Jelić: Holding će gubiti 30 milijuna kuna mjesečno zbog odgode novog modela otpada Jelić: Holding će gubiti 30 milijuna kuna mjesečno zbog odgode novog modela otpada
TweetEmailPrint HSLS smatra da je odgoda novog modela prikupljanja komunalnog otpada neizbježna te procjenjuje da će u u tom  slučaju Holding svaki mjesec izgubiti... Jelić: Holding će gubiti 30 milijuna kuna mjesečno zbog odgode novog modela otpada


HSLS smatra da je odgoda novog modela prikupljanja komunalnog otpada neizbježna te procjenjuje da će u u tom  slučaju Holding svaki mjesec izgubiti 30 milijuna kuna, priopćili su u ponedjeljak iz zagrebačkog ogranka stranke.

Novi modela prikupljanja i naplate odvoza otpada trebao bi, prema prvotnim najavama Grada Zagreba, stupiti na snagu 1. sprnja. No, HSLS tvrdi da od toga neće biti ništa jer u trgovinama nema specijaliziranih vrećica, nisu izgrađeni boksevi za spremnike, a ni edukacija građana još nije započela

”U slučaju odgode procjenjuje se da izravna šteta Holdingu iznosi 30 milijuna kuna mjesečno. U proračunu za 2022. godinu planirano je 137 milijuna kuna od prodaje vrećica. Naše pitanje glasi tko će to platiti?”, rekao je na konferenciji za novinare gradski zastupnik Kristijan Jelić.

Jelić dodaje da su predstavnici suvlasnika 40 višestambenih zgrada zatražili od Grada radni sastanak, jer smatraju da projekt nije kvalitetno razmotren.

Osim Gradske uprave, HSLS-ov je zastupnik kritizirao i ZET zbog toga što nije uvažio prijedloge dugogodišnjeg zaposlenika za poboljšanje sigurnosti u prometu i za uštedu goriva koja ide do milijun litara godišnje.

“Iz ZET-a navode da je do nedavnog zapaljenja autobusa došlo zbog više sile, a potrošnju goriva od 60 do 70 litara na 100 kilometara nisu ni pokušali komentirati. Na kraju se sve svodi na odgovore u stilu Alana Forda Imali smo mi i većih problema, pa ih nismo riješili”, izjavio je.

Uoči sjednice Gradske skupštine u četvrtak, Jelić je kazao da će HSLS podržati program energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje do 2030. godine, zatim prijedlog odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora te prijedlog odluke o prodaji stambenih prostora u gradskom vlasništvu.

Međutim, Jelić je istaknuo jednu spornu točku.

“Gradonačelnik može u interesu Grada Zagreba, bez obrazloženja, zaključkom poništiti cijeli javni natječaj ili pojedinu lokaciju iz javnog natječaja. Znači li to da gradonačelnik može, ako mu se ne sviđa političko opredijeljene najboljeg ponuditelja, bez obrazloženja poništiti natječaj?”, pita zastupnik HSLS-a.