‘JEDINA OPCIJA’: Više je mladih otišlo zbog loših politika, nego zbog dušmanske puške! ‘JEDINA OPCIJA’: Više je mladih otišlo zbog loših politika, nego zbog dušmanske puške!
KOALICIJA ŽIVI ZID, FRANAK I 'PH' PREDSTAVILI IZBORNI STOŽER

‘JEDINA OPCIJA’: Više je mladih otišlo zbog loših politika, nego zbog dušmanske puške!

Hrvatska 8. kolovoza 2016. D.K.

TweetEmailPrint Bilo bi dobro da sve gradove Hrvatske SDP i HDZ obiđu na koljenima i mole građane za oprost za sve što su napravili.... ‘JEDINA OPCIJA’: Više je mladih otišlo zbog loših politika, nego zbog dušmanske puške!


Bilo bi dobro da sve gradove Hrvatske SDP i HDZ obiđu na koljenima i mole građane za oprost za sve što su napravili. Jer smo za 20 godina postali žrtve njihovih vlada, istaknuo je Lovrinović, dok je Sinčić kazao da HDZ i SDP pripremaju zajedničku veliku koaliciju te da je svrha te koalicije provođenje završnog čina pljačke i zaduživanja Hrvatske

njih četiriNa otvaranju zajedničkog izbornog stožera predsjednici stranaka Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović i član udruge Franak Vlado Iljkić, zajedno s Goranom Aleksićem iz Franka te Jurom Martinovićem, potpredsjednikom stranke Promijenimo Hrvatsku, predstavili su koalicijski izborni stožer te plan aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Predstavljen je i slogan koalicije koji glasi ‘Jedina opcija’ te je najavljena svaki dan jedna tiskovna konferencija, sve do četvrtka. Već u ovaj utorak planiraju predstaviti prvo novo pojačanje u koaliciji. Partneri i istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice oni su s kojima će se razgovarati o suradnji.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida istaknuo je kako je presretan što je nakon pet godina od njegovog angažmana uspio okupiti ono najbolje što ima hrvatsko društvo i snagu koja će pomesti konkurenciju.

Poručujem im: završilo je vrijeme demagogije, došlo je vrijeme odgovornosti. Mi vas nismo nikada štedjeli, sa sjajnim rezultatom mi ćemo vas poraziti i prokazati. Došlo je vrijeme da Hrvatska postane normalna zemlja. I mi ćemo u tome uspjeti’, poručio je Sinčić.
Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku, kazao je kako je danas vrlo sretan i zadovoljan.

‘Učinimo nešto, promijenimo stvari jer je postalo neizdrživo u Hrvatskoj. Možemo promijeniti stvari s mladim ljudima koji su proteklih godina svojim tijelima štitili one koje je sustav napustio, koji nisu otišli nego su se odlučili boriti. Živi zid predstavljali su kao anarhiste i pa i redikule, ali to nije tako’, kazao je Lovrinović dodavši da su u Promijenimo Hrvatsku okupili znanstvenike i poduzetnike.

Osvrnuo se i na to kako se o izborima govori samo kao o borbi SDP-a i HDZ-a, kao da nitko drugi ne bi ni trebao izlaziti na izbore.

‘To je farsa. Čemu služi takav dvoboj? Ja im poručujem da bi bilo dobro da sve gradove Hrvatske SDP i HDZ obiđu na koljenima i mole građane za oprost za sve što su napravili. Jer smo za 20 godina postali žrtve njihovih vlada. Više je mladosti pobjeglo iz ove zemlje zbog loših politika nego zbog dušmanske puške’, poručio je Lovrinović.

Na pitanje hoće li i nakon izbora ostati u oporbi ili postoji mogućnost da uđu u koaliciju kako bi se sastavila vlada, Lovrinović je rekao da nitko od njih nije takav da bi se nekome priklonio zbog funkcija.

Ivan Vilibor Sinčić je kazao da HDZ i SDP već najavljuju zajedničku veliku koaliciju te da će je svrha te koalicije priprema i provođenje završnog čina pljačke i zaduživanja Hrvatske.

”Pokazalo se da se u koaliciji s HDZ-om i SDP-om ne može ništa napraviti i toga ćemo se držati”, istaknuo je Sinčić, koji je, zajedno s dr. Ivanom Lovrinovićem, morao odgovarati na pitanja o razmiricama iz prošlosti (Sinčić je prije nekoliko mjeseci zamjerio Lovrinoviću u Saboru što je podržao proračun) te o mogućim sukobima između Živog zida i stranke Promijenimo Hrvatsku u budućnosti.

”Bilo je određenih razmirica, no to su zanemarive stvari. Upravo je dr. Lovrinović prvi ustao protiv Oreškovićeve vlade, kada u Saboru nije nije podržao program Tihomira Oreškovića. Živi zid je vodio pregovore s Lovrinovićem i prošle godine. Imali smo identične stavove o svemu bitnome. Mi se suštinski nismo ni razišli”, pojasnio je čelnik Živog zida te dodao da razmirice postoje između svih uduga i stranaka, pa čak i unutar svake obitelji, što ne znači da se razmirice i sukobi ne mogu prevladati, a suradnja nastaviti.

