomoć prema ATO INŽENJERING-u?, piše direktno.hr.

Ima li, pak, ova velika Vrdoljakova afera s njegovim okretanjem – čas desno, čas lijevo – ovisno o procjeni tko ima veće šanse da zadrži (osvoji) vlast? Insajderi tvrde da je upravo to razlog njegovog ‘Vaš sam’ – prvo HDZ-u, potom SDP-u!

Zna o čemu ovisi (ne)procesuiranje i mogući kazneni progon u državi Hrvatskoj, rekli bi zlobnici.