‘IMAM TUMOR, a Hanžeković na dražbi PRODAJE MOJ STAN zbog 40.000 kuna duga!’ ‘IMAM TUMOR, a Hanžeković na dražbi PRODAJE MOJ STAN zbog 40.000 kuna duga!’
LAŽU DA BLOKIRANE VIŠE NEĆE IZBACIVATI NA CESTU:

‘IMAM TUMOR, a Hanžeković na dražbi PRODAJE MOJ STAN zbog 40.000 kuna duga!’

Zagreb 26. listopada 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint ”Prije deset godina umro mi je sin. To me strašno uzdrmalo, od tada pobolijevam. No, vraćala sam dugove, sve dok u lipnju nisam... ‘IMAM TUMOR, a Hanžeković na dražbi PRODAJE MOJ STAN zbog 40.000 kuna duga!’


”Prije deset godina umro mi je sin. To me strašno uzdrmalo, od tada pobolijevam. No, vraćala sam dugove, sve dok u lipnju nisam oboljela od zloćudnog melanoma. Prije par dana poslali su obavijest da će se u studenom održati dražba moga stana! Ovrhu za Diners vodi Hanžeković. On je najgori lihvar. Doslovce ubija čovjeka”, ističe očajna Ana Jurički iz Zagreba

ana-dejanovic-jurickiTeško bolesnoj ženi, zloćudnim tumorom ugroženoj Ani Jurički iz Zagreba (54), javili su ovih dana da će njezin stan prodati na javnoj dražbi u studenom ove godine. Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, u Turininoj ulici, prodajom njezine jedine nekretnine, hoće se namiriti DinersMarijan Hanžeković!

Vijest o tom prestrašnom slučaju, samo jednom u nizu sličnih, javila nam je Miriam Kervatin, predsjednica udruge Blokirani.

Razgovarali smo, potom, s očajnom ženom.

”Prije deset godina umro mi je sin. Od tumora. Pola osiguranja, koje sam plaćala za njega, otišlo je kroz ostavinsku bivšem mužu, iako sam svo osiguranje uplaćivala ja, a ne on. Nešto novca sam dobila, no nedovoljno da pokrije minus. Potom je došao jedan Diners, pa drugi Diners. Podigla sam kredit, jer Diners je nezaustavljiv. Kamate su sve pojele.

Smrt sina strašno me uzdrmala. Od tada pobolijevam sve više. I fizički i psihički. Prije nekoliko godina operirala sam tumor na jajniku. Zbog odlaska na bolovanja, primanja su mi se smanjila. Tako su mi prije pet ili šest godina blokirali račune. No, vratila sam se na posao, dobivala plaću i vraćala dugove. U studenom prošle godine vratila sam kredit, kojega sam podigla da bi Dinersu vratila dio duga. I kada sam mislila da ću se uspjeti izvući, početkom lipnja ove godine teško sam oboljela. Morala sam hitno na operaciju, pa na još jednu. Otvorila sam bolovanje. Zbog umanjenih prihoda, Diners nije skinuo tri rate, da bi mi prije par dana poslali obavijest da će se u studenom održati dražba moga stana! Dužna sam im 40.000 kuna, plus kamate. Strašno me to uzrujalo. Trebam operirati još dva madeža, no sada mi je puno veći problem gubitak doma”, započela je svoju priču gospođa Jurički, zaposlenica u zagrebačkoj tvornici Kraš, koja živi na Peščenici i koju dodatnu rastužuju i ljute vijesti na televiziji i napisi u novinama prema kojima su, tobože, Most i HDZ riješitli probleme blokiranih i ovršenih osoba te prema kojima, tobože, nitko više neće zbog ovrha i deložacija završiti na ulici!

Jer ona je živi primjer da OVRHOLJUDOŽDERI milosti nemaju ni prema najteže bolesnima! Da država i dalje dopušta njihova tiha ubojstva.