Lovrinović je pojasnio da je mogao glasati protiv proračuna RH i rušiti Vladu već na proračunu, ali je dodao da bi to značilo da zaposleni ne bi dobili plaće, a umirovljenici svoje mirovine…

”Znao sam da Vlada neće dugo opstati i pokazalo se da je brzo pala. Otišao sam, odnosno otišli smo, iz te skupine zato jer su odmah šutnuli naš ekonomski program. Sada smo s ljudima koji bolje razumiju ekonomsku problematiku i ekonomski program. Oni će zato srčanije braniti taj program. Zato smo se i našli u ovoj koaliciji”, istaknuo je predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku.

Istu poruko poslao je i Goran Aleksić, lider udruge Franak, koji je istaknuo da ih u koaliciji sa Ivanom Lovrinovićem i Promijenimo Hrvatsku te sa Živim zidom veže zajednički progam, ali i konkretni rezultati koji su postignuti u višegodišnjoj borbi.

”Želimo raditi za društvo i za građane, a naš program je dovoljno snažan da nas zadrži na okupu. Pet godina smo radili i nešto smo postigli. Sada želimo raditi puno radno vrijeme, pa i duže od toga, za hrvatsko društvo i hrvatske građane u Hrvatskom saboru. Zalagat ćemo se protiv nezakonitog ponašanja”, pojasnio je Goran Aleksić iz udruge Franak.

Ivan Vilibor Sinčić potom je odgovarao na pitanja o odlasku članstva iz varaždinskog Živog zida:

‘Tako je pred svake izbore. Aktiviraju se paraobavještajne strukture, čim se nešto dobro napravi. Živi zid je pobijedio na svim frontama, jači smo no ikada, imamo 15 tisuća članova, rejting nam raste. No, čim je tako, u pravilu kreću napadi. Kad god netko hoće ugroziti HDZ-SDP koaliciju, uvijek se javljaju paraobavještajne strukture koje podmeću. Ovo je tek početak. Bit će i sto puta gore. I dalje će nas napadati neistinama. No, već pet godina se s time borimo, a borit ćemo se i dalje. Nećemo se baviti mamcima koje nam bacaju”, zaključio je Sinčić.

Kad je riječ o pokliču ‘Za dom spremni’, u koaliciji se slažu da je to pitanje za povjesničare i pravosuđe a ne za političare.

‘Time bi se trebali baviti fakulteti i HAZU. Struka bi napokon trebala donijeti zajednički stav, da se više hrvatski narod ne dijeli’, odgovorio je Vlado Iljkić, hrvatski branitelj i nezavisni kandidat Udruge Franak.

Juro Martinović, potpredsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, istaknuo je da su lijevi i desni u Hrvatskoj vrlo slični te da ni jednima ni drugima ne odgovaraju opcije koje su u političkom centru. Kao primjer je naveo uništavanje HSLS-a, nakada moćne stranke na političkom centru. Kazao je i da ideološka natezanja odgovaraju onima koji ne žele promjene u Hrvatskoj.

”Interesne skupine su u Hrvatskoj jače od onih koji žele promjene, a to želimo promijeniti. Učinit ćemo sve da se zaustavi poplava novih zakona. Mi ćemo zakone provoditi. U društvima u kojima postoji vladavina prava, nema potrebe za stalnim izmjenama zakona i učestalim osnivanjem raznih povjerenstava. Imamo trodiobu vlasti, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. Svaki stup treba se baviti svojim dijelom posla, pa se neće voditi beskrajne političke rasprave oko tema kao što je pozdrav ‘Za dom spremni”’, zaključio je Juro Martinović.

Predstavnici Koalicije Živog zida, Franka i Promijenimo Hrvatsku najavili su zajednički izlazak na parlamentranim izborima u svih 12 izbornih jednica, a uvjereni su da će ostvariti izvrstan rezultat.jedina opcija

‘Mi idemo na pobjedu, koalicije sa HDZ-om, SDP-om ili Mostom neće biti’, poručio je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Press konferenciju u prostoru koalicije Živog zida, Franka i Promijenimo Hrvatsku u zagrebačkoj Hondlovoj ulici 2, vodio je Hrvoje Runtić, glasnogovornik Koalicije.


Autor logotipa ‘Jedina opcija’ koalicije Živog zida, Franka i Promijenimo Hrvatsku (na fotografiji) je student iz Zagreba Renato Ostojić koji uz obaveze na fakultetu uspješno vodi vlastitu firmu (digitalnu agenciju). Kaže kako mu je cilj bio ponuditi nešto drugačije i modernije na političkom tržištu koje je, tvrdi, dosta monotono te ga je potrebno vizualno i sadržajno osvježiti.