‘Kriminal u HEP-u uvod u obezvrjeđivanje pa prodaju te dragocjene tvrtke podobnima’ ‘Kriminal u HEP-u uvod u obezvrjeđivanje pa prodaju te dragocjene tvrtke podobnima’
TweetEmailPrint ”Je li jednogodišnja niska cijena električne energije bio nečiji pametan korak ka privatizaciji podobnima?? Da nije, iz ove afere i drugih HEP-ovih afera... ‘Kriminal u HEP-u uvod u obezvrjeđivanje pa prodaju te dragocjene tvrtke podobnima’


”Je li jednogodišnja niska cijena električne energije bio nečiji pametan korak ka privatizaciji podobnima?? Da nije, iz ove afere i drugih HEP-ovih afera bi nestali premijerovi poslušnici”, napisao je Vanđelić, te dodao da je Plenković prvo imenovao stručnjake u Krizni tim za provedbu plana zaštite sigurnosti opskrbe plinom, da bi sada nakon velike afere HEP,  hladno izjavio kako “u Hrvatskoj zapravo nema stručnjaka koji su iz dostupnih podataka mogli shvatiti što će se događati”. Čak i za Plenkovića, koji se pokušava oprati od odgovornosti, ovo je nevjerojatno”, upozorava Vanđelić

”Upozorenje! Opet govore o prodaji HEP-a!! Je li jednogodišnja niska cijena električne energije bio nečiji pametan korak ka privatizaciji podobnima?? Da nije, iz ove afere i drugih HEP-ovih afera bi nestali premijerovi poslušnici”, napisao je jučer na svojoj Facebook stranici Damir Vanđelić, koji jako dobro zna  (kao bivši dugogodišnji član NO-a INA-e…) kako se najvrijednije tvrtke u državnom vlasništvu mogu opljačkati i obezvrijediti, kako bi se onda prodale (cijele ili u jednom dijelu) podobnom privatnom vlasniku.
Vanđelić je svoje upozorenje o mogućem podmuklom i kriminalnom pripremanju prodaje dijela HEP-a potkrijepio dijeljenjem poveznice na tekst Jutarnjeg lista, gdje novinar (čije tekstove valja čitati s dozom rezerve) tumači zašto je, tobože, nužno prodati 25 posto te velike i vrijedne tvrtke u državnom vlasništvu?!

Novi post i novi argumenti

Vanđelić se u još jednom postu, svega nekoliko sati kasnije, ponovno osvrnuo na skandaloznu aferu prelijevanja novca iz velike državne (HEP) u odabrane privatne tvrtke (PPD i još neki).
Njegov post prenosimo u cijelosti:
”Premijer Plenković prvo je u Narodnim novinama svojom odlukom imenovao stručnjake u Krizni tim za provedbu plana intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske, da bi sada nakon velike afere HEP, u medijima hladno izjavio kako “u Hrvatskoj zapravo nema stručnjaka koji su iz dostupnih podataka mogli shvatiti što će se događati”.

Zašto ih je plaćao, ako nisu stručni?

Čak i za Plenkovića, koji se svim silama pokušava oprati od odgovornosti, ovo je nevjerojatno.
Ako Hrvatska nema stručnjaka, koga ste onda imenovali u Krizni tim i zašto smo te ljude plaćali, ako nisu stručnjaci?
Jasno, posrijedi je traženje alibija za vlastiti propust i još jednu kriminalnu aferu Plenkovićeve vlade.
Hrvatska itekako ima stručnjaka koji su iz dostupnih podataka mogli shvatit što nas čeka, ako ih Plenković ne poznaje, mogu mu pomoći, ali ponavljam, riječ je samo o jeftinom i lako oborivom alibiju u još jednom slučaju kriminala koji nam se pokušava prodati tek kao puka nesmotrenost.
A čak i ako i je riječ tek o pukoj grešci, zašto bismo imali povjerenje u ljude koji su toliko nestručni i one koje ih takve nestručne, imenuju?
Sve ovo događa se u trenutku kada se i dalje pod tepih gura prava istina o Agrokoru, u slučaju u kojem isto tako očito „potpuno slučajno“, nisu našli stručnjake i forenzičare koji bi hrvatskoj javnosti otkrili što se tu zapravo dogodilo, napisao je Vanđelić, a taj njegov post u kratko je vrijeme podijeljen mnogo puta.
FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s FB profila Damira Vanđelića