Kanadski Hrvati obnavljaju VODOTORANJ, na banketu skupe i po milijun dolara Kanadski Hrvati obnavljaju VODOTORANJ, na banketu skupe i po milijun dolara
TweetEmailPrint Poznato je da kanadski Hrvati često organiziraju dobrotvorne večere na kojima nerijetko skupe velike količine novca – ponekad čak i po milijun dolara –  koje... Kanadski Hrvati obnavljaju VODOTORANJ, na banketu skupe i po milijun dolara


Poznato je da kanadski Hrvati često organiziraju dobrotvorne večere na kojima nerijetko skupe velike količine novca – ponekad čak i po milijun dolara –  koje potom šalju kao pomoć Hrvatskoj. Slično će zasigurno biti i ovaj puta, kada banket organiziraju kako bi pomogli obnoviti glavni simbol Grada heroja 

kolindaPredsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u subotu na Međunarodnom sigurnosnom forumu u kanadskom gradu Halifaxu gdje će na plenarnoj sjednici govoriti na temu ‘NATO: Nužan’, a na marginama Foruma susrest će se s kanadskim ministrom obrane Harjitom Singhom Sajjanom, priopćio je u srijedu predsjedničin Ured za odnose s javnošću.

U sklopu radnog posjeta, Grabar-Kitarović će nakon sudjelovanja Forumu posjetiti Norval, Kitchener i Toronto u pokrajini Ontarijo. U Norvalu će se obratiti sudionicima skupa Croatian-Canadian Youth Mentorship Event na kojem će se okupiti studenti, članovi hrvatsko-kanadske zajednice, bivši stipendisti Hrvatsko-kanadske gospodarske komore te njihovi mentori različitih profesija.

U ponedjeljak u Kitcheneru predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s gradonačelnikom Berryem Vrbanovicem te s predstavnicima hrvatske zajednice. Na Sveučilištu Waterloo u Kitcheneru, osim s čelnim ljudima Sveučilišta, Predsjednica će se susresti i s prodekanom Hrvatskih studija i studentima hrvatskog jezika te obići Kvantno-nano kompjuterski centar Lazaridis.

Istog dana u Torontu, predsjednica Grabar-Kitarović odvojeno će se sastati s guvernerkom Ontarija Elizabethom Dowdeswell i premijerkom Ontarija Kathleen Wynne te s predstavnicima Hrvatsko-kanadske gospodarske komore.vodotoranj

Tijekom boravka u Torontu, predviđeno je sudjelovanje hrvatske predsjednice na okruglom stolu posvećenom snaženju položaja i uloge žena u društvu te sastanak s kanadskim gospodarstvenicima na kojem će govoriti o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku.

Na kraju radnog posjeta Kanadi, hrvatska predsjednica sudjelovat će na dobrotvornoj večeri kanadskih Hrvata za obnovu vukovarskog vodotornja.

Poznato je, naime, da kanadski Hrvati s vremena na vrijeme organiziraju dobrotvorne večere na kojima nerijetko skupe velike količine novca – ponekad čak i po milijun dolara(!) –  koje potom šalju kao pomoć Hrvatskoj, ili prikupljeni novac koriste za izgradnju hrvatskih domova i crkvi u gradovima u inozemstvu, za otvaranje katedri Hrvatskog jedizka u Kanadi…  Slično će zasigurno biti i ovaj puta, kada banket organiziraju za hrvatsku predsjednicu, a kako bi pomogli obnovu glavnog simbola Grada heroja.