”Lažu da neće izbacivati ljude iz jedine nekretnine. Nema kome se nisam obratila, od Vlade, Sabora, do hrvatske Predsjednice. Od nje sam dobila savjet da pišem zamolbe! Ma kako ću ovako bolesna i pred gubitkom krova nad glavom, pisati molbe?! Nemama vremena za molbe, hitno trebam pomoć! I Boži Petrovu sam pisala, no on se ne javlja. Svi peru ruke. Ne žele razgovarati. Prije nekoliko godina obratila sam se i bivšoj premijerki. Molila je za pomoć. Napisala sam, između ostaloga, da se i njoj može dogoditi to što se meni dogodilo, no to ju je strašno uvrijedilo. Poslala je psihijatra da me ispita. On je kazao da sam prijetila gospođi Kosor! To što sam napisala, shvatila je kao prijetnju. Gdje je tu prijetnja? Po hitnom postupku Vlada Jadranke Kosor u to je vrijeme donijela Ovršni zakon i ja sam bila među prvima koju su blokirali”, kao iz rukava istresla je ružna iskustva gospođa Jurički.

Dodala je potom da želi nastaviti plaćati dugove, da bi htjela što prije vratiti se na posao u Kraš, kako bi opet mogla odvajati za dugove. Htjela se, kaže, s ljudima u Dinersu dogovoriti, no u pravnoj službi te tvrtke spuštali su joj slušalicu.

”Ne žele se ni javiti! Zvala sam i Hanžekovićev ured. Zaposlenica mi je rekla da je zaključak da se ide na dražbu, ali da ona ništa više ne zna… Točno je da je Hanžeković najgori, najveći lihvar. On doslovce ubija čovjeka!”, stresla se gospođa Jurički.hanzi

Kao da se opravdava, jer je mnogi valjda okrivljuju za tragediju koja ju je snašla, kazala je da nije nikome ništa ukrala i da sav svoj dug želi vratiti. Samo moli da joj to omoguće…

”Tko je mogao znati da ću tako naglo oboljeti? Madež se stvorio preko noći! Kolegica me natjerala da odem na pregled, inače ne bih ni otišla. Zahvalna sam joj na tome. Htjela bih nastaviti plaćati dugove, samo kada bi barem pristali otpisati bi kamate, da mi ne otmu stan. I da ne završim na cesti”, zaključila je svoju turobnu priču gospođa Lesički, još jedno svjedočanstvo o ljudožderskom sustavu koji prijeti da će ju proždrijeti.

I potom naći novu žrtvu.


Što institucije mogu učiniti da bolesna žena ne izgubi stan? Odgovore još čekamo

O sudbini gospođe Lesički odmah smo izvijestili odgovorne u Ministarstvu pravosuđa Vlade RH.

”Mediji su objavili da se blokirane i ovršene više neće moći izbacivati iz jedine nekretnine (doma), odnosno da će se naći zamjenski smještaj za takve slučajeve. Javila nam se u redakciju gospođa Ana Jurički iz Zagreba, koja boluje od zloćudnog tumora kože (melanom) i kojoj su, kako kaže, zato što je otišla na bolovanje pa Diners tri mjeseca nije naplatio svoju ratu, zakazali dražbu jedine nekretnine za studeni. Žena je očajna i moli pomoć: želi vratiti dug i vraćala je u ratama sve dok nije otišla na bolovanje zbog operacija madeža, no ne želi da ju tako bolesnu izbace iz stana. Ženi je prije nekoliko godina umro sin (vrlo mlad) – također od tumora. Od tada pobolijeva i od tada je blokirana. No, radi u Krašu i otplaćivala je svoje dugove, sve dok nije morala na bolovanje zbog više operacija,. Želi dugove vraćati i dalje.

Mogu li institucije Republike Hrvatske pomoći ovoj bolesnoj i životno ugroženoj ženi? Može li Ministarstvo pravosuđa nešto učiniti da pomogne gospođi za koju bi otimanje krova nad glavom, ovako bolesnoj, moglo značiti i smrtnu presudu?

Što Ana Jurički treba i može učiniti da se spasi? Što Republika Hrvatska za nju može učiniti? Prije nego bude prekasno?”, upitali smo Samostalni odjel za odnose s javnošču Ministarsva pravosuđa.

Gospođa Zrinka Oreb, voditeljica Odjela, obećala je da će pitanja odmah proslijediti nadležnima.

Kasnije se javila s informacijom da tijekom dana (u srijedu 26. listopada) odgovor još nije bio spreman, ali da će nam ga poslati čim bude imala sve potrebne informacije. Vjerojatno već u četvrtak.

Čim odgovor stigne, na ovom portalu ćemo ga objaviti.