Kolakušić djeluje umjesto OPORBE – radi ono što bi morali SDP, Most i drugi: GAĐA ključne CRNE TOČKE Kolakušić djeluje umjesto OPORBE – radi ono što bi morali SDP, Most i drugi: GAĐA ključne CRNE TOČKE
TweetEmailPrint ”Svi mi, pa i suci koji provode zakon, možemo se naći u situacijama u kojima se protuzakonito ovršavamo. Ovo je čisti dokaz da... Kolakušić djeluje umjesto OPORBE – radi ono što bi morali SDP, Most i drugi: GAĐA ključne CRNE TOČKE


”Svi mi, pa i suci koji provode zakon, možemo se naći u situacijama u kojima se protuzakonito ovršavamo. Ovo je čisti dokaz da moramo još danas, u Saboru staviti izvan zakona ovaj Ovršni zakon. Zato što je taj zakon nakaradan i protiv vlastitog naroda. Jedino u  Republici Hrvatskoj javni bilježnici – kao tijelo koje nije sud – donosi rješenja. Imamo sustav koji nigdje ne postoji i takav sustav već deset godina djeluje i proizvodi nepravdu”

Za vrijeme dok SDP, Most i druga oporba ne znaju što bi sa sobom ne prepoznajući na kojim bi to ključnim temama trebali ustrajavati, koje nepravde mijenjati – ako žele pridobiti povjerenje hrvatskih građana, sudac Mislav Kolakušić iz dana u dan dijeli im lekcije iz istinskog domoljublja i političkog aktivizma, nepogrešivo gađajući najbolnije ‘crne hrvatske točke’.

Odvažni sudac Trgovačkog suda u Zagrebu tako je postao gotovo pa jedina alternativa neučinkovitoj oporbi, jedini istinski kritičar najvećih hrvatskih anomalija: razarajuće korupcije i duboko nepravednih zakona, zakona koji prijete uništenjem većeg dijela preostalog stanovništva već dobrano iseljene i ispražnjene zemlje.

Mislav Kolakušić dobro je uočio da je je kriminalno skrojeni Ovršni zakon majka svih hrvatskih nepravdi te da se zlo koje je taj zakon posijao ne može suzbiti, a kamoli iskorjeniti tek kozmetičkim, odnosno parcijalnim izmjenama, koje sada, tobože, najavljuje ministar Zdravko Marić, dok vladajuća većina u isto vrijeme vraća kreatora genocidnog Ovršnog zakona – odvjetnika Dražena Bošnjakovića – u Vladu RH na mjesto ministra pravosuđa?!

A da je sudac Kolakušić praktički jedina svrsishodna protuteža okoštaloj i nadasve pohlepnoj vladajućoj kasti (kojoj su političke stranke tek figure na koncu), prepoznali su i brojni aktivisti koji su prije nekoliko mjeseci pokrenuli sada već vrlo popularnu Facebook stranicu ‘Podrška Mislavu Kolakušiću za suca Ustavnog suda, na kojoj učestalo dijele video klipove s javnim nastupima suca Kolakušića u raznim televizijskim emisijama, ili njegove riječi objavljene na portalima ili u novinama.

U nedavno objavljenom video isječku Kolakušić je vrlo zorno pojasnio zašto se genocidni Ovršni zakon mora isti tren staviti van snage, a ne tek kozmetički mijenjati (kako sada najavljuje ministar zbog kojega već mjesecima imamo krizu vlasti). Ustvrdio je, naime, da Hrvatska ima ovršni sustav koji je protiv vlastitog naroda i koji ne postoji nigdje u civiliziranom svijetu.

U rijetko dobroj emisiji ‘Imam problem’ HTV-a, koja nastoji progovarati o problemima građana i potom traži moguća rješenja (no objavljuje se u neatraktivnom jutarnjem terminu), bilo je riječi i o ponajvećem hrvatskom problemu: Ovršnom zakonu, koji je omogućio mnoge prevare i ovrhe na osnovu nepostojećeg duga, dvostruke ovrhe za isti dug, ovrhe na osnovu zastarjelog duga…

U emisiji u kojoj je gostovao sudac Kolakušić, navedeni su konkretni primjeri nepravednih ovrha, te manipulacija koje su moguće zato što su javni bilježnici u Hrvatskoj u ovršnim postupcima preuzeli ulogu suda. Nepravdu je potom komentirao sudac Kolakušić.

”Ovaj primjer upravo pokazuje da svi mi, apsolutno svi, pa i suci koji provode zakon, možemo se naći u situacijama u kojima se protuzakonito ovršavamo. Ovo je čisti dokaz da moramo danas, još dok traje emisija, u Saboru staviti izvan zakona ovaj Ovršni zakon. Zato što je taj zakon jednostavno nakaradan i protiv vlastitog naroda. U Republici Hrvatskoj kao jedinoj državi u demokratskom svijetu javni bilježnici kao tijelo koje nije sud donosi rješenja. I Europski sud pravde je rekao da rješenja javnih bilježnika apsolutno ne vrijede na području Europske unije i na temelju njih se ne može ovršavati. Zašto?

Suprotno je ustavu svih država, suprotno je Ustavu Republike Hrvatske, suprotno je europskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava. Sud mora odlučivati, a ne javni bilježnici. Dakle mi imamo sustav koji nigdje ne postoji i takav sustav djeluje već deset godina i već deset godina generira nepravdu”, naglasio je Mislav Kolakušić u prilogu kojega su administratori stranice ‘Podrška Mislavu Kolakušiću za suca Ustavnog suda‘ prenijeli protekli vikend.

Kreatori stranice pojasnili su i zašto su pokrenuli spomenutu facebook akciju.

”Zašto smo pokrenuli ovu inicijativu?

Zato što je konačno vrijeme da se u najviše državne institucije u Republici Hrvatskoj imenuje ljude koji su dokazali svoje pravno znanje i stručni i ljudski integritet.

Kao grupa građana koja je životno zainteresirana za opstanak u ovoj zemlji i kao odgovorni građani pokrećemo ovu stranicu u želji da javnost sazna što znači biti kvalitetan stručnjak, sudac i čovjek i koliko jedan pozitivan presedan u korumpiranom sustavu može napraviti dobrog za čitavo društvo.

Zašto podržavamo gospodina Kolakušića i što mi imamo od toga?

Podržavamo ga jer je jedan od rijetkih sudaca (uz suca Dobronića npr.) koji je digao glas protiv loših zakona i javno progovorio o strahotama Zakona o predstečajnoj nagodbi, Ovršnog zakona i Lex Agrokora.

Što mi imamo od njegovog izbora?

Imamo moralnu satisfakciju i zadovoljstvo da nas u najvišim državnim institucijama predstavljaju osobe vrijedne poštovanja, a ne polukriminalci, plagijatori i politički podobnici. Imamo makar malo više vjere u ovu državu koju su gurnuli preko ruba provalije. I na kraju, imamo nadu da za ovu zemlju još uvijek ima spasa.

Podržite ovu stranicu, podijelite je sa svojim prijateljima i istomišljenicima”, navode kreatori stranice ‘Podrška sucu Mislavu Kolakušiću’.