KRMPOTIĆ: Podižem prijavu protiv Ostojića, odbio me štititi a znao je da sam u opasnosti! KRMPOTIĆ: Podižem prijavu protiv Ostojića, odbio me štititi a znao je da sam u opasnosti!
DORH POTVRDIO DA JE SVJEDOKU PROTIV UDBE ŽIVOT BIO UGROŽEN

KRMPOTIĆ: Podižem prijavu protiv Ostojića, odbio me štititi a znao je da sam u opasnosti!

Izdvojeno 7. siječnja 2016. Marina Kralj

TweetEmailPrint Ostojić treba kazneno odgovarati zbog zlouporabe položaja i ovlasti, jer je odbio zaštiti mene i moju obitelj. I ne samo mene, nego i... KRMPOTIĆ: Podižem prijavu protiv Ostojića, odbio me štititi a znao je da sam u opasnosti!


govna policijskaOstojić treba kazneno odgovarati zbog zlouporabe položaja i ovlasti, jer je odbio zaštiti mene i moju obitelj. I ne samo mene, nego i brojne druge svjedoke na suđenju u Minhenu, a sve kako bi nas se onemogućilo da svjedočimo”, kazao nam je prvi šef SDS-a u Hrvatskoj, koji je sa suprugom bio prisiljen bježati u sigurnu kuću u Njemačkoj nakon što mu je hrvatska policija odbila pružiti zaštitu

Važan svjedok na suđenju protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, koji je svjedočio u rujnu prošle godine na sudu u Minhenu, dobio je danas (u četvrtak) potvrdu onoga što je znao već mjesecima – Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu potvrdio je da mu je provaljeno u zgradu u koju živi te da mu je život bio u opasnosti! U kratkom telefonskom razgovoru Ivan Krmpotić potvrdio nam je da je zaprimio dopis te da će poduzeti daljnje korake i podići kaznenu prijavu protiv tadašnjeg ministra unutarnih poslova Ranka Ostojića.

”Upravo sam dobio rješenje zagrebačkog ODO-a u kojem se potvrđuje da mi je provaljeno u zgradu u kojoj živim, da mi je provaljeno u poštanski sandučić te ostavljena prijeteća poruka, a sve kako bi me se zastrašilo da ne bi išao svjedočiti u Minhen. Iako mi nije jasno zašto je odvjetništvu trebalo više od šest mjeseci da utvrdi tako nešto, ipak je bitno da je pravda donekle zadovoljena. Istog trena sam nazvao DORH i zatražio prijem kako bi mogao podići kaznenu prijavu protiv Ranka Ostojića, ali su mi objasniti da me ne mogu primiti i da je prijavu pošaljem pismenim putem. Ostojić treba kazneno odgovarati zbog zlouporabe položaja i ovlasti, jer je odbio zaštiti mene i moju obitelj. I ne samo mene, nego i brojne druge svjedoke na suđenju u Minhenu, a sve kako bi nas se onemogućilo da svjedočimo”, kazao nam je prvi šef SDS-a u Hrvatskoj.

Krmpotić nam je poslao i kopiju kaznene prijave koju je podigao protiv ministra unutarnjih poslova, u kojoj od ravnatelja DORH-a Dinka Cvitana traži da se ministra kazneno goni jer nije osigurao adekvatnu zaštitu svjedoku na suđenju u Minhenu, iako Ustav to jamči svim građanima naše zemlje. Navodi i kako je prijetnje prijavljivao svim važnijim institucijama i ministrima u zemlji, a šokantno je kako su se svi oglušili na njegove zahtjeve za zaštitom!ivan krmpotić u ARENI

Podsjetimo, Ivan Krmpotić sa suprugom je bio prisiljen bježati u sigurnu kuću u Njemačkoj u travnju prošle godine, nakon što mu je policija odbila pružiti zaštitu zbog prijetnji koje je primio u pošti i nakon provale u zgradu u kojoj živi u Zagrebu. U sigurnoj kući u Njemačkoj proveo je više od dva mjeseca, a u rujnu je svjedočio više dana, o čemu osim portala Promise.hr nitko drugu nije pisao!

Na potezu je sada DORH. Hoće li Ostojić biti prvi ministar Milanovićeve Vlade koji će kazneno odgovarati zbog zlouporabe položaja i ovlasti?


 

KAZNENA PRIJAVA PROTIV MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA RANKA OSTOJIĆA:

Ovim putem podnosim kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, što je obavijestio hrvatsku javnost zanijekavši moju ugrozu koja mi se dogodila 18-og na 19-og travnja 2015. godine, kada mi je provaljeno u zgradu u kojoj stanujem, ostavljena prijeteća poruka te provaljeno u poštanski sandučić sa sadržajem da se pazim na predstojećem svjedočenju u Minhenu, protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, a bio sam u svojstvu svjedoka u postupku ubojstva Stjepana Đurekovića.

Razlog prijetnje i provale u zgradu imao je za čin da me se onemogući da svjedočim, jer sam uredno preko Kaznenog suda u Zagrebu kao svjedok dobio poziv na suđenje u svibnju 2015-godine.

Iako sam o svemu obavijestio policiju (postoje dokazi) i zatražio zaštitu 8. policijske postaje – ista me je odbila zaštiti, mene i moju obitelj, zbog čega sam bio prisiljen skloniti se u sigurnu kuću u Njemačku.

O svemu tome ministar Ostojić je na konferenciji za novinare negirao da sam zatražio policijsku pomoć (molim provjeriti iskaz, citiram ministra Ostojića – “Niti je ministar unutarnjih poslova osoba koja štiti svjedoke, niti je točan podatak o tome da sam zaprimio bilo kakve informacije i obavijesti od gospodina Krmpotića o ugrožavanju”, kazao je Ostojić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade 30.travnja 2015), a da sam zatražio pomoć vidljivo je i iz dopisa Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu br. KR-DO-1141/2015 od 10. prosinca 2015. godine.

Mogu Vam dostaviti i navedenu obavijest u kojoj je utvrđeno da je 8. policijska postaja izvršila postupanje i obavijestila ODO samo o provali na ulazna vrata zgrade gdje stanujem a ne i ostale ugroze (mog vlastitog poštanskog sandučića i prijeteće poruke ostavljene u njoj).

Stoga tražim od glavnog državnog odvjetnika da postupi sukladno zakonskim propisima i podigne kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića radi lažnog prikazivanja činjeničnog stanja i odbijanja pružanja zaštite meni i mojoj obitelji, a sve u cilju da ne idem svjedočiti na suđenje u Minhen.

Također sam namjeravao pristupiti prostorijama DORH-a i u telefonskom pozivu mi je odbijen zahtjev da osobno dođem u Gajevu ulicu u Zagrebu, već da isto jedino mogu učiniti pismenim putem, što upravo činim.

Također tražim glavnog državnog odvjetnika da od mene uzme cjeloviti iskaz sa svim dokazima koje posjedujem (zahtjeve za zaštitom koje sam uputio Mladenu Bajiću, Ranku Ostojiću, Orsatu Miljeniću, ispise telefonskih poziva MUP-u, 8. policijskoj postaji i Ranku Ostojiću te Vitomiru Bijeliću) kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje nepostupanja u mom slučaju po službenoj dužnosti zaštite građana RH, te podigne kaznena prijava protiv tadašnjeg ministra unutarnjih poslova zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a sve u cilju zastrašivanja svjedoka na suđenju u Minhenu.

S poštovanjem

Ivan Krmpotić

u Zagrebu, 7. siječnja 2016. godine